Duitse Staande Draadhaar

Duitse Staande Draadhaar floor
Duitsland

De Duitse Staande Draadhaar valt op door zijn harde ruwe vacht. Die beschermt zijn huid en geeft hem een bijzonder uiterlijk. Hij lijkt erg op een Stekelharige Duitse Staander. Als jachthond is dit ras multifunctioneel inzetbaar maar ook als gezinshond zet de Duitse Staander zijn beste beentje voor. Voorwaarde is dat hij heel regelmatig met zijn baas naar buiten mag om daar actief bezig te zijn.In 1902 werd in Duitsland een club voor dit ras opgericht, en in 1955 erkende de Kennel Club het ras. Hij is zeer populair in Duitsland.

Rasbeschrijving Duitse Staande Draadhaar

 • Ras afkomst: Duitsland
 • Andere rasnamen: Duitse Staande, Draadhaar, Duitse Staande Hond, Draadhaar

Uiterlijke kenmerken van de Duitse Staande Draadhaar

Jachthond. Gezelschapshond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Duitse Staande Draadhaar

Deze onverschrokken, moedige, energieke, levendige en snelle hond met een groot uithoudingsvermogen jaagt op elk soort wild, in elk soort terrein en bij elk soort weer. Met zijn uitstekende neus speurt hij kalm en volhardend. Hij is een nauwkeurige pointer. Hij is pointer en jager op haas, vos en wild zwijn. Hij is ook erg goed in het opsporen van gewond groot wild. Hij is zeer trouw, evenwichtig en vriendelijk, en daardoor een goede gezelschapshond. Gezien zijn sterke wil, mogelijke koppigheid en jaloersheid ten opzichte van andere honden, dient hij een consequente, maar flexibele opvoeding te krijgen.

Kleur

Donker tot middelbruin. Bruin gemengd met wit of lichtbruin (schimmel). Gemengd met zwarte en witte haren (zwartschimmel), met of zonder kleurvlekken.

Lichaam

Vierkante lichaamsbouw. Middellange, gebogen hals. Hoge, goed gespierde schoft. Brede, diepe borstkas. Goed gewelfde ribben. Korte, rechte rug. Gespierde lendenen. Brede heupen. Lange, brede, licht hellende croupe. Buiklijn iets opgetrokken. Korte flanken.

Schofthoogte

Reu: 60 tot 67 cm. Teef: 56 tot 62 cm.

Gewicht

27 tot 32 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Breed. Gezicht heeft een energieke uitdruk. Licht gewelfde schedel. Matige stop. Lange, brede en krachtige snuit. Geen hanglippen. Donkerbruine neusspiegel. Dichte baard.

Ogen

Ovaal, hoe donkerder, hoe beter. Borstelige wenkbrauwen.

Oren

Hoog aangezet, middelbreed en niet gekruld.

Vacht

"Hard, draadharig, vlakliggend en dicht. Goede bescherming tegen slecht weer en verwondingen; 2 tot 4 cm lang. Korter onder de borst en buik en op hoofd en oren. Dichte ondervacht."

Poten

Krachtige, stevige benen. Ronde voeten met gesloten tenen en dikke, stevige, voetzolen.

Staart

Niet te dik. Werd voor de jacht gecoupeerd, inmiddels is dit in Nederland verboden. Recht en evenwijdig aan de grond gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Duitse Staande Draadhaar past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Duitse Staande Draadhaar past

 • Large Dog Starter - pups vanaf het spenen

  Large Dog Starter - pups vanaf het spenen

  Vanaf de tweede helft van haar zwangerschap tot en met de periode dat ze melk geeft heeft je hond een verhoogde voedingsbehoefte. Je grote teef kan, afhankelijk van het aantal pups, wel vier keer zoveel energie of eiwitten nodig hebben. Je dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren die een optimale spijsvertering helpt ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Trail 4300

  Sporting Trail 4300

  Je hond blijft ervoor gaan, toch? Of heb je het idee dat hij tijdens de inspanning meer energie kan hebben? Sporting Trail 4300 van ROYAL CANIN® geeft niet alleen direct energie vanaf het begin, maar draagt ook bij aan het langdurige uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
 • Sporting Endurance 4800

  Sporting Endurance 4800

  Je hond kan maar door blijven gaan, toch? Of heb je het idee dat zijn uithoudingsvermogen nog beter kan? Sporting Endurance 4800 van ROYAL CANIN® draagt bij aan het uithoudingsvermogen van je hond.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Duitse Staande Draadhaar

Naam Voorkomend in Nederland
1. Max
2.4%
2.4%
2. Pepper
1.8%
1.8%
3. Leto
1.8%
1.8%
4. Joep
1.8%
1.8%
5. Sem
1.2%
1.2%

Duitse Staande Draadhaar baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Duitse Staande Draadhaar. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Duitse Staande Draadhaar fokker of kennel.

Heb je al een Duitse Staande Draadhaar pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Duitse Staande Draadhaar het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies