Basset Griffon Vendéen

Basset Griffon Vendéen floor
Frankrijk

De Grand Basset Griffon Vendéen is een snelle, krachtige en middelgrote hond. Hij heeft een ruwe vacht en een levendige aard. Zoals veel bassets is hij eigenwijs maar dat wil niet zeggen dat hij enkel voor de sier zulke grote oren aan zijn hoofd heeft. De Grand Basset Griffon Vendéen is zeker geschikt als gezinshond maar heeft veel beweging nodig.

Rasbeschrijving Basset Griffon Vendéen

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnamen: Grand Griffon Vendéen, Briquet Griffon Vendéen, Grand Basset Griffon Vendéen, Petit Basset Griffon Vendéen

Uiterlijke kenmerken van de Basset Griffon Vendéen

Jachthond.

Lopende honden

Het karakter van de Basset Griffon Vendéen

De Griffon Vendéen staat bekend om zijn stevigheid, stoerheid, kracht en koppig-heid. Hij is onafhankelijk, heeft een sterke wil en is minder gehoorzaam. Met zijn uitstekende stem en scherpe neus is de Griffon Vendéen een meutehond die ooit werd gebruikt bij de jacht op wolf. Hij is niet bang voor ruig terrein en water. Bij de jacht op groot wild wordt de voorkeur gegeven aan snellere jachthonden die gehoorzamer zijn. Bij de jacht met geweer wedijvert hij met de middelgrote Griffon Vendéen. De Grand Griffon Vendéen wordt gebruikt voor de jacht op hert en vooral op wild zwijn. - De Briquet Griffon Vendéen jaagt op vrijwel elk wild, behalve op konijn. Hij wordt speciaal gebruikt bij de jacht op hert en wild zwijn. - De Grand Basset Griffon Vendéen, de snelste van alle Bassethonden, is vastberaden, kan een hoog tempo volhouden en dringt tot in de stekeligste struiken door. Deze variëteit werd ontwikkeld voor de jacht op haas. - De Petit Basset Griffon Vendéen is energiek, stoutmoedig en zeer levendig. Hij is zeer goed in het opjagen van het wild. Alleen jagend of in paren, is hij de ideale hond voor de jacht op konijn. Hij wordt ook veel gebruikt bij de jacht op fazant. De Griffon Vendéen is rustig, aanhankelijk en vriendelijk en daardoor een goed gezelschap. De meeste Petit Basset Griffon Vendéen honden zijn gezelschapshonden. Ze hebben een consequente opvoeding nodig.

Lichaam

Sterk. Lang in de Grand Basset Griffon Vendéen, niet zo lang in de Petit Basset Griffon Vendéen. Vrij lange hals zonder keelhuid. Diepe en niet erg brede borstkas. Tamelijk gewelfde ribben. Stevige lendenen. Grand Griffon Vendéen: goed gespierde lendenen. Stevige, rechte rug. Briquet Griffon Vendéen: rechte en gespierde lendenen. Stevige, korte rug. Grand Basset Griffon Vendéen: zeer gespierde, brede croupe. Lange, brede en rechte rug. Petit Basset Griffon Vendéen: goed gespierde en vrij brede croupe. Gespierde, rechte lendenen.

Schofthoogte

Grand Griffon Vendéen: 60 tot 65 cm. Briquet Griffon Vendéen: 48 tot 55 cm. Grand Basset Griffon Vendéen: 38 tot 42 cm. Petit Basset Griffon Vendéen: 34 tot 38 cm.

Gewicht

Grand Griffon Vendéen: ongeveer 35 kg. Briquet Griffon Vendéen: ongeveer 29 kg. Grand Basset Griffon Vendéen: ongeveer 18 kg.Petit Griffon Vendéen: ongeveer 15 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Lang, niet te breed. Vrij kort in de Briquet Griffon Vendéen. Tamelijk gewelfde schedel. Duidelijke stop. Rechte of iets gebogen neusbrug. Dikke snor. Kortere snuit bij de Petit Basset Griffon Vendéen.

Ogen

Vrij groot, donker.

Oren

Laag aangezet. Soepel, smal, dun en met lang haar bedekt. Goed naar binnen gedraaid.

Vacht

Niet erg lang, ruw aanvoelend, noch zijdeachtig, noch wollig. Dikke ondervacht. Geprononceerde wenkbrauwen bij de Grand Griffon Vendéen, soms borstelig bij de Briquet Griffon Vendéen. Enige bevedering bij de Basset Griffon Vendéen.

Poten

Grand Griffon Vendéen: ge-spierde benen. Voeten niet te groot, met gesloten tenen en sterke voetzolen. Briquet Griffon Vendéen: ge-spierde benen met stevige botten. Voeten niet te groot, met stevige voetzolen. Grand Basset Griffon Vendéen: rechte benen. Grote, en stevige voeten met gesloten tenen. Petit Basset Griffon Vendéen: benen met stevige botten. Voeten niet te groot, met sterke voetzolen.

Staart

Hoog aangezet, vrij lang, dik aan de basis, dicht behaard, toelopend naar het eind. Sabelvormig gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Basset Griffon Vendéen past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Basset Griffon Vendéen past .

 • Medium Adult 7+

  Medium Adult 7+

  Je ouder wordende hond is gezond, toch? Je wilt natuurlijk dat hij zo lang mogelijk speels en gezond blijft. Medium Adult 7+ van ROYAL CANIN® is speciaal aangepast aan de veranderende levensbehoefte van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Medium

  Light Weight Care Medium

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Medium van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
 • Sterilised Wet

  Sterilised Wet

  Is je hond gesteriliseerd of gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de hormoonhuishouding. De behoeften van je hond kunnen hierdoor veranderen. Je hond heeft dan minder calorieën nodig. Met speciale Sterilised Wet natvoeding help je je hond op een gezond gewicht te blijven.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Basset Griffon Vendéen baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Basset Griffon Vendéen. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Basset Griffon Vendéen fokker of kennel.

Heb je al een Basset Griffon Vendéen pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Basset Griffon Vendéen het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies