Bouvier des Flandres

Bouvier des Flandres floor
België

De ‘Boef’ of Vlaamse Koehond was vroeger een veedrijver. Tegenwoordig zien we de Bouvier des Flandres vooral als vriend en beschermer van het gezin. Dit ras is zelfverzekerd en vrij rustig, en dat zijn exact de eigenschappen waarover ook zijn eigenaar moet beschikken. Deze brave Belg heeft namelijk een consequente opvoeding nodig.

Rasbeschrijving Bouvier des Flandres

 • Ras afkomst: België
 • Andere rasnamen: Bouvier, Vlaamse Koehond

Uiterlijke kenmerken van de Bouvier des Flandres

Vee- en schapenhoeder. Politiehond (speuren, boodschapper). Waakhond. Gezelschapshond.

Bouviers

Het karakter van de Bouvier des Flandres

Deze rustieke, energieke en stoutmoedige hond is dominant en bindt zich aan slechts één baas. Hij is rustig, verstandig en standvastig. Hij is alert en gehoorzaam, hoewel hij wel nors kan zijn. Hij is actief en boordevol energie. Hij heeft een gedegen, consistente opvoeding nodig. Door zijn norse voorkomen werkt hij ontmoedigend op vreemden. Hij heeft altijd al op boerderijen gewerkt om koeien te hoeden en te leiden of als trekhond. Hij heeft zelfs geholpen als hulp bij het karnen, door het ronddraaien van een wiel. Door zijn uitstekende reukvermogen is hij geschikt als politiehond.

Kleur

Vaal grijs of grijs, meestal gestroomd of zwart gevlamd. Zwart is toegestaan. Lichte vacht is niet toegestaan.

Lichaam

Kort en gedrongen. Sterke, gespierde hals. Korte en brede rug. Brede en diepe borstkas. Brede en gespierde lendenen. Korte flanken. Croupe vrijwel horizontaal.

Schofthoogte

Reuen: 62-68 cm.Teven: 59-65 cm.

Gewicht

Reuen: 35-40 kg.Teven: 27-35 kg.

Type

Bouviers

Hoofd

Massief, goed gebeiteld, in verhouding met het lichaam. Stop niet erg duidelijk. Brede, krachtige, volle snuit, toelopend naar de neus. Vlakke, droge wangen. Geprononceerde wenkbrauwbogen.

Ogen

Middelgroot, enigszins ovaal. Donker.

Oren

Hoog aangezet, rechtopstaand, in een driehoek gecoupeerd. De natuurlijke oorstand is hangend

Vacht

Middellang (6 cm), ruig, droog, mat en warrig, maar niet wollig of gekruld. Korter op het hoofd. Volle snor en baard. Fijne, dichte ondervacht.

Poten

Sterke, gespierde benen. Korte, ronde en stevige voeten. Tenen gesloten. Sterke, zwarte nagels.

Staart

Voorheen gecoupeerd tot drie of drie staartwervels (ongeveer 10 cm) en, in actie, vrolijk gedragen. In Nederland is couperen verboden. Sommige honden zijn bij de geboorte staartloos.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Bouvier des Flandres past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Bouvier des Flandres past .

 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
 • Digestive Care Maxi

  Digestive Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of laat hij veel windjes en/of is zijn ontlasting wisselend? Digestive Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de spijsvertering.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Bouvier des Flandres

Naam Voorkomend in Nederland
1. Bo
1.3%
1.3%
2. Boef
1.3%
1.3%
3. Senna
1.2%
1.2%
4. Beau
1.2%
1.2%
5. Boris
1%
1%

Bouvier des Flandres baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Bouvier des Flandres. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Bouvier des Flandres fokker of kennel.

Heb je al een Bouvier des Flandres pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Bouvier des Flandres het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies