Duitse Staande Korthaar

Duitse Staande Korthaar floor
Duitsland

De Duitse Staande Korthaar wordt veel gebruikt als jachthond maar ook als familiehond doet hij het prima. Als jachthond is hij snel en van alle markten thuis. Binnenshuis is hij rustig, gehecht aan de baas en lief voor kinderen. De Duitse Staander wil best waken als hij dat nodig acht. Hij kan koppig zijn.

Rasbeschrijving Duitse Staande Korthaar

 • Ras afkomst: Duitsland
 • Andere rasnamen: Duitse Staande, Korthaar, Duitse Staande Hond

Uiterlijke kenmerken van de Duitse Staande Korthaar

Jachthond. Gezelschapshond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Duitse Staande Korthaar

De Duitse Staande Korthaar is een krachtige, snelle afstandsloper met groot uithoudingsvermogen. Hij is niet bang voor kou en kan op elk soort terrein jagen. Hij is een jachthond bij uitstek en bovenal een pointer. Hij is gespecialiseerd in de jacht op gevogelte in het veld of in de bossen. Hij kan ook worden gebruikt om gewond wild op te sporen. Hij is vol energie, maar heeft een evenwichtig temperament. Hij is gehoorzaam, heeft een sterke wil en kan koppig zijn. Hij is gehecht aan zijn baas en houdt van kinderen, waardoor hij een goede gezelschaps-hond is. Hij is een goede waakhond, maar hij is niet agressief. Hij heeft een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Kastanjebruin zonder aftekeningen. Kastanjebruin met geringe witte vlekken op borst en benen. Donker kastanjebruin-schimmel met kastanjebruin hoofd en vlekken (een zeer goede camouflage bij de jacht). Licht kastanjebruin-schimmel met kastanjebruin hoofd en vlekken. Wit met kastanjebruine aftekeningen op hoofd en kastanjebruine vlekken. Zwart met dezelfde nuances als voor kastanjebruin of schimmel. Tan aftekeningen zijn toegestaan. Een witte bles met gevlekte lippen is toegestaan.

Lichaam

Enigszins lang. Gespierde hals zonder keelhuid. Uitge-sproken schoft. Borstkas dieper dan breed. Goed gewelfde ribben. Korte, brede en gespierde lendenen. Brede, goed gespierde, vrij lange, licht hellende croupe. Stevige, gespierde rug.

Schofthoogte

Reu: 62 tot 66 cm. Teef: 58 tot 63 cm.

Gewicht

25 tot 32 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Niet te licht, noch te zwaar. Vrij grote, licht gewelfde schedel. Enigszins uitgesproken stop. Licht gebogen neusbrug. Lange, brede, dikke en krachtige snuit. Neusspiegel bruin of vlees-kleurig in de witte variëteit. Krachtige kaken. Strakke, goed gepigmenteerde lippen.

Ogen

Middelgroot, donkerbruin.

Oren

Hoog aangezet, middellang, aan de einden afgerond, hangend, maar niet gedraaid, vlak tegen de zijkant van het hoofd liggend.

Vacht

Kort, dicht, stevig, hard aanvoelend.

Poten

Gespierde benen met stevige botten. Ronde voeten met zeer gesloten tenen en stevige voetzolen. Geen wolfs-klauwen aan achterpoten.

Staart

Hoog aangezet, dik aan de basis en geleidelijk toelopend. Voor de jacht werd de staart ongeveer halverwege gecoupeerd. In rust hangend. In actie evenwijdig aan de grond gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Duitse Staande Korthaar past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Duitse Staande Korthaar past .

 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
 • Digestive Care Maxi

  Digestive Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of laat hij veel windjes en/of is zijn ontlasting wisselend? Digestive Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de spijsvertering.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Duitse Staande Korthaar

Naam Voorkomend in Nederland
1. Max
2.4%
2.4%
2. Hunter
1.8%
1.8%
3. Donna
1.2%
1.2%
4. Nala
1.2%
1.2%
5. Barros
1.2%
1.2%

Duitse Staande Korthaar baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Duitse Staande Korthaar. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Duitse Staande Korthaar fokker of kennel.

Heb je al een Duitse Staande Korthaar pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Duitse Staande Korthaar het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies