Chinese Naakthond

Chinese Naakthond floor
China

Niet elke Chinese Naakthond is naakt, maar uit de naam blijkt dat haarloosheid een gewenste eigenschap is. Een Chinese Naakthond mét haar heet een Powderpuff en lijkt inderdaad op een poederdons. De naakte Chinese naakthond heeft altijd een kuif op zijn hoofd. Deze honden zijn vriendelijk, vrolijk en actief.

Rasbeschrijving Chinese Naakthond

 • Ras afkomst: China
 • Andere rasnamen: Chinese Naakthond, Chinese Gekuifde, Naakthond

Uiterlijke kenmerken van de Chinese Naakthond

Gezelschapshond.

Naakthonden

Het karakter van de Chinese Naakthond

Hij is actief, opgewekt, dynamisch, zeer aanhankelijk en gevoelig. Een uitstekend gezelschap. Terughoudend tegenover vreemden, maar niet agressief. Heeft van het begin af aan een consequente, zachtaardige en kalme opvoeding nodig.

Kleur

Alle kleuren en kleurcombinaties zijn toegestaan.

Lichaam

Lang. Lange, fijne hals zonder keelhuid. Diepe borst. Sterke lendenen. Rond en gespierd kruis. Licht opgetrokken buiklijn.

Schofthoogte

Reu: 28 tot 33 cm. Teef: 23 tot 30 cm.

Gewicht

Varieert, maar minder dan 5,5 kg.

Type

Naakthonden

Hoofd

Gracieus, glad, zonder rimpels. Matig ronde en langgerekte schedel. Licht gemarkeerde stop. De snuit wordt geleidelijk smaller naar de opvallende neusspiegel toe. Strakke, platte wangen. Sterke kaken. Fijne lippen. De door lange haren gevormde kuif begint bij de stop en eindigt ter hoogte van de nek.

Ogen

Middelgroot, zeer ver uit elkaar staand. Donker, bijna zwart lijkend.

Oren

Laag aangezet, groot, rechtopstaand, met of zonder bevedering. Bij de Powder Puff zijn afhangende oren toegestaan.

Vacht

Er mogen zich nergens op het lichaam grote plekken met haar bevinden. Sokjes maximaal tot aan de polsen en hakken, ideaal alleen de voeten. De Powder Puff heeft een ondervacht met lange, fijne haren, alsof hij een sluier om heeft.

Poten

Lang, fijne tot middelzware botten, naar gelang het type. Zeer langgerekte, smalle hazenvoeten. Zeer lange tenen.

Staart

Hoog aangezet, lang, dun uitlopend, recht. Afhangend in rust. Lange en soepele bevedering, beperkt tot tweederde of het onderste gedeelte van de staart.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Chinese Naakthond past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Chinese Naakthond past .

 • Gastro Intestinal Junior

  Gastro Intestinal Junior

  Moet je pup regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Mobility C2P+ (natvoer)

  Mobility C2P+ (natvoer)

  Komt je hond niet meer zo makkelijk zijn mand uit? Heeft hij moeite om bij te blijven met uitlaten? Dan kan je dierenarts speciale voeding adviseren die bijdraagt aan de ondersteuning van gezonde gewrichten.

  Bekijk productpagina
 • Obesity Management

  Obesity Management

  Heeft je hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om zijn gewrichten te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Chinese Naakthond

Naam Voorkomend in Nederland
1. Gizmo
3.1%
3.1%
2. Luna
2.3%
2.3%
3. Bowy
1.6%
1.6%
4. Freddy
1.6%
1.6%
5. Lilo
1.6%
1.6%

Chinese Naakthond baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Chinese Naakthond. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Chinese Naakthond fokker of kennel.

Heb je al een Chinese Naakthond pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Chinese Naakthond het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies