Bulldog

Bulldog floor
Groot-Brittannië

De meeste mensen weten wel dat bull in het Engelse woord bulldog staat voor stier, maar niet iedereen weet dat deze honden oorspronkelijk gefokt werden voor het vechten met stieren. De krachtige kaken en platte neus verwijzen daar nog naar: een Bulldog kon de stier (of iemand anders waarmee hij ruzie had) heel lang vasthouden zonder zelf in ademnood te komen. Hoewel de Bulldog vandaag de dag prima geschikt is als gezinshond, komt soms zijn oorspronkelijke aard nog naar boven. Houd daar rekening mee als je een Bulldog aanschaft.

Rasbeschrijving Bulldog

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië
 • Andere rasnaam: Engelse Bulldog

Uiterlijke kenmerken van de Bulldog

Gezelschapshond.

Dogtype Molosser

Het karakter van de Bulldog

Levendig, eigenzinnig, moedig met een evenwichtig karakter, betrouwbaar. Anders dan zijn uiterlijk doet denken is hij lief en rustig. Hij heeft een goed karakter en blaft weinig. Ideaal gezelschap voor kinderen en is zeer gehecht aan zijn bazen. Hij moet consequent opgevoed worden.

Kleur

Eenkleurig met of zonder masker of zwarte snuit. Uniforme kleuren: rood in verschillende variëteiten, fauve. Gestroomde vacht, wit of gevlekt (wit met de bovenvermelde kleuren). Leverkleurig, zwart en black-and-tan zijn niet toegestaan.

Lichaam

Kort, goed gebouwd. Zeer forse hals met keelhuid. Brede, schuine schouders. Stevige, ronde borstkas. Gewelfde ribben. Roach-back (karperrug). De achterhand is hoog en stevig. De buik is opgetrokken.

Schofthoogte

30-40 cm.

Gewicht

Reuen: 24-25 kg. Teven: 22-23 kg.

Type

Dogtype Molosser

Hoofd

Massief. Kort aangezicht. Brede schedel. Losse gerimpelde huid. Diepe stop. Korte, brede snuit met diepe huidplooien. Brede neusgaten. Dikke, afhangende lippen. Brede, vierkante kaken. De onderkaak is langer dan de bovenkaak en is opwaarts gericht.

Ogen

Moeten zo ver mogelijk uit elkaar staan. Zijn van een matige grootte, rond en zeer donker.

Oren

Liggen ver uit elkaar. Zijn hoog aangezet op de schedel, klein en fijn. Rozenoren (zodanig naar achteren gericht zodat de binnenzijde van de oorschelp en de uitwendige gehoorgang zichtbaar zijn).

Vacht

Fijn, kort, glad en dicht

Poten

Stevig, goed gespierd. De voorste ledematen staan ver uit elkaar. Ronde, compacte voeten. De voorvoeten zijn licht naar buiten gekeerd.

Staart

Laag aangezet, rond en matig lang. Laag gedragen, zonder opwaartse krul.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Gratis Bulldogpakket

Voor elk ras zijn er unieke redenen om te kiezen voor unieke voeding. Vraag gratis het ROYAL CANIN® Bulldogpakket aan inclusief €10 giftcard! en en ontdek welke voeding het beste bij jouw Bulldog past .

Direct aanvragen
 • Mobility C2P+

  Mobility C2P+

  Komt je hond niet meer zo makkelijk zijn mand uit? Heeft hij moeite om bij te blijven met uitlaten? Dan kan je dierenarts speciale voeding adviseren die bijdraagt aan de ondersteuning van gezonde gewrichten.

  Bekijk productpagina
 • Recovery (natvoer)

  Recovery (natvoer)

  Is je kat of hond ziek geweest? Heeft ze een operatie gehad? Dan kan je dierenarts voor het herstelproces een speciale voeding adviseren.

  Bekijk productpagina
 • Gastro Intestinal (natvoer)

  Gastro Intestinal (natvoer)

  Moet je hond regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Bulldog

Naam Voorkomend in Nederland
1. Max
2.7%
2.7%
2. Tyson
2.7%
2.7%
3. Diego
1.8%
1.8%
4. Lana
1.8%
1.8%
5. Bentley
1.8%
1.8%

Bulldog baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Bulldog. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Bulldog fokker of kennel.

Heb je al een Bulldog pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Bulldog het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies