Chien Français

Chien Français floor
Frankrijk

Orange als de Français Tricolore zijn snelle meutehonden die graag op herten jagen. Buiten Frankrijk komen deze honden weinig voor.

Rasbeschrijving Chien Français

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnamen: Français, Français blanc et noir, Français tricolore, Français blanc et orange

Uiterlijke kenmerken van de Chien Français

Jachthond.

Lopende honden

Het karakter van de Chien Français

Dit zijn flinke, dappere honden die urenlang een flinke snelheid kunnen volhouden. Met hun uitstekende stem en goede reukvermogen kunnen ze goed in meutes jagen. Ze gaan nauwgezet te werk. Ze zijn gespecialiseerd in de jacht op hert. Ze hebben een vastberaden baas nodig die ze als leider van de meute kunnen accepteren.

Kleur

Blanc et noir: moet wit en zwart zijn, met een grote mantel of vrij grote zwarte vlekken. Zwarte, staalgrijze of zelfs tan vlekken alleen op de benen. Lichte vlek boven elk oog en lichte tan aftekeningen op de wangen, onder de ogen, onder de oren en bi

Lichaam

Krachtig. Vrij lange en sterke hals. Borstkas hoger dan breed. Licht gewelfde ribben. Enigszins opgetrokken buik-lijn. Rug vrij lang en vlak. Gespierde en stevig aangezette lendenen.

Schofthoogte

"Blanc et noir: reu: 65 tot 72 cm; teef: 62 tot 68 cm. Tricolore: reu: 62 tot 72 cm; teef: 60 tot 68 cm. Blanc et orange: 62 tot 70 cm."

Gewicht

Ongeveer 30 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Vrij groot en lang. Licht gewelfde schedel. Geringe stop (uitgesproken in de Français tricolore en de Français blanc et orange). Licht gewelfde neusbrug. Bovenlippen bedekken de onderlip. Neusspiegel zwart of oranjeachtig bruin in de blanc et orange.

Ogen

Donker.

Oren

Iets draaiend, bijna tot de basis van de neus reikend indien gestrekt.

Vacht

Vlak tegen het lichaam liggend, vrij dik en dicht. Fijner in de tricolore.

Poten

Sterke benen.

Staart

Vrij dik aan de basis en vrij lang, elegant gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Chien Français past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Chien Français past .

 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
 • Digestive Care Maxi

  Digestive Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of laat hij veel windjes en/of is zijn ontlasting wisselend? Digestive Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de spijsvertering.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Chien Français baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Chien Français. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Chien Français fokker of kennel.

Heb je al een Chien Français pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Chien Français het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies