Puli

Puli floor
Hongarije

De Puli of Hongaarse Herdershond is een opvallende verschijning. Hij is middelgroot en heeft een bijzondere vacht die niet verhaart en altijd doorgroeit. De vacht vervilt en hangt in koorden langs zijn lijf. De Puli staat bekend om zijn onafhankelijke karakter. Hij is trouw en intelligent. Als hij het zelf nodig vindt, is hij behoorlijk strijdlustig.

Rasbeschrijving Puli

 • Ras afkomst: Hongarije
 • Andere rasnamen: Hongaarse Herder, Hongaarse Waterhond

Uiterlijke kenmerken van de Puli

Een uitstekende vee- en schapenhoeder (schapen, koeien, paarden). Jachthond (retriever) voor de eendenjacht. Waakhond. Gezelschapshond.

Herdershonden

Het karakter van de Puli

Deze rustieke, levendige hond is zeer beweeglijk en kan goed springen. De Puli is een vrolijke, aanhankelijke en trouwe hond. Hij is zowel onafhankelijk als bezitterig. Hij is graag in de buurt van zijn gezin. Hij kan goed met kinderen omgaan. Hij is wantrouwend tegenover vreemden, altijd alert en klaar om alarm te slaan met zijn schril geblaf. Hij moet zacht opgevoed worden. Met deze opvoeding moet al op jonge leeftijd begonnen worden.

Kleur

Eenkleurig, zwart met een rode glans. Vaak ziet men ook verschillende soorten grijs en wit.

Lichaam

Vierkant gebouwd. Krachtige hals. Diepe borstkas. Middellange rug. Korte lendenen. Licht hellende croupe.

Schofthoogte

Reuen: 40-44 cm. Teven: 37-41 cm.

Gewicht

Reuen: 13-15 kg. Teven: 10-13 kg.

Type

Herdershonden

Hoofd

Klein en fijn. Ronde schedel. Duidelijke stop. Rechte neusrug. Korte snuit. Geprononceerde wenkbrauwbogen.

Ogen

Rond. Donkerbruin, ten dele verborgen door lange haren. Zwarte oogranden.

Oren

Hangend, in een V- vorm, breed en afgerond.

Vacht

Dichte vacht, lang en golvend, neigt tot vervilten. Wollige ondervacht. De gesnoerde vacht bestaat uit lange haren die aan elkaar klitten. Op croupe, lendenen en dijen is het haar het langst (8 tot 18 cm). Het kortste haar is op hoofd en voeten.

Poten

Rechte en sterke voorbenen. Stevige achterbenen met een droog spronggewricht. Kort, ronde en stevige voorvoeten. Grijze nagels.

Staart

Middelmatig lang, gebogen over de romp gedragen, in de ruglijn verdwijnend omdat de lange haren zich met het haar van de croupe vermengen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Puli past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Puli past .

 • Gastro Intestinal Low Fat

  Gastro Intestinal Low Fat

  Moet je hond regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding met een laag vetgehalte voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management

  Obesity Management

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management (natvoer)

  Obesity Management (natvoer)

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Puli

Naam Voorkomend in Nederland
1. Lokni
12.5%
12.5%
2. Amy
6.3%
6.3%
3. Bela
6.3%
6.3%
4. Bojtar
6.3%
6.3%
5. Dum
6.3%
6.3%

Puli baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Puli. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Puli fokker of kennel.

Heb je al een Puli pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Puli het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies