Passie voor onderzoek en innovatie

Royal Canin Campus Hond

Al sinds onze oprichting in 1968 hebben we bij Royal Canin een passie voor onderzoek en innovatie. Want alleen zo kunnen we onze voeding blijven aanpassen en verbeteren. Daarom observeren wij onze katten en honden tot in de details, zodat we steeds meer kennis vergaren.

De Royal Canin Campus

De Royal Canin Campus in Aimargues, Zuid-Frankrijk, is het hoofdkantoor van het Royal Canin Research & Development Center. Hier observeren wij zo’n 180 katten en 180 honden, van verschillende rassen, groottes en leeftijden. De dieren verblijven in een zo natuurlijk mogelijke omgeving, waardoor ze zich er thuis voelen en natuurlijk gedrag vertonen. Door goed te kijken naar hun voorkeuren, eetgewoontes en leefpatronen, krijgen we steeds meer inzicht in de verschillende levensfases en de bijzonderheden per dier en per ras. En alles wat we leren, gebruiken we om bestaande voedingen te verbeteren, en nieuwe producten toe te voegen.

Professionele fijnproevers

Royal Canin Campus Kat

Op de Royal Canin Campus ontwikkelen onze katten en honden zich tot professionele fijnproevers. Op een natuurlijke, diervriendelijke manier laten we hen de voeding beoordelen op onder meer smakelijkheid en geur. We laten de katten en honden bijvoorbeeld kiezen tussen voedingen, en filmen hun voorkeur. En om hun manier van eten te analyseren, filmen we de dieren van onderaf terwijl ze van een glasplaat eten. Ook meten we hoeveel tijd ze nodig hebben om hun bakje leeg te krijgen. Om inzicht te krijgen in de verteerbaarheid van een voeding, wordt de ontlasting onderzocht. Uit al onze studies blijkt dat katten en honden altijd hetzelfde ritueel volgen voor ze gaan eten: eerst beoordelen ze de voeding op geur, dan op vorm en textuur, en tot slot op smaak.

Goede zorg

Royal Canin Campus Hond buiten in gras

Al ons onderzoek met katten en honden gebeurt met de grootst mogelijke zorg en aandacht. Zo worden de dieren altijd begeleid en getraind door gekwalificeerde verzorgers en dierenartsen. De hondenverblijven hebben een verwarmde, geventileerde binnenruimte en een buitenren. Iedere hond kan een aantal uren per dag lekker met andere honden rennen en spelen in een van de speelweides, in de zomer zelfs met zwembad. Daarnaast worden ze dagelijks uitgelaten en getraind. De katten wonen met kleine groepen in ruime verblijven, en kunnen altijd naar binnen of buiten. Overal zijn speeltjes, slaapplaatsen, verstopplekjes en hoge uitkijkpunten en er wordt dagelijks met ze gespeeld.

Adoptieprogramma

Royal Canin Campus Hond buiten spelen

Alle katten en honden die op de Royal Canin Campus wonen, worden geadopteerd door Royal Canin medewerkers. Deze besteden veel aandacht aan de dieren in hun vrije tijd. En gaat een kat of hond met ‘pensioen’, dan wordt hij herplaatst bij een Royal Canin medewerker of bij familie of vrienden. Zo krijgen ze ook na hun tijd op de Campus een goed tehuis en alle benodigde zorg en aandacht.

Elektronische neus

Katten en honden zijn natuurlijk onze beste beoordelaars. Maar soms moeten we onze voeding testen zonder hen. Speciaal daarvoor heeft het sensorisch team van Royal Canin een ‘elektronische neus’ ontwikkeld. Want ons eigen reukvermogen is duizenden malen minder goed dan dat van bijvoorbeeld een hond. Het apparaat kan de geur goed beoordelen en is een belangrijk hulpmiddel bij het bepalen van de geurkwaliteit van onze voeding.

Op zoek naar de beste brokjes

Royal Canin Texturometer

We gebruiken verschillende zelfontwikkelde technieken en instrumenten om de beste brokjes te maken. Zo werken we met de zogenaamde Texturometer, een machine die een bijtende tand nabootst. Hierdoor weten we precies hoe diep de tand in een bepaald brokje doordringt. En hoe hard of zacht het brokje moet zijn voor een optimaal tandenpoetseffect. Hierbij poetsen de brokjes als het ware de tanden schoon terwijl de kat of hond kauwt.

Wereldwijd netwerk van experts

Voor ons onderzoek werken we intensief samen met een wereldwijd netwerk van gerenommeerde veterinaire universiteiten, onderzoekscentra en dierenartsen. Daarnaast hebben we al sinds onze oprichting een speciaal partnerschap met fokkers. Deze ervaringsdeskundigen leven dagelijks met hun katten en honden, en kennen deze dieren dan ook als geen ander. Al deze onafhankelijke professionals helpen ons met de ontwikkeling en beoordeling van nieuwe voedingen en verrijken onze kennis over katten en honden op alle mogelijke gebieden.