Épagneul Picard

Épagneul Picard floor
Frankrijk

De Epagneul Picard, niet te verwarren met de Epagneul Bleu de Picardie, was bijna verdwenen maar is momenteel in Frankrijk weer in ontwikkeling. Deze veelzijdig jager voelt zich op zijn gemak in het bos maar draait ook zijn poot niet om voor moeras of water. Ook achter de voordeur is hij op zijn plaats want hij heeft een rustig en vriendelijk karakter.

Rasbeschrijving Épagneul Picard

 • Ras afkomst: Frankrijk

Uiterlijke kenmerken van de Épagneul Picard

Jachthond. Gezelschapshond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Épagneul Picard

Deze stoutmoedige hond met een groot uithoudingsvermogen en een opmerkelijk goede neus voelt zich op elk soort terrein thuis, in het bijzonder in moerasgebieden. Hij is een volhardend jager, een perfecte pointer en een uitstekende retriever. Hij is zeer geschikt voor de jacht op eend en houtsnip, en ook op konijn en haas. Hij is vrolijk, rustig, vriendelijk en goedaardig, en daardoor een uitstekende gezelschapshond.

Kleur

Grijs, gevlekt, met bruine aftekeningen op verschillende delen van het lichaam en de basis van de staart, gewoonlijk met tan aftekeningen op hoofd en benen.

Lichaam

Atletisch. Goed gespierde hals. Diepe en vrij brede borstkas, tot de elleboog reikend. Zeer rechte, brede en dikke lendenen. Heupen iets lager dan de schoft. Vlakke flanken. Buiklijn iets opgetrokken. Middellange rug. Ronde, iets hellende croupe.

Schofthoogte

55 tot 60 cm.

Gewicht

20 tot 25 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Sterk. Brede, ronde schedel. Duidelijke achterhoofds-knobbel. Geleidelijke stop. Brede, lange neusbrug. Lippen niet al te zeer hangend. Bruine neusspiegel.

Ogen

Donker amberkleurig.

Oren

Vrij laag aangezet, het hoofd goed omlijstend, met zijdeachtig, golvend haar bedekt.

Vacht

Middellang, dik en niet erg zijdeachtig. Fijn op het hoofd. Iets golvend op het lichaam.

Poten

Goed gespierde, sterke benen. Ronde, brede en gesloten voeten.

Staart

Twee bochten, naar binnen en naar buiten, vormend, niet te lang. Met zijdeachtig haar bedekt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Épagneul Picard past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Épagneul Picard past .

 • Dermacomfort Wet

  Dermacomfort Wet

  Je hond is gezond, toch? Of is zijn huid soms wat gevoelig? Dermacomfort Wet van ROYAL CANIN® is een speciale natvoeding die het behoud van een gezonde huid ondersteunt.

  Bekijk productpagina
 • Sensitivity Control

  Sensitivity Control

  Is je hond overgevoelig voor bepaalde voedingsstoffen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die de kans op intolerantie voor bepaalde ingrediënten en/of voedingsstoffen vermindert.

  Bekijk productpagina
 • Relax Care Medium

  Relax Care Medium

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Medium van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Épagneul Picard baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Épagneul Picard. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Épagneul Picard fokker of kennel.

Heb je al een Épagneul Picard pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Épagneul Picard het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies