Deerhound

Deerhound floor
Schotland

De Deerhound of Ruwharige Hooglandse Windhond werd vroeger gebruikt bij de jacht op wolven en herten. Deze grote hond is trouw en zachtaardig. Hoewel hij wel degelijk dapper is, waakt hij nauwelijks en is hij geen blaffer. Eigenaren moeten er rekening mee houden dat een Deerhound best wil luisteren, maar ook een stevige dosis jachtlust heeft.

Rasbeschrijving Deerhound

 • Ras afkomst: Schotland
 • Andere rasnamen: Ruwharige Engelse Windhond, Schotse Windhond, Deerhound, Schotse Hertenhond, Ruwharige Hooglandse, Windhond

Uiterlijke kenmerken van de Deerhound

Gezelschapshond.

Draadhaar Windhonden

Het karakter van de Deerhound

Hij is erg standvastig, actief maar minder snel dan de Greyhound. De Deerhound blaft weinig. Verder is hij zachtaardig, kalm en heeft een goed karakter, kortom hij is een toegewijd gezelschap. Hij is dol op kinderen. Hij is niet wantrouwig of agressief. Hij moet consequent worden opgevoed.

Kleur

"Donker grijsblauw; van het donkerste grijs tot lichter grijs; gestroomd en geel; zandkleurig of rossig met zwart aan de extremiteiten. Wit op de borstkas, witte tenen en een kleine witte vlek aan de punt van de staart zijn toegestaan."

Lichaam

Lijkt op een grotere versie van de Greyhound. Zeer sterke hals zonder keelhuid. Diepe, tamelijk brede borst. Goed gewelfde lendenen. Brede, krachtige en hellende croupe.

Schofthoogte

Reu: minimaal 76 cm. Teef: minimaal 71 cm.

Gewicht

Reu: ongeveer 45,5 kg. Teef: ongeveer 36,5 kg.

Type

Draadhaar Windhonden

Hoofd

Lang. Tamelijk platte schedel, bedekt met middellange haren, die zachter zijn dan op de rest van het lichaam. Geen stop. Snuit geleidelijk smaller wordend naar de neusspiegel. Goed aansluitende lippen. Sterke kaken.

Ogen

Donkergekleurd, donkerbruin of hazelnootkleurig. Zwarte omrande oogleden.

Oren

Hoog aangezet, klein, in rust naar achteren gevouwen. Zwart of donkergekleurd.

Vacht

Ruwharig, dicht, tegen het lichaam aanliggend, onregelmatig, stug of ruw. Op het lichaam, de hals en de achterhand is de vacht zeer ruw, met een lengte van 7 tot 10 cm. Op de kop, de borstkas en de buik is de vacht veel zachter. Licht bevedering aan de binnenkant van de benen.

Poten

Lang, gespierd. Compacte voeten.

Staart

Lang, dik bij de staartwortel, geleidelijk dunner wordend. In actie gebogen, maar nooit boven de ruglijn. Goed bedekt met haar. Op de bovenkant zeer ruw draad haar.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Deerhound past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Deerhound past .

 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
 • Digestive Care Maxi

  Digestive Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of laat hij veel windjes en/of is zijn ontlasting wisselend? Digestive Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de spijsvertering.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Deerhound

Naam Voorkomend in Nederland
1. Diba
9.1%
9.1%
2. Layka
9.1%
9.1%
3. Thorn
9.1%
9.1%
4. Angus
9.1%
9.1%
5. Frank
9.1%
9.1%

Deerhound baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Deerhound. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Deerhound fokker of kennel.

Heb je al een Deerhound pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Deerhound het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies