Perdigueiro de Burgos

Perdigueiro de Burgos floor
Spanje

De Perdigueiro de Burgos, ook wel Patrijshond of Staande Hond van Burgos genoemd, is volhardend en geschikt voor de jacht op elk soort terrein. Hij valt op door zijn ernstige blik, is kortharig en altijd wit met leverkleurig. Reuen kunnen wel 75 cm hoog worden. Dit oude Spaanse jachthondenras is gemakkelijk af te richten. Hij is vriendelijk en verdraagzaam.

Rasbeschrijving Perdigueiro de Burgos

 • Ras afkomst: Spanje
 • Andere rasnaam: Staande Hond van Burgos

Uiterlijke kenmerken van de Perdigueiro de Burgos

Jachthond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Perdigueiro de Burgos

De Staande Hond van Burgos is volhardend en geschikt voor elk soort terrein. Hij heeft een voortreffelijke neus en hij is een uitstekende pointer en retriever. Hij is even goed in de jacht op gevederd als behaard wild. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Wit met leverkleurige vlekken of een leverkleurige tint met witte vlekken of (bruin)schimmel zonder platen

Lichaam

Compact en sterk. Ronde, krachtige hals met lichte keelhuid plooien. Enigszins uitgesproken schoft. Brede borstkas. Goed gewelfde ribben. Buiklijn enigszins opgetrokken. Krachtige, gespierde rug. Ronde, lage en brede croupe.

Schofthoogte

Reu: 65 tot 75 cm. Teef: iets kleiner.

Gewicht

Ongeveer 30 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Groot en breed. Brede schedel. Gewelfd voorhoofd. Prominente wenkbrauwbogen. Lichte stop. Bijna vierkante snuit. Dikke lippen, niet te veel hangend.

Ogen

Amandelvormig, geelbruin of donker.

Oren

Laag aangezet, groot, lang, gevouwen van de basis tot de puntige einden, zeer soepel.

Vacht

Kort, dicht en glad

Poten

Lange, stevige en goed gespierde benen. Korte, ronde gesloten voeten met gewelfde tenen.

Staart

Dik aan de basis, toelopend naar het eind, vrolijk gedragen, indien gecoupeerd tot een derde van de staart (couperen is in Nederland verboden).

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Perdigueiro de Burgos past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond een voeding op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Perdigueiro de Burgos past

 • Maxi Adult

  Maxi Adult

  Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Maxi Junior

  Maxi Junior

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze belangrijke groeifase extra ondersteuning voor zijn weerstand kunnen gebruiken? Maxi Junior van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup in de eerste 15 maanden te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Maxi Dermacomfort

  Maxi Dermacomfort

  Je hond is gezond, toch? Of zou zijn huid wel wat glanzender mogen? Maxi Dermacomfort van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die het behoud van een gezonde huid ondersteunt.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Perdigueiro de Burgos baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Perdigueiro de Burgos. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Perdigueiro de Burgos fokker of kennel.

Heb je al een Perdigueiro de Burgos pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Perdigueiro de Burgos het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies