Braque Français

Braque Français floor
Frankrijk

De Braque Français stamt af van de pointer uit de Middeleeuwen,de Italiaanse Cane da Rete, of de Spaanse pointer. Hij was in de zevende eeuw in Frankrijk bekend en werd later de Charles X pointer genoemd. Hij is waarschijnlijk de stamvader van veel continentale pointers. Het ras komt in twee verschillende types met verschillende afmetingen voor: - Het Gascogne type, stevig van bouw en rustig. Dit type is minder populair. - Het Pyrènèese type, kleiner en lichter, maar zeer gespierd. Dit type is erg populair. De FCI erkend de twee varianten als aparte rassen.

Rasbeschrijving Braque Français

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnamen: Gascogne grande taille, Pyérnées petite taille, Braque Français type Gascogne, Braque Français type Pyrénées, Charles X Pointer

Uiterlijke kenmerken van de Braque Français

Jachthond. Gezelschapshond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Braque Français

Deze zeer stoutmoedige hond, die goed tegen warmte kan en een uitstekende reukzin heeft, voelt zich in het moeras net zo thuis als in het bos en in het veld. Het Gascogne type draaft bij de jacht, waarbij hij systematisch het terrein verkent. Het snellere Pyrénèese type heeft een groter zoekbereik. Hij geeft moeiteloos zowel gevederd als behaard wild aan. Hij is evenwichtig, rustig, gevoelig en zeer gehecht aan zijn baas, en daardoor een aangename gezelschapshond. Hij heeft een consequente maar vriendelijke, eerlijke opvoeding nodig.

Kleur

Kastanjebruin. Kastanjebruin en wit, met veel vlekken of met kastanjebruin met geelbruine (fawn) aftekeningen (boven de ogen, op de lippen en de benen), schimmel met of zonder vlekken.

Lichaam

Sterk. Vrij lange hals,licht gebogen met geringe keelhuid of zonder keelhuid. Brede, lange borstkas. Gewelfde ribben. Korte,gespierde lendenen.Vlakke flank. Buiklijn iets opgetrokken. Brede, rechte, zeer vlakke rug.Licht hellende croupe.

Schofthoogte

Gascogne type: reu: 58 tot 70 cm. teef: 56 tot 68 cm. Pyrénèes type: reu: 50 tot 60 cm. teef: 50 tot 56 cm.

Gewicht

Gascogne type: 25 tot 32 kg. Pyrénèes type: 17 tot 25 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Vrij groot, niet te zwaar. Vrijwel vlakke schedel. Lichte stop. Brede neusbrug, soms iets gebogen. Hangende lippen behalve in het Pyrénèese type.

Ogen

Bruin of donkergeel.

Oren

Middellang, iets gevouwen, het hoofd goed omlijstend. De afgeronde einden raken de basis van de neus indien gestrekt.

Vacht

Kort. Vrij dik en dicht. Fijner op hoofd en oren. Fijner en korter bij het Pyrénèese type.

Poten

Gespierde benen. Ronde, compacte voeten met gesloten tenen.

Staart

Lang of gecoupeerd. Bij het Pyrénèese type kort bij de geboorte of gecoupeerd. (couperen is in Nederland verboden)

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Braque Français past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Braque Français past .

 • Recovery (natvoer)

  Recovery (natvoer)

  Is je kat of hond ziek geweest? Heeft ze een operatie gehad? Dan kan je dierenarts voor het herstelproces een speciale voeding adviseren.

  Bekijk productpagina
 • Gastro Intestinal (natvoer)

  Gastro Intestinal (natvoer)

  Moet je hond regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Dog Urinary Hypo S/O - AFR

  Dog Urinary Hypo S/O - AFR

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Braque Français baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Braque Français. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Braque Français fokker of kennel.

Heb je al een Braque Français pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Braque Français het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies