Boston Terriër

Boston Terriër floor
Verenigde Staten

Deze Engelsman werd ontwikkeld uit de Buldog en de Bull Terriër maar vandaag de dag is de Boston Terriër een echte gezelschapshond. Dat is ook de rasgroep waarin hij is ingedeeld. Natuurlijk vraagt de Boston Terriër opvoeding maar de baas van deze ‘American gentleman’ hoeft geen harde hand of jarenlange ervaring te hebben.

Rasbeschrijving Boston Terriër

 • Ras afkomst: Verenigde Staten
 • Andere rasnaam: Boston Bull Terriër

Uiterlijke kenmerken van de Boston Terriër

Gezelschapshond.

Kleine Molossers

Het karakter van de Boston Terriër

De Boston Terriër is robuust, solide en zeer levendig. Deze, als gevechtshond afgerichte, rattenvanger blaft maar zelden. Hij heeft een uitstekend karakter en een groot hart. Het is een plezierig gezelschap en heeft niet voor niets de bijnaam American Gentleman. Hij is waakzaam maar niet agressief. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Gestroomd, zwart met rossige glans of zwart met regelmatig verspreide witte vlekken. Vereiste vlekken: witte band rond de snuit, witte bles tussen de ogen, wit op de borstkas. Geheel of gedeeltelijk witte voorbenen en wit onder het spronggewricht van de achterbenen worden graag gezien.

Lichaam

Tamelijk kort. Licht gewelfde hals. Brede borstkas. Diepe borst. Goed gewelfde ribben. Tamelijk korte rug. Iets ronde, hellende croupe.

Schofthoogte

25 tot 40 cm.

Gewicht

7 tot 11 kg.

Type

Kleine Molossers

Hoofd

Vierkant, kort. Vierkante, platte schedel zonder rimpels. Goed gemarkeerde stop. Korte, vierkante, brede, diepe snuit. Brede en vierkante kaken. Vlakke wangen. Zwarte en brede neusspiegel.

Ogen

Groot en rond. Ver uit elkaar geplaatst. Donker gekleurd.

Oren

Hoog aangezet, klein, rechtop gedragen.

Vacht

Kort, glad, fijne structuur.

Poten

Stevig, goed gespierd. Kleine, ronde, compacte gesloten voeten. Gewelfde tenen.

Staart

Laag aangezet, kort, fijn. Recht of spiraalvormig. Mag niet boven de horizontale lijn worden gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Boston Terriër past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Boston Terriër past

 • Small Dog Neutered Adult

  Small Dog Neutered Adult

  Is je kleine hond gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je hond heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. En dus de voedselopname. Je dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren die helpt om je hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Agility 4100 Small Dog

  Sporting Agility 4100 Small Dog

  Je kleine hond is sportief, toch? Of heb je het idee dat je hond ondersteuning kan gebruiken bij zijn sportieve prestaties? Sporting Agility 4100 Small Dog van ROYAL CANIN® levert snel energie om de prestaties van je sporthond te optimaliseren.

  Bekijk productpagina
 • Urban Life Senior wet

  Urban Life Senior wet

  Je wat oudere hond is gezond, toch? Of zou hij in het stressvolle stadsleven met alle prikkels en uitlaatgassen wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Urban Life Senior Wet van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je oudere hond in de stad. Het ondersteunt het herstelvermogen en verbetert het aanpassingsvermogen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Boston Terriër baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Boston Terriër. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Boston Terriër fokker of kennel.

Heb je al een Boston Terriër pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Boston Terriër het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies