Amerikaanse Cocker Spaniël

Amerikaanse Cocker Spaniël floor
Verenigde Staten

Dit is een directe afstammeling van de Engelse Cocker Spaniël. Hij werd in 1882 geïntroduceerd in de Verenigde Staten, waar de fokkers een kleine gezelschapshond met een prachtige vacht wilden fokken. Hij is in 1946 erkend door de American Kennel Club en werd het populairste hondenras in de Verenigde Staten. Sinds 1949 komt hij in Nederland voor op tentoonstellingen. Als je houdt van een Amerikaanse Cocker Spaniël (iets wat erg eenvoudig is vanwege zijn vriendelijke, gezellige karakter) houd je meestal ook van borstelen. Hoewel deze hond van oorsprong werd gefokt als jachthond, is de Amerikaanse Cocker Spaniël voor dat doel niet meer geschikt. Hij is vooral een gezelschapshond.

Rasbeschrijving Amerikaanse Cocker Spaniël

 • Ras afkomst: Verenigde Staten
 • Andere rasnamen: Amerikaanse Cocker Spaniël, Cocker Spaniël, Cocker, Ami

Uiterlijke kenmerken van de Amerikaanse Cocker Spaniël

Gezelschapshond.

Spaniels

Het karakter van de Amerikaanse Cocker Spaniël

Hij is degelijk, snel en met zijn gemakkelijke, evenwichtige en vrolijke karakter is het een geliefde gezelschapshond. Het is een hond voor tentoonstellingen, geen jachthond. Hij kan soms wat koppig zijn en heeft daarom een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Effen zwart. Zwart met goudgele extremiteiten (black-and-tan). Een weinig wit op de borst en/of de keel is toegestaan. Iedere andere effen kleur dan zwart. Meerkleurig: twee of meerdere duidelijk aanwezige en evenwichtig verdeelde kleuren, waarvan wit een verplichte kleur is. De schimmelkleurige vacht wordt onderverdeeld bij de meerkleurigen. De tan kleur varieert van lichtromig tot donkerrood en mag niet meer dan 10% van de vacht beslaan. De tan vlekken bevinden zich boven elk oog, aan weerszijden van de snuit en de wangen, aan de binnenkant van de oren, op de vier voeten en/of vier benen, op de borst en onder de staart.

Lichaam

Kort, compact. Vrij lange, gespierde hals zonder keelhuid. Diepe, brede borst. Goed gewelfde ribben. Sterke, iets aflopende rug. Brede croupe.

Schofthoogte

Reu: 36 tot 39 cm. Teef: 34 tot 36 cm.

Gewicht

10 tot 13 kg.

Type

Spaniels

Hoofd

Fijn gewelfd. Ronde schedel. Goed omlijnde wenkbrauwbogen. Uitgesproken stop. Brede, hoge snuit. Vierkante kaken. Zwarte of kastanjebruine neusspiegel, afhankelijk van de kleur van de vacht.

Ogen

Licht amandelvormig, kastanjebruin, zo donker mogelijk. De ooguitdrukking is innemend smekend.

Oren

Lang, fijn, goed bevederd.

Vacht

Kort en fijn op de kop. Middellang op het lichaam. De oren, de borst, de buik en de benen zijn goed bevederd. De vacht is zijdeachtig, vlak of licht golvend. Ondervacht.

Poten

Sterk. Compacte, grote, ronde voeten. Harde, hoornachtige zoolkussentjes.

Staart

Aanzet en dracht in het verlengde van de rug of iets hoger. Werd tot voor kort gecoupeerd, couperen is tegenwoordig in Nederland verboden. In actie kwispelend.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Gratis Amerikaanse Cocker Spaniëlpakket

Voor elk ras zijn er unieke redenen om te kiezen voor unieke voeding. Vraag gratis het ROYAL CANIN® Amerikaanse Cocker Spaniëlpakket aan inclusief €10 giftcard! en en ontdek welke voeding het beste bij jouw Amerikaanse Cocker Spaniël past .

Direct aanvragen
 • Satiety

  Satiety

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen, of om dat gezonde gewicht te behouden? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om dat gewicht te behouden.

  Bekijk productpagina
 • Dental Care Medium

  Dental Care Medium

  Je hond is gezond, toch? Of zou zijn gebit meer aandacht kunnen krijgen? Dental Care Medium van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die het gebit verzorgt en tandsteenvorming helpt te verminderen.

  Bekijk productpagina
 • Urinary U/C

  Urinary U/C

  Heb je het idee dat je hond niet zo makkelijk kan plassen? Bij urinewegproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om de urinewegen te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Amerikaanse Cocker Spaniël

Naam Voorkomend in Nederland
1. Lady
4.4%
4.4%
2. Luna
1.6%
1.6%
3. Bella
1.6%
1.6%
4. Bobby
1.2%
1.2%
5. Tessa
1.2%
1.2%

Amerikaanse Cocker Spaniël baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Amerikaanse Cocker Spaniël. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Amerikaanse Cocker Spaniël fokker of kennel.

Heb je al een Amerikaanse Cocker Spaniël pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Amerikaanse Cocker Spaniël het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies