Australian Shepherd

Australian Shepherd floor
Verenigde Staten

De Australian Shepherd is in de twintigste eeuw in Californië ontstaan uit Australische schaapherdershonden. Boeren en veefokkers in Californië gebruikten deze hond als werkhond. De Australian Shepherd staat bekend om zijn intelligentie. Het is van oorsprong een werkhond , die grote afstanden moest afleggen bij het hoeden van grote kuddes vee of schapen. Als je een Australian Shepherd in huis wilt houden, moet je er voor zorgen dat hij iets te doen heeft.

Rasbeschrijving Australian Shepherd

 • Ras afkomst: Verenigde Staten
 • Andere rasnaam: Australische Herdershond

Uiterlijke kenmerken van de Australian Shepherd

Vee- en schapenhoeder. Waakhond. Gezelschapshond.

Herdershonden

Het karakter van de Australian Shepherd

De Australian Shepherd is buitengewoon actief, stoutmoedig en snel. Deze intelligente hond kan tot 60 km per dag afleggen bij het hoeden van grote kudde vee- of schapen. Deze buitengewone herdershond kan ook de boerderij bewaken. Hij is aanhankelijk, kalm, goedmoedig en zeer loyaal, en daardoor een goede gezelschapshond.

Kleur

Blue merle, zwart, red merle. Al deze kleuren met of zonder witte aftekeningen, met of zonder tan (koper). De witte kleur mag zich niet uitstrekken voorbij de schoft. Wit is toegestaan op hals, borst, benen en onderkant van de snuit, met een bles op het hoofd. Ogen moeten geheel door kleur zijn omringd.

Lichaam

Sterke hals. Rechte, lange ruglijn. Diepe borstkas. Goed gewelfde ribben. Matig hellende croupe.

Schofthoogte

Reuen : 51-58 cm. Teven: 46-53 cm.

Gewicht

20-25 kg.

Type

Herdershonden

Hoofd

Scherp omlijnd, krachtig en droog. Schedel even lang als breed. Matige, maar goed gedefinieerde stop. Zwarte of bruine neusspiegel die harmonieert met de kleur van de vacht.

Ogen

Amandelvormig. Bruin, blauw, amberkleurig, of elke variatie of combinatie daarvan.

Oren

Hoog aangezet. Driehoekig. Middelgroot. Naar voren of opzij gevouwen als de hond alert is. Opstaande of hangende oren zijn een ernstige fout.

Vacht

Middellang. Recht en golvend. Middelmatig gevormde manen, kraag en broek.

Poten

Benen met sterke botten. Ovale, compacte voeten.

Staart

Recht, van nature kort, of voorheen gecoupeerd (mag niet langer zijn dan 10 cm.)

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Australian Shepherd past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Australian Shepherd past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Neutered Junior

  Medium Dog Neutered Junior

  Is je jonge hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je pup heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je pup op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Neutered Adult

  Medium Dog Neutered Adult

  Is je hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je gecastreerde hond heeft minder calorieën nodig terwijl de eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je middelgrote hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Australian Shepherd

Naam Voorkomend in Nederland
1. Indy
1.7%
1.7%
2. Blue
1.3%
1.3%
3. Luna
1%
1%
4. Sky
1%
1%
5. Cody
0.8%
0.8%

Australian Shepherd baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Australian Shepherd. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Australian Shepherd fokker of kennel.

Heb je al een Australian Shepherd pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Australian Shepherd het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies