Bij Royal Canin®, doen we alles voor hond & kat.

Bobtail

Bobtail floor
Groot-Brittannië

Oorspronkelijk ontwikkeld als veedrijver, is de Bobtail of Old English Sheepdog tegenwoordig vooral een gezinshond. De Bobtail is vriendelijk, vrolijk en als het moet, waakt hij nog ook. De waterdichte vacht van dit grote ras geeft hem een aardig uiterlijk, maar betekent ook veel werk voor de eigenaar. De meningen zijn verdeeld over de oorsprong van de Old English Sheepdog. Volgens sommigen stamde deze hond af van Herdershonden, die door de Romeinen werden ingevoerd, waaronder de (uitgestorven) Italiaanse Mastiff. Volgens anderen is de Old English Sheepdog het resultaat van het kruisen van Herdershonden van het continent en uit Engeland, zoals de Puli en de Briard. Waar hij ook vandaan komt, de Old English Sheepdog bestaat al eeuwen.

Rasbeschrijving Bobtail

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnaam: Old English Sheepdog

Uiterlijke kenmerken van de Bobtail

Vee- en schapenhoeder (komt praktisch niet meer voor). Gezelschapshond.

Herdershonden

Het karakter van de Bobtail

Deze levendige, speelse, onstuimige hond is noch schuw, noch agressief. Hij is aanhankelijk, gehoorzaam, trouw, met een gelijkmatig karakter. Hij is een ideale oppas voor kinderen en wordt dan ook wel Nanny Dog genoemd. Hij heeft een wakersinstinct en is niet bijterig. Met zijn wollige gezicht en zijn `gebroken' stem is hij trouwens niet erg afschrikwekkend.

Kleur

Alle tinten grijs, grauw of blauw. Lichaam en achterhand zijn eenkleurig, met of zonder kleine witte aftekeningen op de voeten (sokken). Hoofd, hals, benen en onderlichaam moeten wit zijn. Bruine aftekeningen zijn een fout.

Lichaam

Kort en compact. Diepe, brede borstkas met goed gewelfde ribben. Schouders horen goed schuin te liggen. Licht gewelfde, krachtige lendenen. Schoft lager dan de lendenen. Sterke hals.

Schofthoogte

Reuen: ten minste 61 cm. Teven: ten minste 56 cm.

Gewicht

25-30 kg.

Type

Herdershonden

Hoofd

Krachtig en vierkant. Ruime schedel. Duidelijke stop. Afgeknotte, krachtige en vierkante snuit. Grote neusspiegel.

Ogen

Ver uit elkaar. Donker, of glasogen. Blauwe ogen zijn toegestaan.

Oren

Klein, vlak tegen het hoofd gedragen.

Vacht

Overvloedig, hard, ruig, zonder krullen. Dikker op de achterhand dan op de rest van het lichaam. Zachte, dichte ondervacht.

Poten

Kleine, ronde voeten met goed gewelfde tenen. Dikke harde voetzolen.

Staart

Indien gecoupeerd:volledig. Couperen is in Nederland verboden.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Bobtail past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Bobtail past .

 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
 • Digestive Care Maxi

  Digestive Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of laat hij veel windjes en/of is zijn ontlasting wisselend? Digestive Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de spijsvertering.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Bobtail

Naam Voorkomend in Nederland
1. Bella
4.1%
4.1%
2. Bob
4.1%
4.1%
3. Fendi
4.1%
4.1%
4. Max
4.1%
4.1%
5. Nana
4.1%
4.1%

Bobtail baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Bobtail. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Bobtail fokker of kennel.

Heb je al een Bobtail pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Bobtail het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies