Fauve Bretagne

Fauve Bretagne floor
Frankrijk

Onder de noemer Fauve de Bretagne gaan twee verschillende rassen schuil: de Basset Fauve de Bretagne en de Griffon Fauve de Bretagne. Beide rassen zijn meutehonden die bekend staan om hun rossige kleur. Deze roodhuiden, ooit gebruikt voor de jacht op onder meer wolven, zijn best bereid om hun baas te gehoorzamen, mits die baas het vriendelijk vraagt. Fauves zijn behoorlijk eigenwijs en hebben een consequente opvoeding nodig.

Rasbeschrijving Fauve Bretagne

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnamen: Basset Fauve de Bretagne, Griffon Fauve de Bretagne

Uiterlijke kenmerken van de Fauve Bretagne

Jachthond.

Lopende honden

Het karakter van de Fauve Bretagne

De Grote Fauve de Bretagne heeft zijn afstammelingen van tegenwoordig zijn onverschrokkenheid, moed, kracht, levendigheid, snelheid, goede neus, sterke wil en onafhankelijke persoonlijkheid gegeven. De Basset Fauve de Bretagne, die een moeilijk karakter heeft en koppig is, jaagt alleen, in paren, in kleine groepen of in meutes. Hij jaagt in het struikgewas en zijn specialiteit is haas. Als hij goed getraind is, is hij een goede speurhond. De Griffon Fauve de Bretagne is een zeer moedige, uitstekende meuteleider met een fraaie stem. Hij is uitstekend in de jacht op wild zwijn en vos. Hij wordt ook wel eens gebruikt bij de jacht op haas en hert. Beide variëteiten zijn rustig en aanhankelijk tegen-over hun baas. Deze eigenzinnige honden hebben een consequente opvoeding nodig.

Kleur

Geelbruin. De beste tinten zijn tarwegeel en steenrood, soms met vlek op de borst.

Lichaam

Krachtig. Compact in de Basset Fauve de Bretagne. Vrij korte, gespierde hals. Hoge, brede borstkas. Tamelijk gewelfde ribben. Buiklijn enigszins opgetrokken. Griffon Fauve de Bretagne: korte, brede rug. Brede, goedgespierde lendenen. Basset Fauve de Bretagne: brede, goedgespierde, krachtige lendenen. Korte, brede rug.

Schofthoogte

Griffon Fauve de Bretagne: Reu: 50 tot 65 cm. Teef: 48 tot 52 cm. Basset Fauve de Bretagne: 32 tot 38 cm.

Gewicht

Griffon Fauve de Bretagne: Ongeveer 23 kg. Basset Fauve de Bretagne: Ongeveer 15 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Vrij lange schedel, nooit plat. Duidelijke achterhoofdsknobbel. Lange, rechte of iets gebogen neusbrug. Geen uitgesproken stop in de Griffon Fauve de Bretagne, meer uitgesproken in de Basset Fauve de Bretagne. Zwarte of donkerbruine neusspiegel.

Ogen

Donkerbruin.

Oren

Op ooghoogte aangezet, bijna de snuit rakend als ze worden gestrekt, iets draaiend en puntige aan het eind. Bedekt met vlakliggend haar.

Vacht

Zeer hard, droog, vrij kort, nooit wollig of gekroesd. Voorhoofd mag niet dichtbehaard zijn.

Poten

Basset Fauve de Bretagne en Griffon Fauve de Bretagne: compacte voeten met sterke, gesloten tenen. Sterke benen. Basset Fauve de Bretagne: voorbenen licht gedraaid of vrijwel recht.

Staart

Middellang, sabelvormig gedragen. Dik aan de basis, toelopend naar het eind, vaak met uitstaand beharing.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Fauve Bretagne past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Fauve Bretagne past .

 • Dermacomfort Wet

  Dermacomfort Wet

  Je hond is gezond, toch? Of is zijn huid soms wat gevoelig? Dermacomfort Wet van ROYAL CANIN® is een speciale natvoeding die het behoud van een gezonde huid ondersteunt.

  Bekijk productpagina
 • Sensitivity Control

  Sensitivity Control

  Is je hond overgevoelig voor bepaalde voedingsstoffen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die de kans op intolerantie voor bepaalde ingrediënten en/of voedingsstoffen vermindert.

  Bekijk productpagina
 • Relax Care Medium

  Relax Care Medium

  Je hond is gezond, toch? Of is hij wel eens gespannen in een veranderende omgeving? Relax Care Medium van ROYAL CANIN® is een speciale gezonde voeding die je hond helpt zich ontspannen te voelen.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Fauve Bretagne

Naam Voorkomend in Nederland
1. Bas
9.1%
9.1%
2. Ilvy
9.1%
9.1%
3. Juul
9.1%
9.1%
4. Louis
9.1%
9.1%
5. Pardouce
9.1%
9.1%

Fauve Bretagne baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Fauve Bretagne. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Fauve Bretagne fokker of kennel.

Heb je al een Fauve Bretagne pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Fauve Bretagne het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies