Finse Brak

Finse Brak floor
Finland

De Finse Brak staat bekend onder een aantal onuitspreekbare Finse namen waarvan Finnish Hound nog de meest begrijpelijke is. Deze grote driekleurige brak jaagt onder meer op vossen, elanden en lynxen. De Finse Brak is een jachthond in hart en nieren en is daarom beter op zijn plaats in het Finse bos dan thuis op de bank.

Rasbeschrijving Finse Brak

 • Ras afkomst: Finland
 • Andere rasnamen: Finse Stövare, Finskstövare, Finse Lopende Hond

Uiterlijke kenmerken van de Finse Brak

Jachthond. Gezelschapshond.

Lopende honden

Het karakter van de Finse Brak

De Finse Brak is snel, energiek, rustig en evenwichtig, hij is onafhankelijk en heeft een groot uithoudingsvermogen. Hij is een aange- name gezelschaps-hond in de winter, als er niet wordt gejaagd. Hij heeft een vastberaden eigenaar nodig.

Kleur

Zwarte mantel. Tan aftekeningen op hoofd, buik, schouders, dijen en verder op de benen. Meestal witte aftekeningen op hoofd, hals, borst, onderbenen en staartpunt.

Lichaam

Langer dan hoog. Stevige, middellange hals. Diepe borstkas. Vrij goed gewelfde ribben. Licht opgetrokken buiklijn. Middellange, sterke en gespierde rug. Goed ontwikkelde en krachtige croupe.

Schofthoogte

Reu: 55 tot 61 cm. Teef: 52 tot 58 cm.

Gewicht

Ongeveer 25 kg.

Type

Lopende honden

Hoofd

Waardig, vrij strak. Licht gewelfde schedel. Duidelijke achterhoofdsknobbel. Stop niet erg geprononceerd. Lange snuit. Goed ontwikkelde neusspiegel. Sterke kaken.

Ogen

Donker.

Oren

Middellang, hangend.

Vacht

Middellang, recht en vrij stug.

Poten

Goed gespierde benen.

Staart

Lang, en toelopend naar het eind. Meestal op rughoogte gedragen, of iets lager.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Finse Brak past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Finse Brak past .

 • Satiety Weight Management Small Dogs

  Satiety Weight Management Small Dogs

  Heeft je kleine hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen, of om dat gezonde gewicht te behouden? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om dat gewicht te behouden.

  Bekijk productpagina
 • Dermacomfort Wet

  Dermacomfort Wet

  Je hond is gezond, toch? Of is zijn huid soms wat gevoelig? Dermacomfort Wet van ROYAL CANIN® is een speciale natvoeding die het behoud van een gezonde huid ondersteunt.

  Bekijk productpagina
 • Sensitivity Control

  Sensitivity Control

  Is je hond overgevoelig voor bepaalde voedingsstoffen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die de kans op intolerantie voor bepaalde ingrediënten en/of voedingsstoffen vermindert.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Finse Brak baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Finse Brak. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Finse Brak fokker of kennel.

Heb je al een Finse Brak pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Finse Brak het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies