Beagle Harrier

Beagle Harrier floor
Frankrijk

De Beagle Harrier werd in Frankrijk ontwikkeld door de Beagle en de Harrier te kruisen. Het doel? Het creëren van een meutehond die qua formaat tussen deze twee rassen in zit. De Beagle Harrier is lichter van bouw dan de Beagle. Hij is snel en beweeglijk. Als hij af en toe de beentjes kan strekken, is hij een leuke gezelschapshond.

Rasbeschrijving Beagle Harrier

 • Ras afkomst: Frankrijk

Uiterlijke kenmerken van de Beagle Harrier

Jachthond. Gezelschapshond.

Lopende honden

Het karakter van de Beagle Harrier

De Beagle Harrier is een stoere, krachtige, snelle, beweeglijke en moedige hond, maar hij is minder krachtig dan de Harrier. Met zijn vastberadenheid en zijn scherpe reukvermogen is hij een goede meutehond. Hij is niet bang om zelfs de dichtste braamstruik binnen te dringen. Deze makkelijke en ongecompliceerde hond is een aangenaam gezelschap.

Kleur

Driekleurig (geelbruin, zwart en wit): niet al te uitgesproken mantel. Licht tot donker tan of grijze aftekeningen. Er zijn grijze Harriers en grijze driekleurige of Beagle Harriers.

Lichaam

Goed gebouwd. Open korte, licht gewelfde hals. Diepe borstkas, niet te vlak. Vrij volle buik, niet overmatig opgetrokken. Korte, vlakke en gespierde rug. Zware, gespierde en licht gewelfde lendenen.

Schofthoogte

45 tot 50 cm.

Gewicht

Ongeveer 20 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Middelzwaar. Vrij brede schedel. Geen uitgesproken stop. Rechte neusbrug. Toelopende snuit. Goed ontwikkelde neusspiegel.

Ogen

Wijd open, donker.

Oren

Vrij kort en middelgroot. In het midden enigszins gevouwen. Vlak tegen de schedel hangend en onderaan wat gedraaid.

Vacht

Niet te kort, vrij dik en vlak.

Poten

Stevige, gespierde benen. Voeten gesloten en niet te lang, met stevige voetzolen. Staart, middellang, vrij zwaar.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Beagle Harrier past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Beagle Harrier past .

 • Renal Select Canine

  Renal Select Canine

  Heeft je hond nierproblemen? Is zijn nierfunctie niet optimaal? Bij nierproblemen kan je dierenarts de speciale dieetvoeding Renal van ROYAL CANIN® aan je hond voorschrijven om de nierfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Sterilised Wet

  Sterilised Wet

  Is je hond gesteriliseerd of gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de hormoonhuishouding. De behoeften van je hond kunnen hierdoor veranderen. Je hond heeft dan minder calorieën nodig. Met speciale Sterilised Wet natvoeding help je je hond op een gezond gewicht te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Urinary S/O Moderate Calorie (natvoer)

  Urinary S/O Moderate Calorie (natvoer)

  Heb je het idee dat je hond niet zo makkelijk kan plassen? Bij urinewegproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om zijn urinewegen te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Beagle Harrier

Naam Voorkomend in Nederland
1. Freek
10%
10%
2. Borus
5%
5%
3. Boy
5%
5%
4. Brett
5%
5%
5. Demi
5%
5%

Beagle Harrier baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Beagle Harrier. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Beagle Harrier fokker of kennel.

Heb je al een Beagle Harrier pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Beagle Harrier het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies