Porcelaine

Porcelaine floor
Frankrijk

Verfijnd, elegant en met een huid als porselein: als je deze hond ziet, hoef je je niet af te vragen waar hij zijn naam aan dankt. De Porcelaine is een oud Frans brakkenras dat ook als gezinshond prima op zijn plaats is. Mits hij een sportieve baas heeft die meer hobby’s heeft dan de tv.

Rasbeschrijving Porcelaine

 • Ras afkomst: Frankrijk

Uiterlijke kenmerken van de Porcelaine

Jachthond. Gezelschapshond.

Lopende honden

Het karakter van de Porcelaine

De Porcelaine is stoutmoedig, robuust, snel, impulsief en enthousiast. Met zijn scherpe neus en krachtige stem is hij een goede jager die goed past in een meute. Hij is gespecialiseerd in de jacht op klein wild, in het bijzonder op haas, maar hij is ook uitstekend voor de jacht op hert en wild zwijn. Hij is rustig en vriendelijk, en daardoor een aangename gezelschapshond. Hij heeft een vastberaden baas nodig.

Kleur

Helderwit met ronde oranje vlekken die nooit een mantel vormen. Deze vlekken bedekken gewoonlijk zwarte vlekken op de huid. Oranje vlekken op de oren zijn zeer karakteristiek voor dit ras.

Lichaam

Lang. Vrij lange hals met lichte botten. Diepe, middelbrede borstkas. Hoge, volle flank. Brede, zeer gespierde lendenen. Brede, rechte rug.

Schofthoogte

Reu: 55 tot 58 cm. Teef: 53 tot 56 cm.

Gewicht

Ongeveer 28 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Fijnbesneden, droog, vrij lang. Brede schedel met afgeronde achterhoofds-knobbel. Plat voorhoofd met redelijk duidelijke groef en stop. Neusbrug recht aan de basis en iets gebogen aan het eind. Goed ontwikkelde, donkere neusspiegel.

Ogen

Donker.

Oren

Lang, dun, goed gekruld, puntig aan de einden. Moeten lager dan de ogen zijn aangezet.

Vacht

Vlak tegen het lichaam liggend, fijn, dicht en glanzend.

Poten

Voeten met lange, smalle en gesloten tenen en stevige voetzolen. Lange, stevige benen met lichte botten.

Staart

Vrij dik aan de basis, toelopend naar het eind, middellang, niet borstelig, licht gebogen gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Porcelaine past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond een voeding op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Porcelaine past

 • Maxi Adult

  Maxi Adult

  Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Maxi Junior

  Maxi Junior

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze belangrijke groeifase extra ondersteuning voor zijn weerstand kunnen gebruiken? Maxi Junior van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup in de eerste 15 maanden te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Maxi Dermacomfort

  Maxi Dermacomfort

  Je hond is gezond, toch? Of zou zijn huid wel wat glanzender mogen? Maxi Dermacomfort van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die het behoud van een gezonde huid ondersteunt.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Porcelaine baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Porcelaine. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Porcelaine fokker of kennel.

Heb je al een Porcelaine pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Porcelaine het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies