Posavski Gonic

Posavski Gonic floor
Voormalig Joegoslavië

De Posavski Gonic is een rode jachthond met witte tekeningen. Het brakkenras is vernoemd naar Posavina, een gebied in Noord-Bosnië. De Posavski Gonic wordt nog steeds gebruikt voor de jacht op onder meer hazen en is daarnaast een prettige gezelschapshond. Buiten voormalig Joegoslavië komt deze hond nauwelijks voor.

Rasbeschrijving Posavski Gonic

 • Ras afkomst: Voormalig Joegoslavië

Uiterlijke kenmerken van de Posavski Gonic

Jachthond.

Lopende honden

Het karakter van de Posavski Gonic

Deze snelle, stoutmoedige en levendige hond met een krachtige, hoge stem heeft een goed reukvermogen en kan op elk soort terrein jagen, voornamelijk op haas en hert. Hij is zeer aanhankelijk ten opzichte van zijn baas en heeft een goed karakter.

Kleur

Alle schakeringen van rood tot tarwekleurig. Nooit (chocolade)bruin. Witte aftekeningen op hoofd, hals, onderbenen en staarteind.

Lichaam

Langer dan hoog. Gespierde hals zonder keelhuid. Sterke schoft. Lange, brede en diepe borstkas. Gewelfde ribben. Robuuste, gespierde en brede rug. Enigszins hellende, ronde croupe.

Schofthoogte

46 tot 58 cm.

Gewicht

Ongeveer 25 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Lang en smal. Licht gewelfd voorhoofd. Duidelijke voor-hoofdsgroef. Geen uitgesproken stop. Licht gebogen neusbrug. Vrij lange snuit. Brede neusspiegel, zwart of donker kastanjebruin. Strakke lippen.

Ogen

Groot en donker.

Oren

Plat, dun, afgerond aan het eind, tegen de wangen hangend.

Vacht

2 tot 3 cm lang, stijf, dicht en vlak. Iets langer haar op buik, achterkant van de benen en onderkant van de staart.

Poten

Gespierde, stevige benen. Ronde, gesloten voeten met sterke nagels.

Staart

Middelmatig lang, dik aan de basis, sabelvormig gedragen, met dik haar bedekt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Posavski Gonic past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Posavski Gonic past .

 • Coat Care Wet

  Coat Care Wet

  Je hond is gezond, toch? Of oogt zijn vacht soms wat dof? Coat Care Wet van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde natvoeding die de vacht van je hond laat glanzen.

  Bekijk productpagina
 • Mobility C2P+

  Mobility C2P+

  Komt je hond niet meer zo makkelijk zijn mand uit? Heeft hij moeite om bij te blijven met uitlaten? Dan kan je dierenarts speciale voeding adviseren die bijdraagt aan de ondersteuning van gezonde gewrichten.

  Bekijk productpagina
 • Recovery (natvoer)

  Recovery (natvoer)

  Is je kat of hond ziek geweest? Heeft ze een operatie gehad? Dan kan je dierenarts voor het herstelproces een speciale voeding adviseren.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Posavski Gonic baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Posavski Gonic. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Posavski Gonic fokker of kennel.

Heb je al een Posavski Gonic pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Posavski Gonic het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies