Portugese Waterhond

Portugese Waterhond floor
Portugal

De Portugese Waterhond of Cao de Agua Portugues was de hond van Portugese vissers en zeelui. Hij dook gerust het water in om ontsnapte vissen terug te halen en is niet vies van een nat pak. Er zijn twee vachtvarianten: een korte gekrulde en een lange gegolfde. De Portugese Waterhond is trouw, intelligent en waaks maar ook eigenwijs. Hij is prima geschikt als gezinshond.

Rasbeschrijving Portugese Waterhond

 • Ras afkomst: Portugal
 • Andere rasnaam: Portugese Waterhond

Uiterlijke kenmerken van de Portugese Waterhond

Jachthond. Waakhond. Gezelschapshond.

Waterhonden

Het karakter van de Portugese Waterhond

Hij heeft een zeer groot uithoudingsvermogen en is energiek, onstuimig en robuust. Hij heeft een goed reukvermogen. Hij is een uitzonderlijk goede zwemmer en duiker, wat hem zeer ge-schikt maakt voor de jacht op waterwild. Het is een goede waakhond en trouw gezelschap. Hij dient consequent te worden opgevoed.

Kleur

Effen of gemengd. Effen wit, zwart of bruintinten. Gemengde kleuren zijn een mengeling van zwart of kastanjebruin met wit.

Lichaam

Sterk. Korte, ronde hals, zonder keelhuid. Brede schoft. Brede, diepe borst. Goed gewelfde ribben. Rechte rug. Licht hellende croupe. Kleine buik.

Schofthoogte

Reu: ideaal 54 cm. Teef: ideaal 46 cm.

Gewicht

Reu: 19 tot 25 kg. Teef: 16 tot 22 kg.

Type

Waterhonden

Hoofd

Sterk en breed. Gewelfde schedel. Vooruitstekende wenkbrauwbogen. Goed gemarkeerde stop. Snuit bij de neus smaller dan aan de basis. Sterke kaken. Brede neusspiegel, waarvan de kleur overeenkomt met die van de vacht. Dikke lippen.

Ogen

Middelgroot, rond, iets schuin geplaatst. Zwart omlijnde oogleden.

Oren

Hoog aangezet, dun, tegen de kop gedragen, met een iets van de kop staande achterzijde.

Vacht

"Waterafstotend. Geen ondervacht. Twee variëteiten: langharig en golvend; korte gekrulde vacht met lokken. Op de kop vormt de vacht golvende haarlokken of kroeshaar bij de tweede variëteit."

Poten

Sterk. Ronde voeten met zwemvliezen tussen de tenen.

Staart

Dik aan de wortel, kleiner wordend naar de punt. Wanneer de hond alert is wordt de staart opgerold, ringvormig gedragen. De staart is een onmisbaar hulpmiddel bij het zwemmen en duiken.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Portugese Waterhond past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Portugese Waterhond past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Digestive Care Medium

  Digestive Care Medium

  Je hond is gezond, toch? Of laat hij veel windjes en/of is zijn ontlasting wisselend? Digestive Care Medium van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de spijsvertering.

  Bekijk productpagina
 • Medium Adult natvoer

  Medium Adult natvoer

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult Wet van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezonde lichaamsbouw.

  Bekijk productpagina
 • Medium Puppy natvoer

  Medium Puppy natvoer

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze snelle groeifase ondersteuning voor zijn weerstand nodig hebben? Medium Puppy Wet van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup in de eerste 12 maanden te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Portugese Waterhond

Naam Voorkomend in Nederland
1. Bubbels
7.7%
7.7%
2. Shadow
7.7%
7.7%
3. Bobby
7.7%
7.7%
4. Bo
3.8%
3.8%
5. Karel
3.8%
3.8%

Portugese Waterhond baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Portugese Waterhond. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Portugese Waterhond fokker of kennel.

Heb je al een Portugese Waterhond pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Portugese Waterhond het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies