Boston Terriër

Boston Terriër floor

Deze Engelsman werd ontwikkeld uit de Buldog en de Bull Terriër maar vandaag de dag is de Boston Terriër een echte gezelschapshond. Dat is ook de rasgroep waarin hij is ingedeeld. Natuurlijk vraagt de Boston Terriër opvoeding maar de baas van deze ‘American gentleman’ hoeft geen harde hand of jarenlange ervaring te hebben.

Rasbeschrijving Boston Terriër

 • Andere rasnaam: Boston Bull Terriër

Uiterlijke kenmerken van de Boston Terriër

Gezelschapshond.

Kleine Molossers

Het karakter van de Boston Terriër

De Boston Terriër is robuust, solide en zeer levendig. Deze, als gevechtshond afgerichte, rattenvanger blaft maar zelden. Hij heeft een uitstekend karakter en een groot hart. Het is een plezierig gezelschap en heeft niet voor niets de bijnaam American Gentleman. Hij is waakzaam maar niet agressief. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Gestroomd, zwart met rossige glans of zwart met regelmatig verspreide witte vlekken. Vereiste vlekken: witte band rond de snuit, witte bles tussen de ogen, wit op de borstkas. Geheel of gedeeltelijk witte voorbenen en wit onder het spronggewricht van de achterbenen worden graag gezien.

Lichaam

Tamelijk kort. Licht gewelfde hals. Brede borstkas. Diepe borst. Goed gewelfde ribben. Tamelijk korte rug. Iets ronde, hellende croupe.

Schofthoogte

25 tot 40 cm.

Gewicht

7 tot 11 kg.

Type

Kleine Molossers

Hoofd

Vierkant, kort. Vierkante, platte schedel zonder rimpels. Goed gemarkeerde stop. Korte, vierkante, brede, diepe snuit. Brede en vierkante kaken. Vlakke wangen. Zwarte en brede neusspiegel.

Ogen

Groot en rond. Ver uit elkaar geplaatst. Donker gekleurd.

Oren

Hoog aangezet, klein, rechtop gedragen.

Vacht

Kort, glad, fijne structuur.

Poten

Stevig, goed gespierd. Kleine, ronde, compacte gesloten voeten. Gewelfde tenen.

Staart

Laag aangezet, kort, fijn. Recht of spiraalvormig. Mag niet boven de horizontale lijn worden gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Boston Terriër past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Boston Terriër past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Mini Adult

  Mini Adult

  Je kleine hond is gezond toch? Of kan hij voor zijn enthousiasme extra energie gebruiken? Speciaal daarvoor hebben we Mini Adult van ROYAL CANIN®.

  Bekijk productpagina
 • Mini Puppy natvoer

  Mini Puppy natvoer

  Je pup is gezond, toch? Of zou hij in deze snelle groeifase extra natuurlijke weerstand kunnen gebruiken? Mini Puppy Wet van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de groei van je pup met een verwacht volwassen gewicht tot 10kg te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Mini Adult natvoer

  Mini Adult natvoer

  Je kleine hond is gezond toch? Of kan hij voor zijn enthousiasme extra energie gebruiken? Speciaal daarvoor hebben we Mini Adult Wet van ROYAL CANIN® ontwikkeld.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Boston Terriër baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Boston Terriër. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Boston Terriër fokker of kennel.

Heb je al een Boston Terriër pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Boston Terriër het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies