Poedel middenslag

Poedel middenslag floor
Frankrijk

De Middenslagpoedel heeft een schofthoogte tot zo’n 45 cm. De Poedel staat bekend om zijn scherpe geest en humor. Deze hoogbegaafde krullenbol is zo bijdehand, dat hij soms slimmer is dan zijn baas. De Poedel is vrolijk, vriendelijk en verdraagzaam en blijft tot op hoge leeftijd speels. Zijn vacht heeft veel verzorging nodig.

Rasbeschrijving Poedel middenslag

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnaam: Poedel

Uiterlijke kenmerken van de Poedel middenslag

Gezelschapshond.

Poedels

Het karakter van de Poedel middenslag

Hij is actief, sportief, vrolijk, opgewekt en extravert. Een echte levensgenieter. Erg alert, intelligent en trouw, maar wel over-heersend. Vanwege zijn grote aanpassingsvermogen en zijn sociale en goede karakter is het een zeer geliefde gezelschaps-hond. Hij heeft zijn eigenschappen als jachthond behouden. Hij kan namelijk zeer goed zwemmen en heeft een zeer fijne reukzin. Als hij niet consequent wordt opgevoed, kan hij wel eens moeilijk worden.

Kleur

Zwart, wit, bruin, grijs en abrikoos. Bruin, grijs en abrikoos moeten effen zijn.

Lichaam

Het lichaam is langer dan de schofthoogte. Stevige, licht gebogen hals. Geen keelhuid. Diepe borst. Korte, niet gewelfde of holle rug. Stevige en gespierde lendenen. Rond, maar niet afhangend kruis. Opgetrokken buiklijn.

Schofthoogte

35 tot 45 cm.

Gewicht

ongeveer 12 kg

Type

Poedels

Hoofd

Gedistingeerd, rechtlijnig, in goede verhouding met het lichaam. Licht gewelfde schedel. Uigesproken achter-hoofd. Weinig gemarkeerde stop. Rechte neusbrug. Vrij strakke lippen. Kleur van de neusspiegel in overeenstemming met de kleur van de vacht.

Ogen

Amandelvormig, iets schuin geplaatst. Zwart, zeer donkerbruin tot donker amberkleurig naar gelang de kleur van de vacht.

Oren

Vrij lang, langs de wangen afhangend. De punt reikt tot de mondhoeken. Bedekt met golvende en zeer lange haren.

Vacht

Gekruld (Krulpoedel): weelderig, fijn van structuur, wollig, goed gekruld. Dicht, dik, van dezelfde lengte, met gelijke krullen. - Draadharig (Koordenpoedel): weelderig, fijn van structuur, wollig, dicht, met duidelijke draden van eenzelfde lengte. Mins

Poten

Gespierd, stevige botten. Kleine, kort ovale voeten. Gewelfde tenen. Diverse kleuren nagels afhankelijk van de vachtkleur.

Staart

Hoog aangezet. In actie schuin opgeheven.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Jouw Poedel middenslag verdient goud!

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. Ontdek welke voeding jouw hond verdient en probeer hondenvoer op maat.

Vraag hier je advies op maat aan!
 • Poodle Adult

  Poodle Adult

  Je Poedel is gezond, toch? Of zou zijn vacht nog beter kunnen? Poodle Adult van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om een optimale haargroei van je hond te ondersteunen.

  Bekijk productpagina Nu: tijdelijk actievoordeel!
 • Poodle Junior

  Poodle Junior

  Je Poedel pup is gezond, toch? Of zou hij in deze belangrijke groeifase nog wat meer weerstand nodig hebben? En zou zijn vacht nog wolliger kunnen? Poodle Junior van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de natuurlijke weerstand en een optimale haargroei van je pup te ondersteunen.

  Bekijk productpagina Nu: tijdelijk actievoordeel!
 • HT42d Small Dog

  HT42d Small Dog

  Je loopse of drachtige teef is gezond, toch? Of zou ze wel wat ondersteuning kunnen gebruiken tijdens de dracht? Speciaal voor kleine honden in de eerste fase van de voortplantingscyclus is er HT42d Small Dog van ROYAL CANIN®.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Poedel middenslag

Naam Voorkomend in Nederland
1. Rakker
2.3%
2.3%
2. Jessie
1.4%
1.4%
3. Tommy
1.4%
1.4%
4. Minnosh
1.4%
1.4%
5. Simba
0.9%
0.9%

Poedel middenslag baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Poedel middenslag. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Poedel middenslag fokker of kennel.

Heb je al een Poedel middenslag pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Poedel middenslag het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies