Poedel middenslag

Poedel middenslag floor
Frankrijk

De Middenslagpoedel heeft een schofthoogte tot zo’n 45 cm. De Poedel staat bekend om zijn scherpe geest en humor. Deze hoogbegaafde krullenbol is zo bijdehand, dat hij soms slimmer is dan zijn baas. De Poedel is vrolijk, vriendelijk en verdraagzaam en blijft tot op hoge leeftijd speels. Zijn vacht heeft veel verzorging nodig.

Rasbeschrijving Poedel middenslag

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnaam: Poedel

Uiterlijke kenmerken van de Poedel middenslag

Gezelschapshond.

Poedels

Het karakter van de Poedel middenslag

Hij is actief, sportief, vrolijk, opgewekt en extravert. Een echte levensgenieter. Erg alert, intelligent en trouw, maar wel over-heersend. Vanwege zijn grote aanpassingsvermogen en zijn sociale en goede karakter is het een zeer geliefde gezelschaps-hond. Hij heeft zijn eigenschappen als jachthond behouden. Hij kan namelijk zeer goed zwemmen en heeft een zeer fijne reukzin. Als hij niet consequent wordt opgevoed, kan hij wel eens moeilijk worden.

Kleur

Zwart, wit, bruin, grijs en abrikoos. Bruin, grijs en abrikoos moeten effen zijn.

Lichaam

Het lichaam is langer dan de schofthoogte. Stevige, licht gebogen hals. Geen keelhuid. Diepe borst. Korte, niet gewelfde of holle rug. Stevige en gespierde lendenen. Rond, maar niet afhangend kruis. Opgetrokken buiklijn.

Schofthoogte

35 tot 45 cm.

Gewicht

ongeveer 12 kg

Type

Poedels

Hoofd

Gedistingeerd, rechtlijnig, in goede verhouding met het lichaam. Licht gewelfde schedel. Uigesproken achter-hoofd. Weinig gemarkeerde stop. Rechte neusbrug. Vrij strakke lippen. Kleur van de neusspiegel in overeenstemming met de kleur van de vacht.

Ogen

Amandelvormig, iets schuin geplaatst. Zwart, zeer donkerbruin tot donker amberkleurig naar gelang de kleur van de vacht.

Oren

Vrij lang, langs de wangen afhangend. De punt reikt tot de mondhoeken. Bedekt met golvende en zeer lange haren.

Vacht

Gekruld (Krulpoedel): weelderig, fijn van structuur, wollig, goed gekruld. Dicht, dik, van dezelfde lengte, met gelijke krullen. - Draadharig (Koordenpoedel): weelderig, fijn van structuur, wollig, dicht, met duidelijke draden van eenzelfde lengte. Mins

Poten

Gespierd, stevige botten. Kleine, kort ovale voeten. Gewelfde tenen. Diverse kleuren nagels afhankelijk van de vachtkleur.

Staart

Hoog aangezet. In actie schuin opgeheven.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Gratis Poedel middenslagpakket

Voor elk ras zijn er unieke redenen om te kiezen voor unieke voeding. Vraag gratis het ROYAL CANIN® Poedel middenslagpakket aan inclusief €10 giftcard! en en ontdek welke voeding het beste bij jouw Poedel middenslag past .

Direct aanvragen
 • Mobility C2P+

  Mobility C2P+

  Komt je hond niet meer zo makkelijk zijn mand uit? Heeft hij moeite om bij te blijven met uitlaten? Dan kan je dierenarts speciale voeding adviseren die bijdraagt aan de ondersteuning van gezonde gewrichten.

  Bekijk productpagina
 • Recovery (natvoer)

  Recovery (natvoer)

  Is je kat of hond ziek geweest? Heeft ze een operatie gehad? Dan kan je dierenarts voor het herstelproces een speciale voeding adviseren.

  Bekijk productpagina
 • Gastro Intestinal (natvoer)

  Gastro Intestinal (natvoer)

  Moet je hond regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Poedel middenslag

Naam Voorkomend in Nederland
1. Rakker
2.3%
2.3%
2. Jessie
1.4%
1.4%
3. Tommy
1.4%
1.4%
4. Minnosh
1.4%
1.4%
5. Simba
0.9%
0.9%

Poedel middenslag baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Poedel middenslag. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Poedel middenslag fokker of kennel.

Heb je al een Poedel middenslag pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Poedel middenslag het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies