Bolognezer

Bolognezer floor
Italië

Hij is zeer nauw verwant aan de Maltezer, want zijn verrevoorouders werden door Aristoteles geciteerd onder de naam Canes melitenses. De Bolognezer genoot reeds bekendheid in de Romeinse tijd. Het was een gewaardeerd cadeautje onder de machtigen der aarde. Volgens de Italianen is het ras geboren in de stad Bologna. Hij was favoriet bij de familie Medicis, tijdens de Renaissance.Het ras werd aan het einde van de achttiende eeuw van zijn troon gestoten door de Poedel. Tegenwoordig komt hij buiten Italië nog maar zelden voor.

Rasbeschrijving Bolognezer

 • Ras afkomst: Italië
 • Andere rasnamen: Bolognezer, Bichon Bolognese

Uiterlijke kenmerken van de Bolognezer

Gezelschapshond.

Leeuwhondjes en verwante rassen

Het karakter van de Bolognezer

Hij is levendig, vrolijk, volgzaam, zeer aanhankelijk en doet alles om zijn baas te behagen. Het is een plezierig gezelschap, nooit opgewonden en minder druk dan de andere Bichons. Hij dient zachtaardig maar consequent te worden opgevoed.

Kleur

Zuiver wit, zonder vlekken of andere witte nuance.

Lichaam

Vierkant. Hals zonder keelhuid. Ruime borst. Goed gewelfde ribben. Rechte rug. Zeer breed kruis, nauwelijks hellend. Iets opgetrokken buiklijn.

Schofthoogte

Reu: 27 tot 30 cm. Teef: 25 tot 28 cm.

Gewicht

Reu: 2,5 tot 4 kg.

Type

Leeuwhondjes en verwante rassen

Hoofd

Rond. Vrij platte schedel. Vrij geaccentueerde stop. Recht-lijnige neusbrug. Voorzijde van de snuit bijna vierkant. Dikke, zwarte neusspiegel.

Ogen

Groot, rond, donker okerkleurig. Zwart omlijnde oogleden.

Oren

Hoog aangezet, lang, afhangend. Het bovenste gedeelte van de oorschelp afstaand van de schedel.

Vacht

Lang over het gehele lichaam. Korter op de snuit. Eerder loshangend, dus niet liggend, maar met lokken warrig rechtopstaand. Nooit bevederd.

Poten

Kort, goed geplaatst. Ovale voeten. Donkere voetzolen. Zwarte nagels.

Staart

Buigt over de rug.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Bolognezer past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Bolognezer past .

 • HT42d Small Dog

  HT42d Small Dog

  Je loopse of drachtige teef is gezond, toch? Of zou ze wel wat ondersteuning kunnen gebruiken tijdens de dracht? Speciaal voor kleine honden in de eerste fase van de voortplantingscyclus is er HT42d Small Dog van ROYAL CANIN®.

  Bekijk productpagina
 • Pediatric Starter

  Pediatric Starter

  Vanaf de tweede helft van haar dracht tot en met de periode dat ze melk geeft heeft je hond meer energie nodig. Je teef kan, afhankelijk van het aantal pups, wel vier keer zoveel energie of eiwitten nodig hebben. Je dierenarts kan dan een speciale mousse adviseren die een optimale spijsvertering helpt ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Coat Care Wet

  Coat Care Wet

  Je hond is gezond, toch? Of oogt zijn vacht soms wat dof? Coat Care Wet van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde natvoeding die de vacht van je hond laat glanzen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Bolognezer

Naam Voorkomend in Nederland
1. Bobby
4.2%
4.2%
2. Gratia
4.2%
4.2%
3. Teddy
4.2%
4.2%
4. Whitny
2.1%
2.1%
5. Snow
2.1%
2.1%

Bolognezer baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Bolognezer. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Bolognezer fokker of kennel.

Heb je al een Bolognezer pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Bolognezer het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies