Finse Spits

Finse Spits floor
Finland

Deze stoere hondje is de nationale trots van Finland. Daar werd hij gebruikt als veelzijdige jachthond. De Finse Spits laat graag zijn stem horen. Het is een zelfstandige hond die best wil samenwerken met de mens maar altijd een onafhankelijk trekje houdt. Het is een prima waakhond. De Finse Spits werd waarschijnlijk door Aziatische nomadenstammen naar Finland gebracht, en hij is waarschijnlijk verwant aan de Russische Laika. Vroeger werd de Finse Spits door de Lappen gebruikt om eland en beer op te sporen. Tegenwoordig wordt het ras gebruikt om op vogels zoals de korhoen te jagen. De eerste standaard werd geschreven in 1892 en het ras werd in 1935 door de Kennel Club erkend.

Rasbeschrijving Finse Spits

 • Ras afkomst: Finland
 • Andere rasnamen: Finse Spets, Finse Vogelhond, Finse Spits

Uiterlijke kenmerken van de Finse Spits

Jachthond. Waakhond. Gezelschapshond.

Arctische Jachthonden

Het karakter van de Finse Spits

Deze levendige, moedige en blije hond is zeer geliefd als gezelschapshond. Zijn jacht-instinct wordt gebruikt om groepen vogels te vinden. Het ras is zeer expressief en uit zich met een breed scala aan geluiden, waaronder jodelen. Zijn argwaan ten opzich- te van vreemden maakt hem tot een uitstekende waakhond. Deze gevoelige hond vereist een consequente maar toch zachtaardige opvoeding.

Kleur

Roodbruin of geelrood op de rug. Lichter op de wangen, onder de snuit, op de borst, buik, binnenkant van de benen, achterkant van de dijen en onder de staart. Witte aftekeningen op de voeten en een smalle witte streep op de voorborst zijn toegestaan, evenals zwarte haren op de lippen en op de rug.

Lichaam

Bijna vierkant. Diepe borstkas. Buiklijn licht opgetrokken. Sterke, rechte rug.

Schofthoogte

Reu: 44 tot 50 cm. Teef: 39 tot 45 cm.

Gewicht

Reuen: 12-13kg Teven: 7-10kg

Type

Arctische Jachthonden

Hoofd

Middelgroot, droog, vos-achtig. Licht gewelfd voor-hoofd. Uitgesproken stop. Strakke, dunne lippen.

Ogen

Middelgroot en amandelvormig. Donker van kleur.

Oren

Middelgroot, rechtop gedragen. Uiteinden puntig. Met fijne haren bedekt. Erg beweeglijk.

Vacht

Kort op de kop en de voorkant van de benen. Langer en recht op het lichaam, achterkant van de benen en staart. Veel langer op de schouders, vooral bij de reu. Korte, zachte, dichte, lichter gekleurde ondervacht.

Poten

Ronde voeten. Sterke benen.

Staart

Stijf naar voren omlaag gekruld, tegen de dij aan gedragen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Finse Spits past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Finse Spits past .

 • Dog Start Urinary-Hypo

  Dog Start Urinary-Hypo

  Bekijk productpagina
 • Satiety Weight Management Small Dogs

  Satiety Weight Management Small Dogs

  Heeft je kleine hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen, of om dat gezonde gewicht te behouden? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om dat gewicht te behouden.

  Bekijk productpagina
 • Dermacomfort Wet

  Dermacomfort Wet

  Je hond is gezond, toch? Of is zijn huid soms wat gevoelig? Dermacomfort Wet van ROYAL CANIN® is een speciale natvoeding die het behoud van een gezonde huid ondersteunt.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Finse Spits

Naam Voorkomend in Nederland
1. Nero
22.2%
22.2%
2. Mika
22.2%
22.2%
3. Queero
11.1%
11.1%
4. Jaako
11.1%
11.1%
5. Lilly
11.1%
11.1%

Finse Spits baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Finse Spits. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Finse Spits fokker of kennel.

Heb je al een Finse Spits pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Finse Spits het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies