Ojos Azules

Ojos Azules floor
Verenigde Staten

De Ojos Azules is een vriendelijke en sociale kat. Hij is erg actief en heeft dus voldoende bewegingsruimte nodig. De Spaanse naam van dit ras betekent: blauwe ogen en dat is het meeste opvallende kenmerk van de Ojos Azules. Zijn vacht is eenvoudig te verzorgen.Dit ras is uiterst zeldzaam.

Middelgroot. Niet te kort, niet te lang. Elegant, goed geproportioneerd.

Rasbeschrijving Ojos Azules

 • Ras afkomst: Verenigde Staten

Het karakter van de Ojos Azules

Actieve, sociale, vriendelijke kat. Makkelijke verzorging.

Kleur

Kort, fijn, zacht, zijdeachtig en glanzend. De ondervacht is niet erg ontwikkeld maar moet wel intenser van kleur zijn (u)(n). Alle kleuren zijn toegestaan. Veelal treffen we witte vlekken aan op de extremiteiten (uiteinde van de staart, snuit, voeten). Vlekken op de buik of de borst zijn fouten. Particolour dieren moeten een witte staartpunt hebben. Uniform witte Ojos Azules zijn niet gewenst omdat men ze niet kan onderscheiden van gewone witte katten met blauwe ogen (u)(n). We moeten hier trouwens opmerken dat witte Ojos Azules met blauwe ogen niet doof zijn, wat bij de meeste gewone witte katten wel het geval is. Normaal gesproken is het zo dat enkel witte en colourpointkatten blauwe ogen kunnen hebben. Dat de Ojos Azules allemaal blauwe ogen hebben ongeacht hun vachtkleur, komt door een spontane mutatie van een dominant gen.

Lichaam

Soepel en gebogen.

Ogen

Matig groot, afgerond aan de punten, vrij hoog gedragen.

Oren

De vorm van een gelijkzijdige driehoek. Licht bolvormig voorhoofd. Vierkante snuit. Neus met een lichte stop. De kin steekt niet uit maar wijkt ook niet.

Vacht

In verhouding tot de rest van het lichaam, eindigt in een punt.

Poten

Niet te lang (oosters type), niet te massief of te kort.

Staart

De achterpoten zijn een beetje langer dan de voorpoten. Matig tot fijn ontwikkelde botten. Kleine voeten.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Ojos Azules past

Elke kat heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Ojos Azules past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Pediatric Weaning

  Pediatric Weaning

  Wist je dat je kitten in haar eerste levensjaar een kritieke groeiperiode doormaakt? Van 4 weken tot 4 maanden heeft je kitten een verminderde afweer en een erg gevoelige spijsvertering. Gedurende deze belangrijke periode kan de dierenarts een speciale voeding adviseren die aansluit bij de specifieke behoefte van je kitten.

  Bekijk productpagina
 • Ageing Sterilised 12+

  Ageing Sterilised 12+

  Je gesteriliseerde of gecastreerde kat is gezond, toch? Of zou ze wel wat slanker kunnen en wat vitaler? Ageing Sterilised 12+ van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je gesteriliseerde poes of gecastreerde kater vanaf 12 jaar. Het helpt bij het behoud van een gezond gewicht.

  Bekijk productpagina
 • Appetite Control Sterilised 7+

  Appetite Control Sterilised 7+

  Je gesteriliseerde/gecastreerde kat is tevreden, toch? Of blijft ze maar zeuren om eten terwijl ze echt genoeg krijgt? Appetite Control Sterilised 7+ van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor gesteriliseerde/gecastreerde katten vanaf 7 jaar. Het helpt ze langer een verzadigd gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Ojos Azules

Naam Voorkomend in Nederland
1. Maya
20%
20%
2. Miep
20%
20%
3. Pim
20%
20%
4. Poekie
20%
20%
5. Preta
20%
20%

Ojos Azules baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Ojos Azules. Een goede fokker of cattery is het startpunt bij het kopen van een kitten. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Ojos Azules fokker of cattery.

Heb je al een Ojos Azules kitten in huis? Weet waar je op moet letten en geef jouw kitten de beste voeding op maat. Royal Canin geeft jou informatie en nuttige tips.

Gun jouw Ojos Azules het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over kittens