Braque d'Auvergne

Braque d'Auvergne floor
Frankrijk

De Braque d'Auvergne stamt waarschijnlijk af van honden die aan het eind van de achttiende eeuw door de Tempeliers en de Johannieters (Militaire Ridderorde van St. Jan van Jeruzalem) naar Auvergne werden geïmporteerd. Volgens sommigen is het waarschijnlijker dat de hond afstamt van het oude Braque Français ras. De Braque d'Auvergne werd het eerst in Cantal gefokt. Er werd amper bloed van de Engelse Pointer aan toegevoegd. In 1913 werd de eerste standaard geschreven. De populatie Braque d'Auvergne is klein, maar stabiel. Deze Franse brak heeft een gespikkelde vacht. De Braque d’Auvergne jaagt met zijn neus in de wind en speurt de omgeving af op zoek naar bijvoorbeeld een houtsnip of patrijs. Deze snelle jager is graag bij zijn baas in de buurt, of dat nu een jager is of een huisvader.

Rasbeschrijving Braque d'Auvergne

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnaam: Bleu d'Auvergne

Uiterlijke kenmerken van de Braque d'Auvergne

Jachthond. Gezelschapshond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Braque d'Auvergne

Deze actieve hond staat bekend om zijn ongelofelijke stoutmoedigheid, energie en snelheid. Hij kan zich aan vrijwel elke omgeving aanpassen. Hij heeft een uitstekende neus en is een goede pointer en retriever. Hij wordt gewaardeerd als jager op de houtsnip. Hij is ook een specialist in het jagen op patrijs. Hij is vriendelijk en gemakkelijk, hoewel enigszins koppig. Hij is een rustig, aanhankelijk gezelschap. Hij heeft een consequente maar zachtaardige opvoeding nodig.

Kleur

Licht: wit met zwarte vlekken en vrij veel spikkels. - Donker: charbonnè genoemd, een mengsel van wit en zwart, waarbij het overheersende zwart een rookachtige grijze tint geeft aan de vacht. De gewenste kleur is wit met blauwzwarte vlekken en vrij ve

Lichaam

Goed gebouwd, vierkante omtrek. Vrij lange en sterke, licht gebogen hals met een geringe keelhuid. Diepe borstkas. Gewelfde ribben. Korte, iets gewelfde, brede en goed gespierde lendenen. Korte, rechte rug. Brede, benige croupe, iets hellend.

Schofthoogte

Reu: 57 tot 63 cm. Teef: 55 tot 60 cm.

Gewicht

22 tot 25 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Lang. Brede, licht gewelfde schedel. Geen uitgesproken stop. Vrij lange, rechte neusbrug. Vrij grote zware lippen.

Ogen

Middelgroot, donkerbruin. Zwarte oogleden.

Oren

Laag aangezet, vrij lang en gedraaid, het hoofd omlijstend.

Vacht

Kort, niet te fijn, nooit hard, glanzend.

Poten

Vrij korte en compacte voeten, met gesloten tenen en stevige voetzolen. Gespierde benen met stevige botten.

Staart

Gemiddeld dik, evenwijdig aan de grond gedragen. Werd voor ongeveer twee derde gecoupeerd, inmiddels is couperen in Nederland verboden.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Braque d'Auvergne past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Braque d'Auvergne past .

 • Gastro Intestinal (natvoer)

  Gastro Intestinal (natvoer)

  Moet je hond regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Dog Urinary Hypo S/O - AFR

  Dog Urinary Hypo S/O - AFR

  Bekijk productpagina
 • Renal

  Renal

  Heeft je hond nierproblemen? Is zijn nierfunctie niet optimaal? Bij nierproblemen kan je dierenarts de speciale dieetvoeding Renal van ROYAL CANIN® aan je hond voorschrijven om de nierfunctie te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 4 Populaire namen voor de Braque d'Auvergne

Naam Voorkomend in Nederland
1. Lotte
25%
25%
2. Maurice
25%
25%
3. Odi
25%
25%
4. Zafar
25%
25%

Braque d'Auvergne baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Braque d'Auvergne. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Braque d'Auvergne fokker of kennel.

Heb je al een Braque d'Auvergne pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Braque d'Auvergne het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies