Bij Royal Canin®, doen we alles voor hond & kat.

Barbado da Terceira

Barbado da Terceira floor
Portugal

De Barbado da Terceira – de herdershond van Terceira − ontstond op het gelijknamige Portugese eiland. Deze ruigharige herdershond zorgde ervoor dat de koeien niets overkwam en dat ook de baas veilig was. Hij waakt prima en heeft een karakter dat net zo sterk is als zijn lichaam. Deze hond komt weinig voor, zowel in Portugal als daarbuiten.

Rasbeschrijving Barbado da Terceira

 • Ras afkomst: Portugal

Uiterlijke kenmerken van de Barbado da Terceira

Bij uitstek een hond voor het drijven van vee, zeer wendbaar en levendig, hoed en verzamelt vee met groot gemak, ook geschikt voor het gebruik in het omgaan met wild vee. De hond is ook zeer efficiënt als waakhond. Door zijn prettige karakter en de eenvoud om hem te trainen is het ook een goede gezelschapshond.

Het karakter van de Barbado da Terceira

Ondanks zijn vrolijke uiterlijk, vooral te danken aan zijn vacht, heeft de Barbado da Terceira s een sterke wil en is het een assertieve hond.

Kleur

Geel, grijs, zwart, fawn en wolf grijs in de bleke, gemeenschappelijke en donkere tinten. Kan hebben witte vlekken in de handen en / of voeten, borst, keel, nek (het vormen van een kraag), borst, buik en staartpunt.

Schofthoogte

Reuen: 52-58 cm Teven: 48-54 cm

Gewicht

Reuen: 25-30 KG Teven: 21-26 KG

Hoofd

Krachtig, in verhouding tot het lichaam. Parallelle longitudinale superieure schedel-gezichts assen. Schedel lengte is iets groter dan de lengte van de snuit.

Ogen

Middelgroot, semi-frontale positie, horizontaal, ovaal, expressief en intelligent. Honing tot donkerbruin van kleur. Goed gepigmenteerd oogleden.

Oren

Medium tot hoog aangezet, driehoekig, middelgroot. Opknoping, gevouwen en behaard. Ze zijn zeer mobiel en wanneer de hond aandachtig is worden ze aan de basis omhoog gezet en naar voren gevouwen.

Vacht

Lang, dicht, licht golvend, noch recht of gekruld, met overvloedige ondervacht over het hele lichaam. Werk clipping ontvankelijk is, het inkorten van de vacht gelijkmatig, en moet worden gebruikt in bouw hondenshows.

Poten

Lang. Goed ontwikkeld.

Staart

middelhoog tot laag in te stellen. Gecoupeerd bij de derde wervel of volledig van middelmatige grootte, zonder dat te bereiken onder het spronggewricht. In rust hangt deze met een bocht aan het uiteinde. Anurous is toegelaten.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Barbado da Terceira past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Barbado da Terceira past .

 • Maxi Ageing 8+ natvoer

  Maxi Ageing 8+ natvoer

  Al is hij wat ouder, je grote hond is gezond toch? Of zou zijn uitstraling wat vitaler kunnen? Met Maxi Ageing 8+ Wet van ROYAL CANIN® ondersteun je het gezond ouder worden van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 3 Populaire namen voor de Barbado da Terceira

Naam Voorkomend in Nederland
1. Bruxa
33.3%
33.3%
2. Mago
33.3%
33.3%
3. Sininho
33.3%
33.3%

Barbado da Terceira baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Barbado da Terceira. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Barbado da Terceira fokker of kennel.

Heb je al een Barbado da Terceira pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Barbado da Terceira het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies