Duitse Herder

Duitse Herder floor
Duitsland

De Duitse Herder komt voor in een Stokharige en een Langstokharige variant. Hij heeft wel wat weg van een wolf en staat bekend om zijn zelfverzekerde, goedaardige karakter. Hij werkt graag voor zijn baas en is multifunctioneel inzetbaar. Niet alleen als waak-, herders-, blindegeleide-, hulp-, reddings-, of politiehond, maar ook als gezinshond.

Rasbeschrijving Duitse Herder

 • Ras afkomst: Duitsland
 • Andere rasnaam: Duitse Herder Duitse Herdershond

Uiterlijke kenmerken van de Duitse Herder

Bovenal een werkhond Vee- en schapenhoeder. Legerhond. Spoorzoeker. Reddingshond. Waakhond. Blindegeleidenhond. Loyale en aanhankelijke gezelschapshond.

Herdershonden

Het karakter van de Duitse Herder

Hij moet kalm zijn, evenwichtig, vol zelfvertrouwen, oplettend, volgzaam en moedig, en hij moet een gestaald karakter en een vechtinstinct hebben. Hij is gehoorzaam, altijd loyaal en hij heeft een uitstekend reukvermogen. Hij is levendig, vrolijk, trouw, en zeer goed te trainen omdat hij graag gehoorzaamt.

Kleur

Zwart met roodachtig bruine, tan, of lichtgrijze aftekeningen. Mengsel van zwart en donkergrijs. Zwart masker en zwarte mantel. Kleine, duidelijke, witte vlekken op de borst zijn toegestaan. Lichtgrijze ondervacht.

Lichaam

Middelgroot, iets langer dan hoog. Stevig en goed gespierd. Stevige botten. Sterke, gespierde hals zonder keelhuid. Diepe borstkas. Sterk ontwikkelde rug. Brede, sterke lendenen. Lange, iets hellende croupe. Achterbenen iets naar achteren geplaatst.

Schofthoogte

Reuen: 60-65 cm. Teven: 55-60 cm.

Gewicht

Reuen: 30-40 kg. Teven: 22-32 k

Type

Herdershonden

Hoofd

Wigvormig en fijnbesneden. Niet te lang, niet grof. De schedel is even lang als de neusrug. Geen duidelijke stop. Wigvormige snuit. Rechte neusrug. Krachtig gebit. Nauwsluitende lippen.

Ogen

Amandelvormige ogen, die iets schuin liggen, maar nooit uitpuilen. Oogkleur zo donker mogelijk.

Oren

Puntig, rechtop gedragen en naar voren gericht, met de middellijnen evenwijdig aan elkaar. Middelgroot.

Vacht

Dubbele vacht met ondervacht. Dik, recht en ruw haar, dat dicht tegen het lichaam ligt. Kort op het hoofd, de voorkant van de benen, en de voeten. Langer en dikker op de hals. Langer op de achterkant van de benen, een broek vormend. Te lang haar is een diskwalificerende fout.

Poten

Gesloten, compacte tenen. Rechte, evenwijdige, droge voorbenen. Rug vanaf de schoft iets hellend.

Staart

Dichte vacht, waarbij de laatste wervel ten minste tot het spronggewricht reikt. Licht gebogen hangend.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Jouw Duitse Herder verdient goud!

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. Ontdek welke voeding jouw hond verdient en probeer hondenvoer op maat.

Vraag hier je advies op maat aan!
 • German Shepherd Adult

  German Shepherd Adult

  Je Duitse Herder is gezond, toch? Of zou zijn huid en vacht extra ondersteuning nodig hebben? Duitse Herders hebben een speciale zuurtegraad van de huid. German Shepherd Adult van ROYAL CANIN® ondersteunt de huid en vacht.

  Bekijk productpagina Nu: tijdelijk actievoordeel!
 • German Shepherd Junior

  German Shepherd Junior

  Je Duitse Herder pup is gezond, toch? Of zou hij in deze belangrijke groeifase nog wat meer weerstand nodig hebben? Zijn immuunsysteem is immers nog niet ontwikkeld. German Shepherd Junior van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de spijsvertering en de natuurlijke weerstand van je pup de eerste 15 maanden te ondersteunen.

  Bekijk productpagina Nu: tijdelijk actievoordeel!
 • HT42d Large Dog

  HT42d Large Dog

  Je loopse of drachtige teef is gezond, toch? Of kan ze extra ondersteuning gebruiken tijdens de dracht? Speciaal voor grote honden in de eerste fase van de voortplantingscyclus hebben we HT42d Large Dog van ROYAL CANIN® ontwikkeld. Het ondersteunt de spijsvertering in deze belangrijke fase.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Duitse Herder

Naam Voorkomend in Nederland
1. Rex
2.4%
2.4%
2. Max
1.8%
1.8%
3. Kyra
1.1%
1.1%
4. Luna
1.1%
1.1%
5. Diesel
0.9%
0.9%

Duitse Herder baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Duitse Herder. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Duitse Herder fokker of kennel.

Heb je al een Duitse Herder pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Duitse Herder het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies