Duitse Staande Langhaar

Duitse Staande Langhaar floor
Duitsland

De langharige Duitse Staander heeft een spanielvacht die regelmatig geborsteld moet worden. Hij mag effen bruin, bruinschimmel of bruinwit zijn. De Duitse Staander is een gehoorzame jachthond, allround inzetbaar maar ook als huis- en gezinshond doet hij het goed. Hij staat bekend om zijn evenwichtige en goedaardige karakter. Het is niet erg duidelijk wat de afkomst is van de langharige Duitse Staande. Volgens sommigen is deze hond het resultaat van kruisingen tussen de oude Deutscher Wachtelhund en Franse spaniels. Mogelijk is er ook wat bloed van de Ierse Setter en van de Gordon Setter aan toegevoegd. Ondanks zijn kenmerken is de Duitse Staande Langhaar vrij zeldzaam in Duitsland.

Rasbeschrijving Duitse Staande Langhaar

 • Ras afkomst: Duitsland
 • Andere rasnamen: Duitse Staande, Langhaar

Uiterlijke kenmerken van de Duitse Staande Langhaar

Jachthond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Duitse Staande Langhaar

Met zijn goede neus kan hij zich aan elke stijl van jagen aanpassen. Hij zoekt actief en hij heeft een groot bereik. Hij is gehoorzaam en gemakkelijk in de omgang.

Kleur

Bruin, bruin met witte of schimmel aftekening. Donkerschimmel (met donkerbruine platen), lichtschimmel (met lichtbruine platen), forelschimmel (veel kleine bruine stippen op wit), bruin-wit of bruin-wit met een paar kleine bruine stippen. Allen met bruin hoofd met eventueel een bles of streep of ster.

Lichaam

Stevige, vierkante lichaamsbouw. Stevige hals. Diepe borstkas. Goed ontwikkelde lendenen. Stevige, rechte en korte rug. Iets hellende croupe.

Schofthoogte

Reu: 60 tot 70 cm. Teef: 58 tot 66 cm.

Gewicht

30 tot 35 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Lang, fijnbesneden. Licht gewelfde schedel. Geleidelijke hellende stop. Licht gewelfde neusbrug. Neusspiegel bruin.

Ogen

Zo donker mogelijk.

Oren

Hoog aangezet, breed met afgeronde einden, zeer vlak tegen het hoofd liggend. Enigszins golvend haar dat van de uiteinden hangt.

Vacht

Lang, zeer dicht liggend. 3 tot 5 cm op rug en zijkant van de romp. Kort op het hoofd. Langer op hals, borst en buik. Goed bevederde poten.

Poten

Gespierde benen. Voeten tamelijk rond en middellang.

Staart

Goed aangezet, evenwijdig met de grond gedragen of iets omhoog gebogen. Fraaie pluim.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Duitse Staande Langhaar past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Duitse Staande Langhaar past .

 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
 • Digestive Care Maxi

  Digestive Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of laat hij veel windjes en/of is zijn ontlasting wisselend? Digestive Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de spijsvertering.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Duitse Staande Langhaar

Naam Voorkomend in Nederland
1. Bruno
2.1%
2.1%
2. Luna
2.1%
2.1%
3. Sam
2.1%
2.1%
4. Hunter
1.6%
1.6%
5. Max
1.6%
1.6%

Duitse Staande Langhaar baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Duitse Staande Langhaar. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Duitse Staande Langhaar fokker of kennel.

Heb je al een Duitse Staande Langhaar pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Duitse Staande Langhaar het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies