Australische Silky Terriër

Australische Silky Terriër floor
Australië

De Australische Silky Terriër stamt af van de Yorkshire Terriër en de Australische Terriërs. Hij ontstond aan het einde van de negentiende eeuw toen men pups met zijdeachtige haren in de nesten van Australische Terriërs vond. Waarschijnlijk is er bloed van de Skye Terriër en de Cairn Terriër in de Australische Sulky Terriër gebracht. Het ras werd in 1933 erkend door de Hondenvereniging in Sydney. Enkele honden werden naar Groot-Brittannië en de Verenigde Staten geëxporteerd. Het is een terriër tot op het bot: temperamentvol, overtuigd rattenvanger en dol op zijn baas. Die baas moet wel van kammen houden trouwens, want de vacht van een Australian Silky Terriër vraagt veel verzorging.

Rasbeschrijving Australische Silky Terriër

 • Ras afkomst: Australië
 • Andere rasnamen: Australische Terriër, Sidney Silky

Uiterlijke kenmerken van de Australische Silky Terriër

Jachthond. Gezelschapshond.

Bijzondere Terriërs

Het karakter van de Australische Silky Terriër

De Australische Silky Terriër is robuust, levenslustig, heeft een stoutmoedig temperament maar is daarentegen toch evenwichtig. Deze kleine hond is zeer gehecht aan zijn baas en is dol op kinderen. Zijn Terriër instinct maakt hem tot een goede rattenjager. Een consequente opvoeding is nodig.

Kleur

Blauw en tan of grijsblauw en tan. Het blauw op de staart moet donker zijn. Blauwe kuif, tankleur aan de basis van de oren, op de snuit en op beide kaken, blauw vanaf de basis van de schedel tot aan het uiteinde van de staart, aan de ledematen tot aan de knieîn en de sprongen. Tan aftekeningen aan het distale deel van de ledematen en onder de staart. Het lichaam mag niet grauw noch donkere schaduwkleuren vertonen. Zwart is toegestaan bij pups. De blauwe kleur moet rond de leeftijd van 18 maanden aanwezig zijn.

Lichaam

Matig lang. Matig brede en diepe borstkas. Gewelfde ribben. Rechte rug. Stevige lendenen.

Schofthoogte

Ongeveer 22,5 cm.

Gewicht

3,5-4,5 kg.

Type

Bijzondere Terriërs

Hoofd

Matig lang, krachtig. Vlakke schedel. Sterke kaken.Duidelijke, gesloten lippen.

Ogen

Klein, rond, zo donkermogelijk.

Oren

Klein, V-vormig, fijn, hoog op de schedel en rechtop.

Vacht

Fijn, zijdeachtig. 13-15 cm lang vanaf achter de oren tot aan de staartbasis. Het onderste deel van de ledematen heeft geen lange haren.

Poten

Ronde botten. Kleine, ronde voeten. Gesloten compacte tenen. Zwarte nagels.

Staart

Rechtop gedragen, zonder pluim.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Australische Silky Terriër past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Australische Silky Terriër past .

 • Gastro Intestinal Moderate Calorie

  Gastro Intestinal Moderate Calorie

  Moet je hond regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management

  Obesity Management

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Dental Special Small Dog Under 10Kg

  Dental Special Small Dog Under 10Kg

  Heeft je hond last van tandsteen of tandplak? Dan kan je dierenarts een speciale gebitsverzorgende voeding adviseren.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Australische Silky Terriër baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Australische Silky Terriër. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Australische Silky Terriër fokker of kennel.

Heb je al een Australische Silky Terriër pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Australische Silky Terriër het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies