Franse Bulldog

Franse Bulldog floor
Frankrijk

Een echte gezelschapshond die afstamt van de Engelse Bulldog. Deze vrolijke krachtpatser is actief en kan soms een tikje dominant zijn. Omdat hij erg populair is, namen sommige fokkers het minder nauw met de gezondheid van hun pups. Zoek daarom een goed adres als je deze hond wilt aanschaffen.

Rasbeschrijving Franse Bulldog

 • Ras afkomst: Frankrijk
 • Andere rasnaam: Franse Bull

Uiterlijke kenmerken van de Franse Bulldog

Gezelschapshond. Waakhond.

Kleine Molossers

Het karakter van de Franse Bulldog

Hij is actief, moedig, koppig en heeft een gehard karakter. Het is een goede waakhond. Hij is erg aanhankelijk en gevoelig. Een plezierig gezelschap die veel aandacht en genegenheid vraagt. Hij is lief voor kinderen, maar vrij agressief tegenover zijn soortgenoten. Hij moet vanaf het begin consequent en met overtuiging, maar ook met kalmte worden opgevoed. Het is een echte stadshond en past zich goed aan het leven in een appartement aan. Tijdens het uitlaten mag hij niet aan de riem trekken, anders zou hij een verkeerd gangwerk kunnen ontwikkelen. Hij verdraagt het slecht om van zijn baas gescheiden te worden. Hij kan niet tegen de hitte, de warmte verergert de ademhalingsproblemen door zijn te korte neus. In de ruiperiode is dagelijks borstelen noodzakelijk.

Kleur

Gestroomd: roodbruin (fawn) met zwarte dwarsstrepen. Mengeling van zwarte en rode haren. enkele Witte haren op de borstkas en de kop zijn toegestaan. - wit en Gestroomd, zgn. kwartelkleur: gestroomde Vacht met opvallende spikkels. Witte ondergrond met gestroomde vlekken. de effen Witte Vacht valt onder de kwartelkleur.

Lichaam

Gedrongen, zeer gespierd. Bovenlijn komt geleidelijk omhoog tot ter hoogte van de lendenen. Korte hals zonder keelhuid. Cilindervormige borst. Tonvormige ribben. Brede rug. Korte lendenen. Hellende croupe. Opgetrokken buiklijn.

Schofthoogte

25 tot 35 cm.

Gewicht

8 tot 14 kg.

Type

Kleine Molossers

Hoofd

Erg stevig, breed, vierkant met plooien en rimpels. Brede, bijna platte schedel. Zeer gewelfd voorhoofd. Zeer geprononceerde stop. Kort aangezicht, met stompe neus. Neusbrug met concentrische plooien. Brede neusspiegel met wipneus. Dikke, zwarte lippen. Brede, vierkante, krachtige kaken. Gematigd vooruitstekende onderkaak (prognatie).

Ogen

Rond, tamelijk groot, iets uitpuilend, donker gekleurd. Zwarte oogleden.

Oren

Rechtop, middellang, breed aan de basis en rond aan de punt (zgn. vleermuisoren).

Vacht

Kortharig, dicht, glanzend en zacht.

Poten

Dikke, korte voorbenen. Iets langere achterbenen. Ronde, iets naar buiten gedraaide kattenvoeten.

Staart

Van nature kort, dik aan de wortel, knobbelig of gebogen en spits toelopend naar de punt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Gratis Franse Bulldogpakket

Voor elk ras zijn er unieke redenen om te kiezen voor unieke voeding. Vraag gratis het ROYAL CANIN® Franse Bulldogpakket aan inclusief €10 giftcard! en en ontdek welke voeding het beste bij jouw Franse Bulldog past .

Direct aanvragen
 • Hypoallergenic Moderate Calorie

  Hypoallergenic Moderate Calorie

  Is je hond overgevoelig voor bepaalde voedingsstoffen? En moet hij een gezond gewicht behouden? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die de kans op intolerantie voor bepaalde ingrediënten en/of voedingsstoffen vermindert.

  Bekijk productpagina
 • Fibre Response

  Fibre Response

  Heeft je hond last van diarree, of juist meer van verstopping? Je dierenarts kan een speciale voeding van ROYAL CANIN® voorschrijven om de spijsvertering te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Dog Start Urinary-Hypo

  Dog Start Urinary-Hypo

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 5 Populaire namen voor de Franse Bulldog

Naam Voorkomend in Nederland
1. Diesel
2.3%
2.3%
2. Luna
1.5%
1.5%
3. Gizmo
1.4%
1.4%
4. Lola
1.1%
1.1%
5. Hummer
1.1%
1.1%

Franse Bulldog baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende fokker of kennel.

Heb je al een pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw hond het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies