Beagle

Beagle floor
Griekenland

Hoewel we de Beagle vaak als gezelschapshond zien, is deze vrolijke brak van oorsprong een ras dat werd gebruikt voor de jacht in meutes. Hij kan ook alleen of in paren jagen. Omdat de Beagle zo vriendelijk en aanhankelijk is, is hij ook binnenshuis prettig gezelschap.

Rasbeschrijving Beagle

 • Ras afkomst: Griekenland

Uiterlijke kenmerken van de Beagle

Jachthond. Gezelschapshond.

Lopende honden

Het karakter van de Beagle

Volgens de standaard is de Beagle een vrolijke en dappere hond die zeer actief, energiek en vastbesloten is. Hij is snel, intelligent en evenwichtig van humeur. Hij is ook moedig, stoer en zeer snel, met een luide stem en een scherpe neus. Hij is enthousiast en effectief op het spoor, waarbij hij zich vaak laat horen. Hij kan alleen werken, in paren of in meutes. Deze kleine en veelzijdige meutehond jaagt op haas, konijn, vos, hert en wild zwijn. In Engeland wordt hij alleen gebruikt voor beagling, de jacht op hazen. Hij is aanhankelijk en goedmoedig, en daardoor een uitstekende gezelschaps-hond voor de familie. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Alle erkende brakkenkleuren, behalve leverkleurig. - Drie-kleurig (wit, zwart en geelbruin): witte snuit en staartpunt. - Tweekleurig: wit en bruingeel (fawn), citroengeel en tan.

Lichaam

Compact, waardig zonder zwaar te zijn. Vrij lange hals met lichte keelhuid. Brede en diepe borst. Goed gewelfde ribben. Korte en krachtige lendenen. Licht opgetrokken buiklijn. Vlakke en gespierde rug.

Schofthoogte

33 tot 40 cm.

Gewicht

15 tot 20 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Krachtig, maar niet zwaar, zonder rimpels of plooien. Licht gewelfde schedel. Niet opvallende achterhoofds-knobbel. Duidelijke stop. Rechte neusbrug. Sterke kaken. Vrij korte snuit. Lippen enigszins hangend. Brede neus.

Ogen

Donkerbruin of lichtbruin, vrij groot, vrij ver uit elkaar met een vriendelijke uitdrukking.

Oren

Laag aangezet, lang en dun. Afgeronde punten. Hangen tegen de wangen.

Vacht

Kort, dicht en sterk.

Poten

Rechte voorbenen, goed onder het lichaam geplaatst, ronde botstructuur. Gespierde en krachtige dijen. Ronde of iets lange voeten met stevige, gesloten tenen en compacte voetzolen.

Staart

Dik, middellang, hoog aangezet en opgewekt gedragen. Goed behaard, vooral aan de onderzijde van de punt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Beagle past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Beagle past .

Bekijk onze rasspecifieke voedingen
 • Beagle Adult

  Beagle Adult

  Je Beagle is gezond, toch? Of zou hij wel iets slanker kunnen, iets beweeglijker? De Beagle staat namelijk bekend om zijn gezonde eetlust en...neiging tot overgewicht. Beagle Adult van ROYAL CANIN® helpt je volwassen Beagle op gezond gewicht te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Medium Puppy natvoer

  Medium Puppy natvoer

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze snelle groeifase ondersteuning voor zijn weerstand nodig hebben? Medium Puppy Wet van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup in de eerste 12 maanden te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Medium Adult natvoer

  Medium Adult natvoer

  Je hond is gezond, toch? Of kan hij tijdens zijn rondje buiten soms wel wat extra natuurlijke weerstand gebruiken? En hoe zit het met zijn gewicht? Medium Adult Wet van ROYAL CANIN® ondersteunt het natuurlijke afweersysteem en helpt bij het behouden van een gezonde lichaamsbouw.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Beagle

Naam Voorkomend in Nederland
1. Max
2.4%
2.4%
2. Diesel
1.8%
1.8%
3. Bo
1.4%
1.4%
4. Luna
1.1%
1.1%
5. Joep
1%
1%

Beagle baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Beagle. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Beagle fokker of kennel.

Heb je al een Beagle pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Beagle het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies