Franse Spaniël

Franse Spaniël floor
Frankrijk

De Franse Spaniël (Epagneul Français) is een allround jager die het terrein afzoekt naar wild. Heeft hij dat gevonden, dan wijst hij het aan door roerloos te blijven staan. Hij lijkt erg op de Grote Münsterlander die voor hetzelfde doel werd gefokt. De Franse Spaniël staat bekend om zijn zachte karakter. Hij is een kindervriend en is ook binnenshuis prima gezelschap.

Rasbeschrijving Franse Spaniël

 • Ras afkomst: Frankrijk

Uiterlijke kenmerken van de Franse Spaniël

Jachthond. Gezelschapshond.

Continentale Pointers

Het karakter van de Franse Spaniël

De

Kleur

Wit en bruin met enige vlekken. Soms sterk afgetekend met onregelmatige vlekken en gering tot matige gespikkeld of matig gespikkeld met schimmel. Bruin varieert van kaneelkleurig tot donker leverbruin. Witte bles op het hoofd is gewenst.

Lichaam

Aan de lange kant. Rechthoekige lichaamsbouw. Licht gewelfde hals zonder keelhuid. Goed ontwikkelde schoft. Brede, ruime borstkas. Brede, korte lendenen. Opgetrokken buiklijn. Horizontale, vlakke rug. Brede, ronde croupe.

Schofthoogte

Reu: 56 tot 61 cm. Teef: 55 tot 59 cm.

Gewicht

Ongeveer 25 kg.

Type

Continentale Pointers

Hoofd

Middelgroot en niet te breed. Tamelijk fijnbesneden. Uitgesproken wenkbrauwbogen. Duidelijke stop. Licht gewelfde neusbrug, iets korter dan de schedel. Bruine neusspiegel. Bovenlip bedekt onderlip niet.

Ogen

Middelgroot, ovaal, donker amberkleurig.

Oren

Goed aangezet, tot de afgeronde einden bedekt met golvend, zijdeachtig haar.

Vacht

Lang en golvend op oren, achterkant van de benen, en staart. Vlak, zijdeachtig en dicht op het lichaam, met enige golving achter de hals en op bovenborst. Vlak liggend en fijn op het hoofd.

Poten

Stevige, gespierde benen met flinke botten. Ovale voeten met compacte, gesloten tenen en donkere voetzolen.

Staart

Reikend tot het spronggewricht, hellend of gebogen in een S-vorm gedragen. Met lang, golvend haar bedekt.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Franse Spaniël past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Franse Spaniël past .

 • Hypoallergenic Moderate Calorie

  Hypoallergenic Moderate Calorie

  Is je hond overgevoelig voor bepaalde voedingsstoffen? En moet hij een gezond gewicht behouden? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die de kans op intolerantie voor bepaalde ingrediënten en/of voedingsstoffen vermindert.

  Bekijk productpagina
 • Satiety Weight Management Small Dogs

  Satiety Weight Management Small Dogs

  Heeft je kleine hond last van overgewicht? Heb je moeite om je hond weer op een gezond gewicht te krijgen, of om dat gezonde gewicht te behouden? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die je helpt om je hond op zijn ideale gewicht te krijgen en om dat gewicht te behouden.

  Bekijk productpagina
 • Sensitivity Control

  Sensitivity Control

  Is je hond overgevoelig voor bepaalde voedingsstoffen? Dan kan je dierenarts een speciale dieetvoeding adviseren die de kans op intolerantie voor bepaalde ingrediënten en/of voedingsstoffen vermindert.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Top 1 Populaire namen voor de Franse Spaniël

Naam Voorkomend in Nederland
1. Bienne
100%
100%

Franse Spaniël baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Franse Spaniël. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Franse Spaniël fokker of kennel.

Heb je al een Franse Spaniël pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Franse Spaniël het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies