Amerikaanse Cocker Spaniel

Amerikaanse Cocker Spaniel floor
Verenigde Staten

Dit is een directe afstammeling van de Engelse Cocker Spaniel. Hij werd in 1882 geïntroduceerd in de Verenigde Staten, waar de fokkers een kleine gezelschapshond met een prachtige vacht wilden fokken. Hij is in 1946 erkend door de American Kennel Club en werd het populairste hondenras in de Verenigde Staten. Sinds 1949 komt hij in Nederland voor op tentoonstellingen. ls je houdt van een Amerikaanse Cocker Spaniel (iets wat erg eenvoudig is vanwege zijn vriendelijke, gezellige karakter) houd je meestal ook van borstelen. Hoewel deze hond van oorsprong werd gefokt als jachthond, is de Amerikaanse Cocker Spaniel voor dat doel niet meer geschikt. Hij is vooral een gezelschapshond.

Rasbeschrijving Amerikaanse Cocker Spaniel

 • Ras afkomst: Verenigde Staten
 • Andere rasnamen: Amerikaanse Cocker Spaniel, Cocker Spaniel, Cocker, Ami

Uiterlijke kenmerken van de Amerikaanse Cocker Spaniel

Gezelschapshond.

Spaniels

Het karakter van de Amerikaanse Cocker Spaniel

Hij is degelijk, snel en met zijn gemakkelijke, evenwichtige en vrolijke karakter is het een geliefde gezelschapshond. Het is een hond voor tentoonstellingen, geen jachthond. Hij kan soms wat koppig zijn en heeft daarom een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Effen zwart. Zwart met goudgele extremiteiten (black-and-tan). Een weinig wit op de borst en/of de keel is toegestaan. Iedere andere effen kleur dan zwart. Meerkleurig: twee of meerdere duidelijk aanwezige en evenwichtig verdeelde kleuren, waarvan wit een verplichte kleur is. De schimmelkleurige vacht wordt onderverdeeld bij de meerkleurigen. De tan kleur varieert van lichtromig tot donkerrood en mag niet meer dan 10% van de vacht beslaan. De tan vlekken bevinden zich boven elk oog, aan weerszijden van de snuit en de wangen, aan de binnenkant van de oren, op de vier voeten en/of vier benen, op de borst en onder de staart.

Lichaam

Kort, compact. Vrij lange, gespierde hals zonder keelhuid. Diepe, brede borst. Goed gewelfde ribben. Sterke, iets aflopende rug. Brede croupe.

Schofthoogte

Reu: 36 tot 39 cm. Teef: 34 tot 36 cm.

Gewicht

10 tot 13 kg.

Type

Spaniels

Hoofd

Fijn gewelfd. Ronde schedel. Goed omlijnde wenkbrauwbogen. Uitgesproken stop. Brede, hoge snuit. Vierkante kaken. Zwarte of kastanjebruine neusspiegel, afhankelijk van de kleur van de vacht.

Ogen

Licht amandelvormig, kastanjebruin, zo donker mogelijk. De ooguitdrukking is innemend smekend.

Oren

Lang, fijn, goed bevederd.

Vacht

Kort en fijn op de kop. Middellang op het lichaam. De oren, de borst, de buik en de benen zijn goed bevederd. De vacht is zijdeachtig, vlak of licht golvend. Ondervacht.

Poten

Sterk. Compacte, grote, ronde voeten. Harde, hoornachtige zoolkussentjes.

Staart

Aanzet en dracht in het verlengde van de rug of iets hoger. Werd tot voor kort gecoupeerd, couperen is tegenwoordig in Nederland verboden. In actie kwispelend.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Amerikaanse Cocker Spaniel past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Amerikaanse Cocker Spaniel past .

Bekijk onze rasspecifieke voedingen
 • Cocker Adult

  Cocker Adult

  Je Cocker Spaniel is gezond, toch? Of zou hij wel iets slanker mogen? Of iets levendiger? Cocker Adult van ROYAL CANIN® heeft een speciale samenstelling die helpt om het gezonde gewicht van je Cocker Spaniel te behouden.

  Bekijk productpagina
 • Dental Care Medium

  Dental Care Medium

  Je hond is gezond, toch? Of zou zijn gebit meer aandacht kunnen krijgen? Dental Care Medium van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die het gebit verzorgt en tandsteenvorming helpt te verminderen.

  Bekijk productpagina
 • Relax Care Medium

  Relax Care Medium

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Medium van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Amerikaanse Cocker Spaniel

Naam Voorkomend in Nederland
1. Lady
4.4%
4.4%
2. Luna
1.6%
1.6%
3. Bella
1.6%
1.6%
4. Bobby
1.2%
1.2%
5. Tessa
1.2%
1.2%

Amerikaanse Cocker Spaniel baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Amerikaanse Cocker Spaniel. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Amerikaanse Cocker Spaniel fokker of kennel.

Heb je al een Amerikaanse Cocker Spaniel pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Amerikaanse Cocker Spaniel het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies