Boxer

Boxer floor
Duitsland

Zoals alle Doggen heeft de Boxer Oosterse Molosserachtige voorouders: honden gebruikt als gevechts- en verdedigingsdieren tegen wilde dieren. Temidden van deze Molossers is de Boxer een kruising tussen de Bullebijter (vandaag de dag uitgestorven) en de Engelse Bulldog. Deze honden gaven in 1890 het ontstaan aan de moderne Boxer. Zijn eerste verschijning op een tentoonstelling dateert van 1896. Zijn rasstandaard werd een tiental jaar later vastgelegd. De Boxer werd gedurende de Eerste Wereldoorlog door het Duitse leger gebruikt. Deze hond is een zeer populaire waak- en gezelschapshond.

Rasbeschrijving Boxer

 • Ras afkomst: Duitsland
 • Andere rasnamen: Duitse Boxer, Boxer

Uiterlijke kenmerken van de Boxer

Waakhond, verdedigingshond. Gebruikshond (politie, blindengeleide). Gezelschapshond.

Dogtype Molosser

Het karakter van de Boxer

Dynamisch, onstuimig, dominant en eerlijk van karakter. Hij is evenwichtig, kalm en sociaal. Hij is erg gehecht en trouw aan zijn bazen en de hele familie. Hij is waakzaam, wantrouwig tegenover vreemden, hij getuigt van grote moed bij de verdediging en de bewaking van zijn eigendom. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Fauve of gestroomd. Fauve komt voor in de schakeringen van lichtgeel naar donker reebruin, bij voorkeur de middentinten. Zwart masker. De gestroomde variëteit bezit donkere of zwarte strepen op een fauve ondergrond. Witte aftekeningen zijn toegelaten.

Lichaam

Vierkant gebouwd. Ronde, krachtige hals. Brede, diepe borstkas. Duidelijke schoft. Diepe borst. Gewelfde ribben. Rechte, gespierde rug en korte, gespierde lendenen. Licht afhellende croupe.

Schofthoogte

Reuen: 57-64 cm. Teven: 53-60 cm.

Gewicht

25-30 kg.

Type

Dogtype Molosser

Hoofd

Goed geproportioneerd, fijn en vierkant. Gewelfde schedel. Diepe stop. Snuit zo breed en zo stevig mogelijk. De onderkaak is langer dan de bovenkaak en licht naar boven gebogen (ondervoorbijter) .

Ogen

Niet te klein noch te bol. Donkerbruin, de ooglidrand is donker gekleurd.

Oren

Hoog aangezet. Niet te breed. Indien gecoupeerd, puntvormig ingekort en verticaal gedragen.

Vacht

Kort, hard, vlak aanliggend en glanzend.

Poten

Robuust, recht. Stevige botten. Kleine ronde voeten.

Staart

Hoog aangezet, indien gecoupeerd kort en rechtop gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Gratis Boxerpakket

Voor elk ras zijn er unieke redenen om te kiezen voor unieke voeding. Vraag gratis het ROYAL CANIN® Boxerpakket aan inclusief €10 giftcard! en en ontdek welke voeding het beste bij jouw Boxer past .

Direct aanvragen
 • Recovery (natvoer)

  Recovery (natvoer)

  Is je kat of hond ziek geweest? Heeft ze een operatie gehad? Dan kan je dierenarts voor het herstelproces een speciale voeding adviseren.

  Bekijk productpagina
 • Renal (natvoer - blik)

  Renal (natvoer - blik)

  Heeft je hond nierproblemen? Is zijn nierfunctie niet optimaal? Bij nierproblemen kan je dierenarts de speciale dieetvoeding Renal van ROYAL CANIN® aan je hond voorschrijven om de nierfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Renal (natvoer - portie)

  Renal (natvoer - portie)

  Heeft je hond nierproblemen? Is zijn nierfunctie niet optimaal? Bij nierproblemen kan je dierenarts de speciale dieetvoeding Renal van ROYAL CANIN® aan je hond voorschrijven om de nierfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Boxer

Naam Voorkomend in Nederland
1. Bo
1.7%
1.7%
2. Luna
1.5%
1.5%
3. Diesel
1.3%
1.3%
4. Max
1.3%
1.3%
5. Sam
0.8%
0.8%

Boxer baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Boxer. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Boxer fokker of kennel.

Heb je al een Boxer pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Boxer het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies