Bij Royal Canin®, doen we alles voor hond & kat.

Dupuy Brack

Dupuy Brack floor
Frankrijk

De Braque Dupuy, Dupuy Brak of Dupuy Pointer is een grote Franse Brak die werd genoemd naar degene die hem ontwikkelde: de Franse fokker Dupuy. De Dupuy Brak is een uitstekende jachthond met een prettig karakter. Deze hond komt weinig voor. Zelfs niet in de voormalige provincie Poitou, de woonplaats van de geestelijk vader van dit ras.

Rasbeschrijving Dupuy Brack

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnaam: Windhond Brak

Uiterlijke kenmerken van de Dupuy Brack

Jachthond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Dupuy Brack

De Dupuy Brak is snel, soepel en heeft een zeer fijne reukzin. Het is een goede staande hond. Hij wordt erg gewaardeerd voor de jacht in het open veld. Hij is groot, slank en waardig.

Kleur

Wit en donkerbruin. De ondergrond van de vacht is mooi wit met min of meer brede bruine vlekken of bruine mantel met of zonder spikkels. Bruine spikkeling met name op de voorbenen.

Lichaam

Slank. Zeer lange, lichte, fijn hals zonder keelhuid. Zeer ruime schoft. Hoge, diepe borst. Platte ribben. Stevige rug. Licht gewelfde, stevige, tamelijke korte lendenen. Zeer ontwikkeld borstbeen.Iets holle en opgetrokken flanken.

Schofthoogte

Reu: 67 tot 68 cm. Teef 65 tot 66 cm.

Gewicht

Ongeveer 30 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Lang, smal, fijn, droog.Smalle, lange, gewelfde schedel. Zeer uitgesproken achterhoofdknobbel. Geen stop. Lange, smalle, gewelfde neusbrug. Donkerbruine, brede neusspiegel. Fijne, strakke, gesloten lippen.

Ogen

Goud of bruin gekleurd.

Oren

Tamelijk lang, smal, zeer fijn en soepel, hangend en iets naar achteren gedragen.

Vacht

Min of meer kort, altijd glad. Dicht en zeer fijn op de kop en de oren. Ruw aanvoelend op de rug en de lendenen. Heel dunne huid.

Poten

Sterk, stevige botten. Langgerekte, zeer droge voeten. Gesloten tenen.

Staart

Van gemiddelde dikte, tamelijk lang, laag of licht gebogen gedragen. Tamelijk dicht behaard.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Dupuy Brack past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Dupuy Brack past .

 • Relax Care Maxi

  Relax Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Maxi van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
 • Light Weight Care Maxi

  Light Weight Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of heeft hij de neiging aan te komen? Light Weight Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld met minder vet. Het bevat de juiste hoeveelheid vezels wat helpt je hond een vol gevoel te geven.

  Bekijk productpagina
 • Digestive Care Maxi

  Digestive Care Maxi

  Je hond is gezond, toch? Of laat hij veel windjes en/of is zijn ontlasting wisselend? Digestive Care Maxi van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld ter ondersteuning van de spijsvertering.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Dupuy Brack baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Dupuy Brack. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Dupuy Brack fokker of kennel.

Heb je al een Dupuy Brack pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Dupuy Brack het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies