Bichon poil frisé

Bichon poil frisé floor

Het ‘Bichonneke’ is een vrolijke witte krullenbol die ontstond uit kruisingen tussen maltezers, bolognezers en poedels. Deze kleine hond is ongecompliceerd. Hoewel hij het meest van zijn baas houdt, mag iedereen in principe zijn vriend zijn. Dat wil echter niet zeggen dat de Bichon Frisé geen opvoeding vraagt. Eigenaren moeten rekening houden met behoorlijk wat vachtverzorging.

Rasbeschrijving Bichon poil frisé

 • Andere rasnamen: Bichon frisé, Tenerife-hond, Bichon Tenerife, Krulharig Leeuwtje

Uiterlijke kenmerken van de Bichon poil frisé

Gezelschapshond.

Leeuwhondjes en verwante rassen

Het karakter van de Bichon poil frisé

Hij is robuust, levendig, uitgelaten, zeer vrolijk, met veel temperament. Hij heeft een zeer groot aanpassingsvermogen, is gevoelig, zachtaardig en een charmant gezelschap. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Zuiver wit.

Lichaam

Tamelijk langgerekt. Vrij lange, hoog en trots gedragen hals. Goed ontwikkelde borst. Brede, gespierde, licht gewelfde lendenen. Rond kruis.

Schofthoogte

25 tot 30 cm.

Gewicht

2,5 tot 3 kg.

Type

Leeuwhondjes en verwante rassen

Hoofd

In harmonie met het lichaam. Vrij platte schedel, langer dan de snuit. Weinig geaccentueerde stop. Vlakke wangen. Fijne lippen. Zwarte neusspiegel.

Ogen

Rond, donker. Donkere oogleden.

Oren

Afhangend, met fijne, gekrulde (kroezende) en lange haren. Vrij naar voren gedragen wanneer hij alert is.

Vacht

7 tot 10 cm lang, fijn, zijdeachtig, spiraalvormig, zeer loshangend, lijkend op de vacht van de Mongoolse geit, vlak noch draderig.

Poten

Gespierd, fijne botten. Ronde gesloten voeten. Bij voorkeur zwarte nagels.

Staart

Hoog en gracieus gebogen over de rug gedragen, de rug niet rakend en zonder opgekruld te zijn.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Gratis Bichon poil frisépakket

Voor elk ras zijn er unieke redenen om te kiezen voor unieke voeding. Vraag gratis het ROYAL CANIN® Bichon poil frisépakket aan inclusief €10 giftcard! en en ontdek welke voeding het beste bij jouw Bichon poil frisé past .

Direct aanvragen
 • Skin Care

  Skin Care

  Krabt je hond vaker, bijt hij vaker in zijn vacht, of heeft hij last van haaruitval? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding voorschrijven die de huidfunctie van je hond ondersteunt.

  Bekijk productpagina
 • Urinary S/O

  Urinary S/O

  Heb je het idee dat je hond niet zo makkelijk kan plassen? Bij urinewegproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om zijn urinewegen te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Renal Special

  Renal Special

  Heeft je hond nierproblemen? Is zijn nierfunctie niet optimaal? Bij nierproblemen kan je dierenarts de speciale dieetvoeding Renal Special van ROYAL CANIN® aan je hond voorschrijven om de nierfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Bichon poil frisé baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Bichon poil frisé. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Bichon poil frisé fokker of kennel.

Heb je al een Bichon poil frisé pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Bichon poil frisé het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies