Barbet

Barbet floor
Frankrijk

Deze Franse waterhond werd oorspronkelijk gebruikt voor de jacht op waterwild. Hij houdt van een stukje zwemmen en kan goed tegen de kou dankzij de wollige krullenvacht. De Barbet is aanhankelijk en vriendelijk tegen mens en dier. Als hij regelmatig de benen kan strekken en zijn hoofd mag gebruiken, is het een fijne huishond.

Rasbeschrijving Barbet

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnaam: Barbillot

Uiterlijke kenmerken van de Barbet

Jachthond. Gezelschapshond.

Waterhonden

Het karakter van de Barbet

Zeer sterk, robuust, krachtig en kan goed tegen water en kou. Hij is dol op water en is een uitstekend zwemmer. Met zijn goed ontwikkelde reukvermogen en langzame tred is hij ideaal voor de jacht op waterwild. Hij apporteert heel goed. Ook is hij gebruikt als herdershond voor het begeleiden van kudden. Hij heeft een evenwichtig en zachtaardig karakter en is niet agressief. Het is een aanhankelijke metgezel.

Kleur

Effen zwart, grijs, kastanjebruin, vaalrood, zandkleurig, wit of min of meer bontge-kleurd. Alle nuances van vaalrood en zandkleur zijn toegestaan.

Lichaam

Sterk. Stevige en korte hals. Brede, goed ontwikkelde borst. Gewelfde ribben. Ietwat convexe (bolronde) rug. Gewelfde, korte en sterke lendenen. Croupe met rond profiel.

Schofthoogte

Reu: minimaal 54 cm. Teef: minimaal 50 cm.

Gewicht

20 tot 25 kg.

Type

Waterhonden

Hoofd

Rond. Ronde en brede schedel. Uitgesproken stop. Kort voorhoofd. Vierkante snuit. Dikke, gepigmenteerde lippen.

Ogen

Rond, bij voorkeur donker kastanjebruin. Verscholen onder de haren van de schedel en het voorhoofd.

Oren

Lage aanzet, lang, plat, met lange haarlokken.

Vacht

Lang, wollig, golvend, soms gekruld, kan haarlokken vormen. Deze volle vacht beschermt hem tegen water en kou. Het haar op de kop moet tot op het voorhoofd vallen en de ogen bedekken. De baard is lang en de snor zeer vol.

Poten

Sterk, gespierd, stevige botten. Grote, ronde, brede voeten.

Staart

Lage aanzet, iets opgeheven, maar nooit helemaal horizontaal, licht opgekruld aan de punt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Barbet past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Barbet past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Medium Adult

  Medium Adult

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezond figuur.

  Bekijk productpagina
 • Medium Dog Senior Consult Mature

  Medium Dog Senior Consult Mature

  Zou je middelgrote oudere hond wel wat vitaler kunnen? Vanaf 7 jaar kan hij al de eerste ouderdomsverschijnselen krijgen. De dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren om de gezondheid van je oudere hond te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Energy 4100 Large Dog

  Energy 4100 Large Dog

  Je grote hond is sportief, toch? Of heb je het idee dat je hond extra ondersteuning kan gebruiken bij zijn sportieve prestaties? Sporting Agility 4100 Large Dog van ROYAL CANIN® levert snel de energie om de prestaties van je sporthond te optimaliseren.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Barbet

Naam Voorkomend in Nederland
1. Benjamin
5%
5%
2. Blits
5%
5%
3. Boemer
5%
5%
4. Bruno
5%
5%
5. Cooper
5%
5%

Barbet baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Barbet. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Barbet fokker of kennel.

Heb je al een Barbet pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Barbet het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies