Galgo Español

Galgo Español floor
Spanje

De Galgo is het enige Spaanse windhondenras. De Galgo wordt al eeuwenlang gebruikt als jager op klein wild maar ook als erfbewaker. Hij hecht zich sterk aan zijn baas en beschermt ‘zijn’ mensen als dat nodig is. Wie een Galgo wil aanschaffen, moet er rekening mee houden dat dit snelheidsmonster dol is op het najagen van andere dieren.

Rasbeschrijving Galgo Español

 • Ras afkomst: Spanje
 • Andere rasnamen: Galgo, Spaanse Windhond

Uiterlijke kenmerken van de Galgo Español

Jachthond. Gezelschapshond.

Kortharige Windhonden

Het karakter van de Galgo Español

Galgo Español is sterk, robuust, actief en zeer standvastig. Hij jaagt voornamelijk op haas, maar ook op vos en everzwijn. Zijn reukvermogen is maar matig. Hij heeft een rustig temperament en is erg aan zijn baas gehecht. Het is de meest aanhankelijke en openhartige onder de windhonden. Hij moet met kalmte worden opgevoed.

Kleur

Alle kleuren zijn toegestaan. De meest kenmerkende, in volgorde van voorkeur, zijn: reebruin en gestroomd, min of meer donkergekleurd en goed gepigmenteerd. Zwart. Zwart, donker en licht gevlekt, brandvos. Kaneel. Geel. Rood. Wit.

Lichaam

Sterk, iets rechthoekig. Lang, ovale, sterke hals. Niet erg brede maar ruime borst. Goed zichtbare ribben. Bijna rechte, lange rug. Lange, sterke, gewelfde lendenen. Lange, krachtige, gewelfde croupe. Zeer opgetrokken buiklijn.

Schofthoogte

Reu: 62 tot 70 cm. Teef: 60 tot 68 cm.

Gewicht

Reu: 25 tot 30 kg. Teef: 20 tot 25 kg.

Type

Kortharige Windhonden

Hoofd

Lang, smal, droog. Smalle schedel, stompe kegel profiel. Zeer weinig geprononceerde stop. Licht gewelfd neusbrug. Lange, smalle snuit. Fijn, zeer strakke lippen. Kleine, zwarte neusspiegel.

Ogen

Klein, amandelvormig, schuin geplaatst. Donker hazelnootbruin. Donkere oogleden.

Oren

Hoog aangezet, met een brede basis, driehoekig, met afgeronde punten. In rust worden ze als een roos tegen de schedel gedragen (rozenoren genaamd).

Vacht

Kort, zeer fijn, glad, dicht. Iets langer op het achtergedeelte van het dijbeen. Er is een variîteit met eenmiddellange ruwe vacht, met baard-, snor- en wenkbrauwvorming en een kuif op de kop.

Poten

Fijne voorbenen. Krachtige, goed gespierde achterbenen. Hazenvoeten. Gesloten tenen. Harde zoolkussentjes.

Staart

Laag aangezet, zeer lang, soepel, stevig aan de wortel en naar de punt smaller wordend. In rust hangt hij in een sikkel met een meer gemarkeerde bocht aan het uiteinde, lateraal (naar opzij) gebogen.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Galgo Español past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Galgo Español past .

NAAR DE VOEDINGSWIJZER

 • Maxi Adult

  Maxi Adult

  Je grote hond is gezond, toch? Of zouden zijn spijsvertering en skelet wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken? Met Maxi Adult van ROYAL CANIN® krijgt je grote hond precies wat nodig is om gezond te blijven.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Starter

  Large Dog Starter

  Vanaf de tweede helft van haar zwangerschap tot en met de periode dat ze melk geeft heeft je hond een verhoogde voedingsbehoefte. Je grote teef kan, afhankelijk van het aantal pups, wel vier keer zoveel energie of eiwitten nodig hebben. Je dierenarts kan dan een speciale voeding adviseren die een optimale spijsvertering helpt ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Large Dog Neutered Junior

  Large Dog Neutered Junior

  Is je pup gecastreerd? Dan veroorzaakt dit veranderingen in de stofwisseling. Je hond heeft minder calorieën nodig terwijl zijn eetlust kan toenemen. Je dierenarts kan dan een speciale voeding van ROYAL CANIN® adviseren die helpt om je hond op een gezond gewicht te houden.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Galgo Español baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Galgo Español. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Galgo Español fokker of kennel.

Heb je al een Galgo Español pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Galgo Español het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies