Bedlington Terriër

Bedlington Terriër floor
Groot-Brittannië

De Bedlington Terriër ontstond in de achttiende eeuw in Bedlington, een klein Engels dorpje in de buurt van Rothbury in het Northumberland. De Dandie Dinmont Terriër, de Otterhound en de Whippet behoren tot zijn voorouders. Eerst werd hij bij de jacht op roofwild en op vossen gebruikt. In de mijngangen ving hij ratten. De Bedlington Terriër werd in 1873 door de Kennel Club erkend.

Rasbeschrijving Bedlington Terriër

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnamen: Rothbury Terriër, Schaapshond, De Bedlington

Uiterlijke kenmerken van de Bedlington Terriër

Jager op ongedierte. Waakhond. Gezelschapshond.

Grote en middelgrote Terriërs

Het karakter van de Bedlington Terriër

De Bedlington Terriër is robuust, sportief, zeer vlug, moedig en bezit een sterk karakter. Opgewekt, heel vriendelijk met zijn baas, zacht en speels met kinderen. Hij kan agressief zijn tegen soortgenoten wanneer hij wordt aangevallen. De Bedlington Terriër vraagt een consequente maar zachte opvoeding.

Kleur

Blauw, leverkleurig of zandkleurig met of zonder tan. De donkerste kleuren zijn te verkiezen. Het blauw en het blauw en tan moeten samengaan met een zwarte neus. De kastanjebruine en zandkleurige dieren moeten een (kastanje)bruine neus hebben.

Lichaam

Iets langer dan hoog, gespierd en lenig. Lange hals zonder keelhuid. Hoge, vrij brede borstkas. Vlakke ribben. De rug vertoont een natuurlijke kromming. Gewelfde lendenen die de kromming van de rug volgen.

Schofthoogte

Ongeveer 40,6 cm.

Gewicht

8-10,5 kg.

Type

Grote en middelgrote Terriërs

Hoofd

Peer- of wigvormig hoofd. Smalle, hoge, afgeronde schedel bedekt met een weelderige, bijna witte, zijdeachtige toef. Geen stop. Lange kaken die smaller worden.

Ogen

"Klein met een driehoekig aspect. Donkere ogen bij blauwe dieren, de ogen zijn lichter met een amberkleurige schijn bij de blauw en tan gekleurde dieren; hazelnootkleurig bij de kastanjebruine en zandkleurige dieren."

Oren

Van gemiddelde grootte, laag aangezet en vlak tegen de wangen aanliggend. Dun en fluweelachtig van structuur, bedekt met korte en fijne haren en aan het uiteinde voorzien van een bijna witte franje van zijdeachtige haren.

Vacht

Dik, wollig maar niet stug draadharig. Heeft de neiging te krullen vooral op de kop en in het gezicht.

Poten

De achterpoten lijken langer dan de voorpoten. Lange voeten (hazenvoeten). Dikke en gesloten voetzolen.

Staart

Laag aangezet, matige lengte, breed aan de basis, wordt smaller en eindigt in een punt, vormt een sierlijke boog. Nooit op de rug gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Bedlington Terriër past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Bedlington Terriër past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Mini Adult

  Mini Adult

  Je kleine hond is gezond toch? Of kan hij voor zijn enthousiasme extra energie gebruiken? Speciaal daarvoor hebben we Mini Adult van ROYAL CANIN®.

  Bekijk productpagina
 • Small Dog Senior Consult Mature

  Small Dog Senior Consult Mature

  Je kleine oudere hond is gezond toch? Of zou hij wat vitaler kunnen? Kleine honden kunnen vanaf 8 jaar al de eerste ouderdomsverschijnselen krijgen. ROYAL CANIN® heeft voor de kleine hond vanaf 8 jaar Small Dog Senior Consult Mature ontwikkeld. Een speciale voeding om de gezondheid van je oudere hond te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Agility 4100 Small Dog

  Sporting Agility 4100 Small Dog

  Je kleine hond is sportief, toch? Of heb je het idee dat je hond ondersteuning kan gebruiken bij zijn sportieve prestaties? Sporting Agility 4100 Small Dog van ROYAL CANIN® levert snel energie om de prestaties van je sporthond te optimaliseren.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Bedlington Terriër baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Bedlington Terriër. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Bedlington Terriër fokker of kennel.

Heb je al een Bedlington Terriër pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Bedlington Terriër het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies