Alano

Alano floor
Spanje

De Alano Español is een oud Spaans hondenras. Het ras is niet erkend door de FCI, de wereldwijde organisatie van hondenkennels. De Alano werd ooit gefokt om met stieren te vechten en om vee of wild bij elkaar te houden. De Alano is een sterke én snelle hond. Hij komt buiten Spanje weinig voor en is alleen geschikt voor ervaren hondenbezitters.

Rasbeschrijving Alano

 • Ras afkomst: Spanje

Uiterlijke kenmerken van de Alano

Jachthonden.

Kleur

Rode vacht met zwarte snuit.

Lichaam

Tamelijk kort.

Schofthoogte

55-60 cm.

Gewicht

35-40 kg

Type

Jachthonden.

Hoofd

Massief hoofd.

Oren

Hangend.

Vacht

Kortharig.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Alano past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Alano past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Maxi Adult

  Maxi Adult

  Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Starter

  Large Dog Starter

  Vanaf de tweede helft van haar zwangerschap tot en met de periode dat ze melk geeft heeft je hond een verhoogde voedingsbehoefte. Je grote teef kan, afhankelijk van het aantal pups, wel vier keer zoveel energie of eiwitten nodig hebben. Je dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren die een optimale spijsvertering helpt ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Neutered Junior

  Large Dog Neutered Junior

  Is je pup gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je hond heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 2 Populaire namen voor de Alano

Naam Voorkomend in Nederland
1. Buddie
50%
50%
2. Stella
50%
50%

Alano baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Alano. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Alano fokker of kennel.

Heb je al een Alano pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Alano het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies