Pinscher Dwerg

Pinscher Dwerg floor
Duitsland

Deze kleine druktemaker stamt af van de ‘gewone’ Pinscher, waarschijnlijk is de Engelse Toy Terriër gebruikt om de Dwergpinscher klein te houden. Van huis uit is de Dwergpinscher een rattenvanger. In alles wat klein is en wegrent, ziet hij een mogelijke prooi. Behalve fel en waaks is de Dwergpinscher vriendelijk en trouw. Daarom is het een fijn gezelschapshondje.

Rasbeschrijving Pinscher Dwerg

 • Ras afkomst: Duitsland
 • Andere rasnamen: Pinscher, Dwergpinscher

Uiterlijke kenmerken van de Pinscher Dwerg

Waakhond (Duitse Pinscher), uitstekende rattenvanger. Gezelschapshond

Pinscher Type

Het karakter van de Pinscher Dwerg

Levendig, waakzaam, moedig, speels, evenwichtig en heeft een goed karakter. Hij is erg gehecht aan zijn familie en goed gezelschap voor kinderen op voorwaarde dat hij niet te veel gehanteerd wordt. De Dwergpinscher is temperamentvoller en heeft een nog meer uitgesproken karakter. Ze hebben een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Eenkleurig: fauve of bruin in verschillende schakeringen gaande tot reebruin. Tweekleurig: zwart met tan, rode of lichtere aftekeningen. De aftekeningen verdelen zich als volgt: boven de ogen, op de hals, de borst, de onderbenen, de voeten, de binnenzijde van de achterpoten en rond de anus. Bij de Dwergpinscher treffen we de aftekeningen ook op de kaken, de lippen en de onderkaak aan.

Lichaam

Gedrongen. Droge hals. Korte rug. Matig brede borstkas. Vrij vlakke ribben. Borst is goed ontwikkeld. Matig opgetrokken buik.

Schofthoogte

Dwergpinscher: 25-30 cm.

Gewicht

Dwergpinscher: 2-4 kg.

Type

Pinscher Type

Hoofd

Robuust, lang. Licht uitgesproken stop. Rechte neusrug. De snuit is wigvormig. Goed aangesloten lippen.

Ogen

Van gemiddelde grootte, ovaal en donker.

Oren

Indien ze gecoupeerd zijn staan ze rechtop. Niet gecoupeerd hangen ze V-vormig naar voren.

Vacht

Kort, dicht en goed aanliggend.

Poten

Stevig gespierd. Ronde korte voeten. Gesloten, gewelfde tenen.

Staart

Hoog aangezet, opgericht. Voorheen gecoupeerd tot op ongeveer drie staartwervels.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Pinscher Dwerg past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Pinscher Dwerg past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Medium Junior

  Medium Junior

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze snelle groeifase ondersteuning voor zijn weerstand nodig hebben? Medium Junior van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup in de eerste 12 maanden te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Urban Life Senior wet

  Urban Life Senior wet

  Je wat oudere hond is gezond, toch? Of zou hij in het stressvolle stadsleven met alle prikkels en uitlaatgassen wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Urban Life Senior Wet van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je oudere hond in de stad. Het ondersteunt het herstelvermogen en verbetert het aanpassingsvermogen.

  Bekijk productpagina
 • Urban Life Adult wet

  Urban Life Adult wet

  Je stadshond is gezond, toch? Of zou hij in het stressvolle stadsleven met alle prikkels en uitlaatgassen wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Urban Life Adult Wet van ROYAL CANIN® speciaal ontwikkeld voor je volwassen stadshond. Het ondersteunt het herstelvermogen en verbetert het aanpassingsvermogen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Pinscher Dwerg

Naam Voorkomend in Nederland
1. Rocky
2.1%
2.1%
2. Kyra
2.1%
2.1%
3. Buddy
1.7%
1.7%
4. Senna
1.3%
1.3%
5. Dribbel
1.3%
1.3%

Pinscher Dwerg baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Pinscher Dwerg. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Pinscher Dwerg fokker of kennel.

Heb je al een Pinscher Dwerg pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Pinscher Dwerg het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies