Bij Royal Canin®, doen we alles voor hond & kat.

Goldendoodle

Goldendoodle floor
Groot-Brittannië

De Goldendoodle, een kruising tussen Golden Retriever en Poedel die zijn populariteit te danken heert aan zijn gebruikt als assistentiehond en blindengeleidehond vanwege de vacht, maar ook in verband met het karakter van de hond.

Rasbeschrijving Goldendoodle

 • Ras afkomst: Groot-Brittannië

Uiterlijke kenmerken van de Goldendoodle

Gebruikshond: blindengeleidehond, assistentiehond, gezelschapshond.

Schofthoogte

De standaard Goldendoodle is ongeveer 45 tot 70 cm hoog

Gewicht

De standaard Goldendoodle is ongeveer 45 tot 70 cm hoog en weeg 15 tot 30 kilogram. Reuen zijn vaak iets groter dan teven. Kleinere Goldendoodles zijn kleine tot medium honden. Dit hangt grotendeels af van de Poedel die gebruikt is (Middenslag of Dwerg Poedel). Ze zijn 30 tot 50 cm groot (dieren van Dwergpoedels zullen het kleinst zijn, die van Middenslagpoedels het grootsts) en wegen zo'n 7 tot 20 kilogram.

Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Ontdek direct welk ras goed bij jou past!
Verantwoord huisdierenbezit - welk ras past bij jou?

Stel je vraag aan het Royal Canin kenniscentrum

Neem contact op
Neem contact op

Ontdek welke voeding bij jouw Goldendoodle past

Elke hond heeft individuele behoeftes op basis van leeftijd, ras, grootte, levensstijl of specifieke gevoeligheden. ROYAL CANIN® heeft voor iedere kat en hond hondenvoer en kattenvoer op maat. Ontdek welke voeding het beste bij jouw Goldendoodle past .

 • Rehydration Support (instant)

  Rehydration Support (instant)

  Is je kat of hond ziek geweest? Heeft ze een operatie gehad? Dan kan je dierenarts voor het herstelproces een speciale voeding adviseren.

  Bekijk productpagina
 • Urinary S/O Moderate Calorie

  Urinary S/O Moderate Calorie

  Heb je het idee dat je hond niet zo makkelijk kan plassen? Bij urinewegproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om zijn urinewegen te ondersteunen.

  Bekijk productpagina
 • Urinary S/O Ageing 7+ (natvoer)

  Urinary S/O Ageing 7+ (natvoer)

  Heb je het idee dat je hond niet zo makkelijk kan plassen? Bij urinewegproblemen kan je dierenarts een speciale voeding voorschrijven om zijn urinewegen te ondersteunen. Deze voeding ondersteunt daarnaast ook bij verschijnselen van ouderdom.

  Bekijk productpagina
Naar de voedingswijzer

Goldendoodle baasje worden?

Verdiep jezelf vóór aanschaf in het gezond voeden en opvoeden van een Goldendoodle. Een goede fokker of kennel is het startpunt bij het kopen van een pup. Informeer bij de rasvereniging naar een goed adres van een erkende Goldendoodle fokker of kennel.

Heb je al een Goldendoodle pup in huis. Weet waar je op moet letten en geef jouw pup de beste voeding op maat. Royal Canin geeft je informatie en nuttige tips.

Gun jouw Goldendoodle het beste en maak nu voordelig kennis met voeding op maat van Royal Canin.

Bekijk onze pagina over puppies