Franse Bulldog

Franse Bulldog floor
Frankrijk

Een echte gezelschapshond die afstamt van de Engelse Bulldog. Deze vrolijke krachtpatser is actief en kan soms een tikje dominant zijn. Omdat hij erg populair is, namen sommige fokkers het minder nauw met de gezondheid van hun pups. Zoek daarom een goed adres als je deze hond wilt aanschaffen.

Rasbeschrijving Franse Bulldog

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnaam: Franse Bull

Uiterlijke kenmerken van de Franse Bulldog

Gezelschapshond. Waakhond.

Kleine Molossers

Het karakter van de Franse Bulldog

Hij is actief, moedig, koppig en heeft een gehard karakter. Het is een goede waakhond. Hij is erg aanhankelijk en gevoelig. Een plezierig gezelschap die veel aandacht en genegenheid vraagt. Hij is lief voor kinderen, maar vrij agressief tegenover zijn soortgenoten. Hij moet vanaf het begin consequent en met overtuiging, maar ook met kalmte worden opgevoed. Het is een echte stadshond en past zich goed aan het leven in een appartement aan. Tijdens het uitlaten mag hij niet aan de riem trekken, anders zou hij een verkeerd gangwerk kunnen ontwikkelen. Hij verdraagt het slecht om van zijn baas gescheiden te worden. Hij kan niet tegen de hitte, de warmte verergert de ademhalingsproblemen door zijn te korte neus. In de ruiperiode is dagelijks borstelen noodzakelijk.

Kleur

Gestroomd: roodbruin (fawn) met zwarte dwarsstrepen. Mengeling van zwarte en rode haren. enkele Witte haren op de borstkas en de kop zijn toegestaan. - wit en Gestroomd, zgn. kwartelkleur: gestroomde Vacht met opvallende spikkels. Witte ondergrond met gestroomde vlekken. de effen Witte Vacht valt onder de kwartelkleur.

Lichaam

Gedrongen, zeer gespierd. Bovenlijn komt geleidelijk omhoog tot ter hoogte van de lendenen. Korte hals zonder keelhuid. Cilindervormige borst. Tonvormige ribben. Brede rug. Korte lendenen. Hellende croupe. Opgetrokken buiklijn.

Schofthoogte

25 tot 35 cm.

Gewicht

8 tot 14 kg.

Type

Kleine Molossers

Hoofd

Erg stevig, breed, vierkant met plooien en rimpels. Brede, bijna platte schedel. Zeer gewelfd voorhoofd. Zeer geprononceerde stop. Kort aangezicht, met stompe neus. Neusbrug met concentrische plooien. Brede neusspiegel met wipneus. Dikke, zwarte lippen. Brede, vierkante, krachtige kaken. Gematigd vooruitstekende onderkaak (prognatie).

Ogen

Rond, tamelijk groot, iets uitpuilend, donker gekleurd. Zwarte oogleden.

Oren

Rechtop, middellang, breed aan de basis en rond aan de punt (zgn. vleermuisoren).

Vacht

Kortharig, dicht, glanzend en zacht.

Poten

Dikke, korte voorbenen. Iets langere achterbenen. Ronde, iets naar buiten gedraaide kattenvoeten.

Staart

Van nature kort, dik aan de wortel, knobbelig of gebogen en spits toelopend naar de punt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Jouw Franse Bulldog verdient goud!

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. Ontdek welke voeding jouw hond verdient en probeer hondenvoer op maat.

Vraag hier je advies op maat aan!
 • HT42d Large Dog

  HT42d Large Dog

  Je loopse of drachtige teef is gezond, toch? Of kan ze extra ondersteuning gebruiken tijdens de dracht? Speciaal voor grote honden in de eerste fase van de voortplantingscyclus hebben we HT42d Large Dog van ROYAL CANIN® ontwikkeld. Het ondersteunt de spijsvertering in deze belangrijke fase.

  Bekijk productpagina
 • French Bulldog Junior

  French Bulldog Junior

  Je Franse Bulldog pup is gezond, toch? Of zou hij in deze belangrijke groeifase nog wat meer weerstand nodig hebben? Want zijn immuunsysteem is nog niet ontwikkeld. French Bulldog Junior van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld om de spijsvertering en de natuurlijke weerstand van je pup te ondersteunen.

  Bekijk productpagina Nu: tijdelijk actievoordeel!
 • French Bulldog Adult

  French Bulldog Adult

  Je Franse Bulldog is gezond, toch? Of kan hij nog wel wat gespierder? French Bulldog Adult van ROYAL CANIN® is speciaal ontwikkeld voor je Franse Bulldog. Het draagt bij aan het behoud van zijn spiermassa en ondersteunt zijn gevoelige spijsvertering.

  Bekijk productpagina Nu: tijdelijk actievoordeel!
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Franse Bulldog

Naam Voorkomend in Nederland
1. Diesel
2.3%
2.3%
2. Luna
1.5%
1.5%
3. Gizmo
1.4%
1.4%
4. Lola
1.1%
1.1%
5. Hummer
1.1%
1.1%

Franse Bulldog baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende fokker of kennel.

Heb je al een pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw hond het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies