Bij Royal Canin®, doen we alles voor hond & kat.

Dashond Langhaar Dwerg

Dashond Langhaar Dwerg floor
Duitsland

Rasbeschrijving Dashond Langhaar Dwerg

 • Ras afkomst: Duitsland
 • Andere rasnamen: Dwergteckel, Dwerg Dashond, Langharige Teckel

Uiterlijke kenmerken van de Dashond Langhaar Dwerg

Jachthond. Waakhond. Gezelschapshond.

Dashonden

Het karakter van de Dashond Langhaar Dwerg

De dashond is een robuuste en moedige hond. Hij heeft een groot uithoudingsvermogen en een eigenzinnig karakter. De Dashond is onafhankelijk, strijdlustig, en probeert andere honden te domi- neren. Zijn gewoonte om bij het minste geluid te gaan blaffen maakt hem tot een goede waakhond. De Dashond is aanhankelijk en opgewekt, maar eist veel aandacht op en is vaak jaloers. De kortharige variëteit is het meest energiek, terwijl de ruwharige variëteit een rustiek karakter heeft en het grootste jachtinstinct. De langharige variëteit is de kalmste van de drie. Alle Dashonden moeten van jongs af aan consequent en geduldig worden opgevoed.

Kleur

Kortharige variëteit: eenkleurig - rood, roodgeel, geel, met of zonder zwarte haren erin. Tweekleurig - zwart, bruin, grijs, wit is niet gewenst (een op zich staande kleine vlek is niet diskwalificerend), met tan aftekening boven de ogen, op de zijkant van de snuit, op de voorborst, bovenbenen en voeten, etc. Gevlekt - zwart, lichtbruine, lichtgrijze of witte ondergrond met onregelmatige donkerbruine, gele, roodgele of zwarte vlekken. Ruwharige variëteit: alle kleuren zijn toegestaan. Langharige variëteit: hetzelfde als de kortharige variëteit.

Lichaam

Lang. Gespierde, droge hals, zonder keelhuid. Krachtig, tamelijk prominent borstbeen. Diepe, brede borst. Van voren gezien is de ribbenkast ovaal. Vrij platte ribben. Buiklijn goed opgetrokken. Lange, ronde, compacte croupe, heel licht hellend naar de staart. Laag, lang en compact lichaam. Korte stijve rug. Korte, brede, stevige en licht gewelfde lendenen.

Schofthoogte

26 tot 37 cm, afhankelijk van de variëteit.

Borstomvang

30 tot 35 cm

Gewicht

Minder dan 4 kg bij achttien maanden

Type

Dashonden

Hoofd

Fijn hoofd, langwerpig en smaller naar de neus toe. Licht gebogen schedel, stop niet geprononceerd, smalle en lange snuit. Fijn gevormde neusspiegel, zwart of bruin, afhankelijk van de kleur van de vacht. Zeer goed ontwikkelde kaakbeenderen. Smalle lippen.

Ogen

Middelgroot, ovaal. Roodachtig bruin tot zwartbruin. Glasogen zijn toegestaan bij grijze en meerkleurige dieren.

Oren

Hoog aangezet. Afgerond aan de top en tegen de wangen hangend.

Vacht

Kortharige variëteit: vlak en glad. Ruwharige variëteit: dicht met ondervacht. Snor, dichte wenkbrauwen, glad en kort, plat op de oren. Langharig: zacht, plat, licht golvend (zoals die van Ierse Setter). Langer bij keel, lichaam, oren, bovenbenen en staart (bevedering).

Poten

Brede, ronde voeten die iets naar buiten staan. Compacte, vrij sterk gewelfde tenen. Korte, gespierde benen.

Staart

Niet te sterk gebogen en niet te opgewekt gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Gratis Dashond Langhaar Dwergpakket

Voor elk ras zijn er unieke redenen om te kiezen voor unieke voeding. Vraag gratis het ROYAL CANIN® Dashond Langhaar Dwergpakket aan inclusief €10 giftcard! en en ontdek welke voeding het beste bij jouw Dashond Langhaar Dwerg past .

Direct aanvragen
 • Urinary S/O Ageing 7+ (natvoer)

  Urinary S/O Ageing 7+ (natvoer)

  Heb je het idee dat je hond niet zo makkelijk kan plassen? Bij urinewegproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om zijn urinewegen te ondersteunen. Deze voeding ondersteunt daarnaast ook bij verschijnselen van ouderdom.

  Bekijk productpagina
 • Skin Support

  Skin Support

  Krabt je hond vaker, bijt hij vaker in zijn vacht, of heeft hij last van haaruitval? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding voorschrijven die de huidfunctie van je hond ondersteunt.

  Bekijk productpagina
 • Gastro Intestinal Moderate Calorie

  Gastro Intestinal Moderate Calorie

  Moet je hond regelmatig braken of heeft hij last van diarree? Bij maag- darmaandoeningen of spijsverteringsproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Dashond Langhaar Dwerg

Naam Voorkomend in Nederland
1. Lotje
2.6%
2.6%
2. Daisy
1.7%
1.7%
3. Max
1.7%
1.7%
4. Joep
1.3%
1.3%
5. Lotte
1.3%
1.3%

Dashond Langhaar Dwerg baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Dashond Langhaar Dwerg. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Dashond Langhaar Dwerg fokker of kennel.

Heb je al een Dashond Langhaar Dwerg pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Dashond Langhaar Dwerg het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies