American Staffordshire Terriër

American Staffordshire Terriër floor
Verenigde Staten

Heb je weleens een hond zien glimlachen? Dan was het vast een American Staffordshire Terriër. De voorouders van dit ras werden gefokt voor hondengevechten en nog steeds is de American Staffordshire Terrier – ondanks zijn ‘big smile ’ – bepaald geen doetje. Hoewel hij meestal lief is voor mensen, is dit ras naar andere honden vaak agressief. Dit ras is een uitstekend gelukte mix van een Terriër en een Bulldog die zijn levendigheid en rustige kracht heeft behouden. Dit verklaart waarom deze verbazingwekkende hond, engel voor de een, duivel voor de ander, een van de meest geliefde Noord-Amerikaanse rassen is en bovendien tegenwoordig het meest verspreid in de wereld.

Rasbeschrijving American Staffordshire Terriër

 • Ras afkomst: Verenigde Staten
 • Andere rasnamen: Pit Bull Terriër, Amerikaanse Bull Terriër

Uiterlijke kenmerken van de American Staffordshire Terriër

Waakhond. Gezelschapshond.

Bull Terriërs

Het karakter van de American Staffordshire Terriër

Deze temperamentvolle hond is leergierig en in voor vele vormen van activiteit. Hij mag niet met harde hand begeleid worden. Dit is ook niet nodig, want hij is gevoelig voor de stemming van zijn eigenaar.

Kleur

Elke kleur is toegelaten, eenkleurig, meerkleurig of gevlekt, maar vachten die meer dan 80% wit bevatten, black-and-tan dieren en leverkleurige dieren moeten bij voorkeur niet voor de fokkerij gebruikt worden.

Lichaam

bovenlijn: Redelijk korte rug met een licht aflopende lijn van de schoft naar de croupe. Met een korte en lichte helling naar de staartaanzet.

Schofthoogte

Reuen: 46-48 cm. Teven: 43-46 cm.

Gewicht

17-20 kg.

Type

Bull Terriërs

Hoofd

Van gemiddelde lengte. Brede schedel. Duidelijke stop. Kaakspieren zijn duidelijk te zien. Onderkaak is stevig en krachtig. Aangesloten lippen, zonder loshangende delen.

Ogen

Rond, goed ver uit elkaar, donker.

Oren

De voorkeur wordt gegeven aan niet gecoupeerde, korte rozenoren of halfhangende oren. Couperen is in Nederland niet toegestaan.

Vacht

Kort, dicht, stug aanvoelend.

Poten

Gespierd, zware botten. Compacte gesloten voeten. Goed gewelfde tenen.

Staart

Laag aangezet, kort, versmalt tot een fijne punt. Niet gekruld noch boven de ruglijn gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw American Staffordshire Terriër past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw American Staffordshire Terriër past .

Om dit jaar extra gezond van start te gaan, introduceert Royal Canin de Gezonde Voeding Weken. Van 15 januari t/m 11 februari 2018 profiteer je bij deelnemende speciaalzaken van voordeel op ROYAL CANIN® voedingen.

PROFITEER DIRECT VAN GEZOND VOORDEEL

 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Senior Consult Mature - vanaf 7 jaar

  Medium Dog Senior Consult Mature - vanaf 7 jaar

  Zou je middelgrote oudere hond wel wat vitaler kunnen? Vanaf 7 jaar kan hij al de eerste ouderdomsverschijnselen krijgen. De dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren om de gezondheid van je oudere hond te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Urban Life Junior Large Dog

  Urban Life Junior Large Dog

  Je stadse pup is gezond, toch? Of zou hij in het stressvolle stadsleven met alle prikkels en uitlaatgassen wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Urban Life Junior Large Dog van ROYAL CANIN® speciaal ontwikkeld voor de pup die in de stad leeft. Het ondersteunt het herstelvermogen en verbetert het aanpassingsvermogen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

American Staffordshire Terriër baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een American Staffordshire Terriër. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende American Staffordshire Terriër fokker of kennel.

Heb je al een American Staffordshire Terriër pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw American Staffordshire Terriër het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies