Bracco Italiano

Bracco Italiano floor
Italië

De Bracco Italiano is een imposante verschijning. Het is een krachtige hond met een markante kop. Hij wordt nog steeds veel gebruikt voor verschillende soorten jacht op uiteenlopende terreinen. De Bracco Italiano is trouw aan zijn baas en soms wat terughoudend naar vreemden. Deze Italiaan kan prima binnenshuis leven maar heeft wel veel beweging nodig.

Rasbeschrijving Bracco Italiano

 • Ras afkomst: Italië
 • Andere rasnaam: Italiaanse gladharige staande hond

Uiterlijke kenmerken van de Bracco Italiano

Jachthond. Gezelschapshond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Bracco Italiano

Deze stoutmoedige en krachtige hond met een scherpe neus is geschikt voor alle soorten jacht. Hij zoekt actief in uitgestrekte draf met geheven hoofd naar prooi. Hij is tevens een goede retriever. De hond past zich makkelijk aan het leven in een gezin aan. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Wit. Wit met oranje of amberkleurige vlekken van verschillende tint en grootte. Wit met kastanjebruine vlekken van verschillende grootte. Wit met bleekoranje vlekken (gespikkeld). Wit met kastanjebruine vlekken (kastanje schimmel). Bij voorkeur een symmetrisch masker.

Lichaam

Vierkante lichaamsbouw. Krachtige hals met lichte keelhuid. Zeer uitgesproken schoft. Brede en diepe borstkas. Goed gewelfde ribben. Buiklijn iets opgetrokken. Brede, gespierde rug. Lange, brede croupe, die onder een hoek van 30 graden helt.

Schofthoogte

Reu: 58 tot 67 cm. Teef: 55 tot 62 cm.

Gewicht

25 tot 40 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Hoekig en smal. Licht gewelfde schedel. Uitgesproken achterhoofdsknobbel. Lichte stop. Rechte of iets gebogen neusbrug, even lang als de schedel. Zeer grote neusspiegel, kastanjebruin tot roze of vleeskleurig, afhankelijk van de kleur van de vacht. Droge wangen. Dunne lippen.

Ogen

Ovaal, okerkleurig of bruin, afhankelijk van de kleur van de vacht. Bruine ooglidranden.

Oren

Lang en soepel, met iets afgeronde einden. Voorkant tegen de wang hangend.

Vacht

Kort, dicht en glanzend, fijner, korter en vlakker liggend op hoofd, oren, voeten en voorkant van de benen.

Poten

Stevige, goed gespierde benen. Ovale voeten met gewelfde, gesloten tenen, harde voetzolen en achtertenen (wolfsklauwen).

Staart

Dik aan de basis, recht. In actie evenwijdig aan de grond gedragen. Indien nog gecoupeerd dan op een lengte van 15 tot 25 cm.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Bracco Italiano past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Bracco Italiano past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Maxi Adult

  Maxi Adult

  Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Starter

  Large Dog Starter

  Vanaf de tweede helft van haar zwangerschap tot en met de periode dat ze melk geeft heeft je hond een verhoogde voedingsbehoefte. Je grote teef kan, afhankelijk van het aantal pups, wel vier keer zoveel energie of eiwitten nodig hebben. Je dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren die een optimale spijsvertering helpt ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Neutered Junior

  Large Dog Neutered Junior

  Is je pup gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je hond heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Bracco Italiano

Naam Voorkomend in Nederland
1. Joep
7.4%
7.4%
2. Rocco
7.4%
7.4%
3. Bella
3.7%
3.7%
4. Bracco
3.7%
3.7%
5. Delano
3.7%
3.7%

Bracco Italiano baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Bracco Italiano. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Bracco Italiano fokker of kennel.

Heb je al een Bracco Italiano pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Bracco Italiano het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies