Ogar Polski

Ogar Polski floor
Polen

De Ogar Polski is een Poolse Brak. Zijn kop en hals doen door het losse vel denken aan een bloedhond. Ook zijn gemengd geelbruine en zwarte vacht wekt die associatie. Als middelgrote jachthond wordt de Ogar Polski gebruikt voor de jacht op onder meer wilde zwijnen en vossen, maar het is ook een fijne gezinshond. Hij komt buiten Polen nauwelijks voor.

Rasbeschrijving Ogar Polski

 • Ras afkomst: Polen
 • Andere rasnaam: Poolse Brak

Uiterlijke kenmerken van de Ogar Polski

Jachthond, Gezelschapshond.

Lopende honden

Het karakter van de Ogar Polski

Deze vasthoudende hond heeft een groot uithoudings-vermogen. De Ogar Polski is niet uitermate snel. Hij heeft een uitstekende reukzin en een klinkende stem. Hij kan op allerlei soorten terrein werken in elke weers-omstandigheid. Hij is aanhankelijk en een aangenaam gezelschap.

Kleur

Geelbruin en zwart. Hoofd, oren, benen, borst en dijen tan. Lichaam zwart of donkergrijs, met een zwarte mantel. Witte aftekening op de borst, buik, onderbenen en staarteind toegestaan.

Lichaam

Zwaar. Sterke, gespierde hals met gevouwen keelhuid. Brede borstkas. Goed gewelfde ribben. Brede buik.Vlakke flank. Lange,brede en gespierde rug. Brede, vlakke croupe.

Schofthoogte

Reu: 56 tot 65 cm. Teef: 55 tot 60 cm.

Gewicht

Reu: 25 tot 32 kg. Teef: 20 tot 26 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Vrij zwaar, elegant gevormd. Schedel net zo lang als neusbrug. Duidelijke stop. Goed ontwikkelde wenkbrauwbogen. Sterk gerimpeld voor-hoofd. Lange stompe snuit. Sterke kaken. Dikke, hangende lippen. Grote, brede neus.

Ogen

Schuin geplaatst, donkerbruin.

Oren

Laag aangezet, vrij lang, vrij hangend, licht gekruld aan het einde.

Vacht

Middellang, dik. Iets langer op de rug, de achterkant van de achterbenen en de onderkant van de staart. Dikke ondervacht.

Poten

Goed gespierde benen met stevige botten. Voeten hebben zeer gesloten tenen met sterke nagels.

Staart

Vrij laag aangezet, lang, lager hangend dan het spronggewricht, iets schommelend.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Ogar Polski past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Ogar Polski past .

 • Maxi Ageing 8+ natvoer

  Maxi Ageing 8+ natvoer

  Al is hij wat ouder, je grote hond is gezond toch? Of zou zijn uitstraling wat vitaler kunnen? Met Maxi Ageing 8+ Wet van ROYAL CANIN® ondersteun je het gezond ouder worden van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Ogar Polski baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Ogar Polski. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Ogar Polski fokker of kennel.

Heb je al een Ogar Polski pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Ogar Polski het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies