Otterhound

Otterhound floor
Groot-Brittannië

De Otterhound werd gefokt voor de jacht op otters. Hij heeft zwemvliezen, een waterafstotende vacht en als het even kan ligt hij de hele dag in het water. Deze grote Britse brak had een probleem toen de otterjacht verboden werd. Gelukkig heeft hij een aanhankelijk, vriendelijk karakter waardoor hij een super familiehond is.

Rasbeschrijving Otterhound

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië

Uiterlijke kenmerken van de Otterhound

Jachthond. Gezelschapshond.

Lopende honden

Het karakter van de Otterhound

Otterhounds zijn moedig, vasthoudend en koppig. Ze zijn zeer goed bestand tegen kou, houden van water en zijn uit-stekende zwemmers. Ze kunnen een hele dag doorbrengen met jagen in het water, maar ze kunnen ook op het land rennen. Doordat ze vriendelijk, evenwichtig, aanhankelijk en speels zijn, zijn het uitstekende gezelschapshonden. Otterhounds vragen om een consequente opvoeding.

Kleur

Alle erkende brakkenkleuren zijn toegestaan: eenkleurig grijs, bruin, rood, tarwekleurig en blauw. Geringe witte aftekeningen op hoofd, borst, voeten en staarteind zijn toegestaan. Witte honden kunnen geringe citroengele, blauwe of dasgrijze aftekeningen hebben.

Lichaam

Stevig. Lange, krachtige hals. Diepe borstkas. Brede rug. Korte, sterke lendenen.

Schofthoogte

Reu: ongeveer 67 cm. Teef: ongeveer 60 cm.

Gewicht

Ongeveer 32 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Hoger dan breed. Goed gewelfde schedel. Matig uitgesproken stop. Sterke, hoog aangezette snuit. Volle lippen. Geringe baard en snor. Sterke, grote kaken.

Ogen

Kleur hangt af van de kleur van de vacht.

Oren

Lang en hangend, met bevedering en een karakteristieke vouw. Voorste rand gevouwen of naar binnen gekruld.

Vacht

4 tot 8 cm lang, dicht, dik, hard en waterbestendig. Vettige, wollige ondervacht.

Poten

Rechte benen met stevige botten. Grote, ronde en compacte voeten.

Staart

Dik aan de basis, toelopend naar het eind. In actie hoog gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Otterhound past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Otterhound past .

 • Maxi Ageing 8+ natvoer

  Maxi Ageing 8+ natvoer

  Al is hij wat ouder, je grote hond is gezond toch? Of zou zijn uitstraling wat vitaler kunnen? Met Maxi Ageing 8+ Wet van ROYAL CANIN® ondersteun je het gezond ouder worden van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Otterhound baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Otterhound. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Otterhound fokker of kennel.

Heb je al een Otterhound pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Otterhound het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies