Pointer

Pointer floor
Portugal

Een Pointer doet wat zijn naam belooft: tijdens de jacht zoekt hij het terrein af naar wild en zodra hij het heeft gevonden, wijst hij het aan door roerloos te blijven staan. Deze actieve hond valt op door zijn adellijke verschijning en zijn wipneus. Pointers zijn vriendelijk en betrouwbaar. Deze actieveling voelt zich niet thuis bij een gezin dat bestaat uit bankzitters.

Rasbeschrijving Pointer

 • Ras afkomst: Portugal
 • Andere rasnamen: Pointer, Engelse Pointer

Uiterlijke kenmerken van de Pointer

Jachthond. Gezelschapshond.

Britse en Ierse Pointers

Het karakter van de Pointer

Deze stoutmoedige, actieve, snelle en beweeglijke atleet met een groot uithoudingsvermogen heeft twee hoofdkenmerken: zijn snelheid en zijn buitengewone, unieke reukvermogen. Hij jaagt het best in vlak, open veld. Zijn manier van jagen is energiek, gretig, volhardend en uitvoerig. Zijn voorstaan (een pointer is een kortharige hond die de aanwezigheid van wild aangeeft door stil te staan) is spectaculair, zeker, evenwichtig en kalm. Hij lijkt bijna gebeeldhouwd te zijn als hij met zijn lichaam als bevroren staat, spieren gespannen, hoofd omhoog en staart stijf en in het verlengde van de ruglijn. Hij is de beste pointer, maar niet zo goed als retriever. Hij is gespecialiseerd in houtsnip, kwartel, fazant en patrijs en jaagt ook op wild op de grond. Hij is gemakkelijk en goedaardig, en een zeer aanhankelijke gezelschapshond. Hij kan als waakhond worden gebruikt. Hij heeft een consequente, maar geduldige, vriendelijke opvoeding nodig.

Kleur

Meest voorkomend zijn citroengeel en wit, oranje en wit, leverkleurig en wit, en zwart en wit. Eenkleurig en driekleurig zijn ook toegestaan.

Lichaam

Vierkante omtrek. Lange, gespierde, licht gewelfde hals zonder keelhuid. Schouderbladen dicht bij elkaar. Ruime, diepe borstkas. Goed gewelfde ribben. Stevige, korte, gespierde lendenen. Rechte rug. Lange croupe.

Schofthoogte

Reu: 63 tot 69 cm. Teef: 61 tot 66 cm.

Gewicht

20 tot 30 kg.

Type

Britse en Ierse Pointers

Hoofd

Slank. Middellange, vlakke schedel. Duidelijke stop. Duidelijke achterhoofds-knobbel. Hoekige, iets holle snuit (wipneus). Sterke kaken. Dunne lippen. Brede neusspiegel.

Ogen

Rond, lichtbruin of bruin, afhankelijk van de kleur van de vacht.

Oren

Vrij hoog aangezet. Middellang, dun, vlak tegen het hoofd liggend, iets gepunt aan de einden.

Vacht

Fijn, kort, hard, glad, recht en zeer glanzend.

Poten

Gespierde benen met flinke botten. Ovale voeten met zeer gesloten tenen.

Staart

Middellang, dik aan de basis en toelopend naar het eind. Evenwijdig met de ruglijn gedragen, zonder omhoog te krullen. In actie kwispelend.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Pointer past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Pointer past .

 • Mobility C2P+

  Mobility C2P+

  Komt je hond niet meer zo makkelijk zijn mand uit? Heeft hij moeite om bij te blijven met uitlaten? Dan kan je dierenarts speciale voeding adviseren die bijdraagt aan de ondersteuning van gezonde gewrichten.

  Bekijk productpagina
 • Recovery (natvoer)

  Recovery (natvoer)

  Is je kat of hond ziek geweest? Heeft ze een operatie gehad? Dan kan je dierenarts voor het herstelproces een speciale voeding adviseren.

  Bekijk productpagina
 • Gastro Intestinal (natvoer)

  Gastro Intestinal (natvoer)

  Moet je hond regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Pointer

Naam Voorkomend in Nederland
1. Pluto
4.3%
4.3%
2. Baas
2.1%
2.1%
3. Eva
2.1%
2.1%
4. Gila
2.1%
2.1%
5. Louise
2.1%
2.1%

Pointer baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Pointer. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Pointer fokker of kennel.

Heb je al een Pointer pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Pointer het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies